Az ne legyen már a Bayern hibája, hogy megvettek valakit akinek a szerzodeseben lévő záradékaval éltek. Barki kipengethette volna azt a pénzt Gotzeert.Torquemada írta:Az biztos, hogy a Bayern klubvezetése profi, de hogy amit művelnek, az követendő példa lenne, azt nem gondolnám. Értem ezen pl. azt a magatartást, hogy a közvetlen riválist szétvásárolják (Götze, Lewa-Dortmund), visszaélve gyakorlatilag korlátlan anyagi lehetőségeikkel. Ez természetesen szabályos, viszont a spanyol bajnokság pl. e tekintetben előrébb tart, a Figo és R9 transzferek óta gyakorlatilag megnemtámadási szerződés van Real-Barca ill. Real-Atma vonatkozásban. (Atma-Barca már nem feltétlenül, lásd Arda, de hát természetes szövetségesekről beszélünk). Ez nekem szimpatikus, és részben emiatt elméletileg többesélyes a bajnokság, még ha gyakorlatban nem is így van, más okok miatt. Milyen bajnokság lenne a spanyol, ha mondjuk az örökös első barca minden évben elvihetné a második, harmadik legjobbjait, mert megteheti ? Szerintem ez nem követendő példa.
Lewaert meg elvileg a 4ese után ajanlatot tettünk mi is, de ő már akkor kijelentette, hogy csak a Bayernbe akar menni. Erre mit lépett a Bayern? Januarban szépen megkototte vele a szerződést hogy aztán ingyen elvihesse. Egyáltalán nem érzem azt itt, hogy szétakartak rombolni a riválist. Ha annyira ez lett volna a cél már rég rámozdultak volna Reusra, Hummelsra, vagy Gundoganra. Gotzen pedig még nem is erzem azt, hogy orommel lenne Münchenben, de ő sajnos a Dortmund f*szsaga miatt van ott ahol. Örülhet a Dortmund hogy Reus alairt, kulonben már őt is elvitte volna valaki a záradék miatt.
A München megcsinált két olyan bizniszt, amit szerintem mindenki megcsinalt volna közülünk is. (Götze a jövő zenéje, bármi lehet belőle, Lewa meg perpill az egyik legjobb csatár.) De pl Thiagot is gyermeteg aron vették meg, szerintem ha nincs a záradéka most mashol focizna, barmennyire is van/volt oda érte Pep.