Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. január 5., kedd 14:12

Ha minden igaz Zidane Bielsától és Peptől is "vett leckéket", meg ugye volt neki anno Lippi, Ancelotti.. Ez alapján pofás focit próbál majd játszatni szerintem, bár igazából tőle ezt is várja mindenki talán.

Kíváncsi leszek amúgy rá, szerintem ez a nagy hype nem a legjobb most, mert egyesek túl sokat fognak elvárni tőle, miközben baromi nehéz helyzetben van. A játékosok minőségére mondjuk nem lehet panasza, és ha megtalálja velük a közös hangot, akkor baromi jól is kijöhettek belőle már rövidtávon is. De én biztos nem várnék sokat tőle egyelőre, mire teljesen kiismeri a keretet és a környezetet, vége is lesz a szezonnak kb. Persze benne van, hogy rögtön elkapja a fonalat, de a türelem mindennél fontosabb felé most szerintem, szerencséjére Péreznek nincs sok dobása már, szóval azt sanszos, hogy meg is fogja kapni..

Arra meg kíváncsi leszek, hogy Pogba vagy Hazard lesz-e a következő nyári bomba igazolásotok.. :D Egyiküket szerintem tuti viszi hozzátok, de nem csodálkoznék azon se, ha menne mindkettő. És ha be tudja vetni Zizu azt a varázslatát, amit Benzemánál is, akkor még jól is járnátok velük.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. január 5., kedd 13:57

A WTF-odhoz pedig csak annyit, hogy egy top formában lévő csatártrió ellen könnyebben megremeg a védő lába, mint egy csak nevében nagy BBC ellen. Igen, néha ez is elég.
Már bocs errico,de sztm ez a WTF :D
A valencia ellen,az elso gol,na az olyan,amit Neymarek csinálnak kb hètrol-hètre. :)
Nem a vèdo lábárol van itt szo,hanem az indiszponált,kb ugyan unalmas támadoinkrol.(Benz felmentve,o azèrt nem rossz.)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. január 5., kedd 13:16

ericco írta:
Kerlon írta:Mert ők nem csupán a jelenlétükkel(WTF?) zavarják az ellenfelet, hanem vissza is támadnak az esetek többségében.
Egyedül Suareznél szoktam látni tényleges letámadást. Neymar és Messi inkább csak lépnek párat a labdás ember felé. Letámadásnak nem nevezném. Viszont ez ott is elég, mivel jobban össze van rakva a csapat, és legtöbbször az ellenfél már a középpályán elpasszolja magát. Nálunk is ilyet lehetett látni tvaly ősszel. Akkor sem támadott le eszeveszettül a CR, Karim duó, viszont a szerkezet és a KP uralma miatt sokkal nehezebben hozták ki az ellenfelek a labdát.
A WTF-odhoz pedig csak annyit, hogy egy top formában lévő csatártrió ellen könnyebben megremeg a védő lába, mint egy csak nevében nagy BBC ellen. Igen, néha ez is elég.
De nem, pont ez az, hogy ők labdavesztés után sem állnak le, hanem mozog együtt az egész. Lehet nem támad le Messi vagy Neymar izomból, de tudják, hogy védekezzenek abban a szituációban, ami lehet csak egy passzsáv lezárás vagy csak zavaró mozgás. Nálunk meg az van, hogy elveszíti CR, vagy Bale és megállnak és már egyre gyakoribb, hogy Benzema is értetlenül nézi, hogy megint mi a rákot csinál ez a két idióta. Amúgy se lenne értelme egyedül hajtania egy egész védelmet, mert a másik két ember szarik bele. Bale valamit javul, Ronaldo szerintem reménytelen már.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: miro » 2016. január 5., kedd 12:41

A legjobb az lenne ha CR-t szepen kitenne.
Elol mehetne a Bale-Benzema mogottuk pedig a
James-luka-kroos-isco.

Aztan rotalni mar lehet.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. január 5., kedd 11:28

Én várok változást a játékban is. Az alap, hogy a morál javul majd, most kiderül milyen az, amikor tisztelik az edzőt, és amennyire elvárható ezektől a túlfizetett napközisektől, akár tűzbe is mennek érte. Akiket elnyomott Benitez életre kelhetnek, akiknek beton a helyük, nos ők nem fognak változtatni. :lol:

Játékban meg azt várom elsősorban, hogy ne legyen 15 méteres üres terület a védelem és a támadók között, hogy a taktika idomuljon az anyaghoz, ne csak fordítva. Hogy egy Kroos és Modric alapú beton kp alakuljon, harmadiknak szerintem Isco újra fel lesz találva. Ahogy Carlo alatt alakulgatott a játéka, ki tudja, lehet Zidane is benne volt, majd most kiderül. Illetve persze egészséges rotáció.

Elöl pedig, szerintem James-nek nem lesz hely, a BBC marad, annyi lesz a difi, hogy Bale biztosan többször lesz lecserélve, Benzema kevesebbszer, hogy Ronaldonak mi lesz a státusza, még nem tudom.

Ja hátul meg Varane alap lesz, ahogy majd szerintem Carvajal is.

Kapuban pedig nem tudom ezek az Ikeres hírek mennyire igazak, de valószínű, hogy ősztől nem Navas lesz majd az egyes, hanem DDG vagy a belga. Vagy Diego Lopez. :mrgreen:
Nem illik.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. január 5., kedd 11:23

Kerlon írta:Mert ők nem csupán a jelenlétükkel(WTF?) zavarják az ellenfelet, hanem vissza is támadnak az esetek többségében.
Egyedül Suareznél szoktam látni tényleges letámadást. Neymar és Messi inkább csak lépnek párat a labdás ember felé. Letámadásnak nem nevezném. Viszont ez ott is elég, mivel jobban össze van rakva a csapat, és legtöbbször az ellenfél már a középpályán elpasszolja magát. Nálunk is ilyet lehetett látni tvaly ősszel. Akkor sem támadott le eszeveszettül a CR, Karim duó, viszont a szerkezet és a KP uralma miatt sokkal nehezebben hozták ki az ellenfelek a labdát.
Merci Zizou!

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. január 5., kedd 11:23

Szerintem aki nem lesz jó, azt Zidane a padra teszi, elfogja várni a munkát...Ebből a keretből nehéz rossz csapatot felküldeni, lehetne de ahhoz hülyének kell lenni, ha a játék amit Zidane csapata akar majd játszani a kerethez lesz igazítva, működni fog.
Benitez inkább a saját taktikáját akarta a csapatra erőltetni, megmondani ki mikor hogy passzoljon. Szándékosan "lefokozta" CR-t a támadásokban. Őt meg ez nem érdekelte és nem változtatott a játékán, nem ment a csapatnak...A végére ezt kb Bale is felismerhette mert elkezdett visszazárni védekezéskor, többet mozgott, és adott be Ronaldora. Év elején meg egymást taposták a 16-oson belül, beadni meg Pepe szokott.
Nem lennék meglepve, ha Zidane ezt a fél évet felhasználná arra, hogy kiselejtezze azokat akik nem ide valóak, akikkel semmit nem tud kezdeni, és nyáron néhány castillas arcot is hozzon a helyükre.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. január 5., kedd 10:36

ericco írta:
sonic írta:Valoszinunek tartom hogy Bale es Ronaldo Zidane alatt is a palyan lesz mindig.
Sajnos ettől tartok én is. Egyszerre nem bírja el őket a csapat. Nem védekeznek, annyira pedig nem jók támadásban, hogy csupán a jelenlétükkel zavarba hozzák az ellenfelet a labdakihozataloknál, mint mondjuk a Barcánál.
Mert ők nem csupán a jelenlétükkel(WTF?) zavarják az ellenfelet, hanem vissza is támadnak az esetek többségében. Itt meg elveszti a labdát Bale vagy Ronaldo és ketten sétálnak vissza lehajtott fejjel, de azért elmormolják, hogy nem hiszem el...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2016. január 5., kedd 9:48

benítez tényleg kicsit tönkrebaszta az őszt, a faszságaival, sokszor már nem is gondolkodtam semmin, de most így h távozott, tiszta lap minden és belegondolva..

nagyon is fasza keretünk van.

kapusok adottak.

védelem adott, carvajal térjen vissza, mert danilo nem szint sztem, legalábbis danihoz képest egyáltalán nem az. varane-ramos kell, marcelo pacek. az, h mostanában sok gólt kapunk az egyrészt buta egyéni hibák, koncentráció következménye, amiben már maga benítez jelenléte is benne van, nem bíztak a játékosok sztem már benne, a morál sem volt nemhogy az igazi, de sokszor még egy normális szinten sem. a másik pedig, h úgy ahogy van az egész csapatvédekezést kell rendbetenni.

középpálya és támadósor, így egyben inkább. itt aztán lehet variálni, van választék bőven. casemiro, kroos, modric, kovacic, isco, james, vazquez, denis, bale, jesé, cristiano, benzema.. 12 játékos 6 posztra, bőven lehet variálni, taktikailag, szerkezetileg, mindenhogy. egyébként ezt a marianot megnézném majd mit tud, nemtudom zidane mennyire számolna vele.

én elsősorban folyamatos fejlődést várok zidane irányítása által. az, h a végén lesz-e trófea.. sztem nem elvárható,maximálisan legalábbis semmiképp. de valami iszonyat kíváncsi vagyok már most a csapatra, alig várom a depor elleni meccset, rég éreztem ilyet. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. január 5., kedd 9:29

Szerintem is alap marad a BBC, de ezt valahol normálisnak tartom.

Az egyensúlyt mindig is a középpályán kellett (volna) megteremteni, azon múlik a legtöbb. De nagyon sokat fog számítani a motiváció, a játékosok felfogása, hozzáállása az adott meccshez.

Szerintem a kulcs továbbra is az, hogy Ronaldo alá kell játszania a csapatnak. Nagyon veszélyes tud ő lenni, de ahhoz neki kell lenni az elsődleges opciónak, ahogy a pincér előtt mindig is volt, ás ezt Balenek is el kell fogadnia.

Nem tudom mit hoz a jövő, de sajnos azt hiszem Zidane szerint is jó játékos Bale, azt hiszem még sok évig "élvezhetjük" a jelenlétét Madridban...

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 5., kedd 9:25

Ha fejben helyreteszi oket akkor meg ugy is jok lehetunk h egyutt a palyan vannak. A legnagyobb kerdes szerintem h mentalisan mennyire leszunk erosek. Mennyire tudunk kuzdeni, stb.

CR is boven feljavulhat egy olyan csapatban, ami eredmenyes. Par meccs es kiderul, mennyit jelent Zidane jelenlete.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. január 5., kedd 9:19

sonic írta:Valoszinunek tartom hogy Bale es Ronaldo Zidane alatt is a palyan lesz mindig.
Sajnos ettől tartok én is. Egyszerre nem bírja el őket a csapat. Nem védekeznek, annyira pedig nem jók támadásban, hogy csupán a jelenlétükkel zavarba hozzák az ellenfelet a labdakihozataloknál, mint mondjuk a Barcánál.
Merci Zizou!

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2016. január 5., kedd 9:14

Valoszinunek tartom hogy Bale es Ronaldo Zidane alatt is a palyan lesz mindig. Innentol kezdve pedig akarmilyen jo, nem lehet uj jatekot es koncepciot felepinetni. CR jelenlete nem teszi lehetovel.

En egyelore ugy latom hogy nem vagyunk beljebb az edzocserevel. A Real a post-Ronaldo idoszakban tud majd uj arculatot felvenni. Addig meg van kotve a kez.

Remelem eljon hamar...

Furcsa erzes amugy hogy a kedvencem leul a kedvenc csapatom padjara. Drukkolok hogy ne essen pofara. Hajra Zizou.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Wecker
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, Vinicius jr., Casemiro
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Wecker » 2016. január 5., kedd 8:59

nmate írta:Van itt aki nézett Castilla meccseket? Milyen focit erőltetett az öreg?
Amennyire meg tudom ítélni 4-2-3-1 volt az alap taktika, ezen kívül elég vegyes. Hol ívelgetés, hol rövid passzok, kicsit minden. Mondjuk itt egészen "más" alapanyag áll a rendelkezésére, mint ott, úgyhogy remélem, hogy valami egészen mást fogunk látni, mint amit megszokhattunk :agree:
"A győzelem mindig jobb, mint a döntetlen.”
"Ha a csapat jól játszik, akkor nyer, ha nem játszik jól, akkor nem nyer.”
:mrgreen: Benitez
:mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. január 5., kedd 8:53

Van itt aki nézett Castilla meccseket? Milyen focit erőltetett az öreg?

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. január 5., kedd 8:04

Egy Zidane-isco duó a pályán :'(

Keylor
Carvajal Varane Ramos Marcelo
Modric Casemiro Kovacic
Isco Benzema Bale

Na egy ilyen felállást megnéznék már a hétvègén.
Bár nemhiszem hogy ő lesz majd aki pont kiteszi CR-t de hátha...a lényeg hogy a Kroos-Modric dua ne jatszon sokat feleslegesen...meg hogy ne csak ők köpjék ki a tüdejüket...rá kell piritani az fenti 3 masra mindig h fussatok baszki!!! Enélkül ugyanúgy szarok leszünk.
Ja és Varane-Pepe csere.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. január 5., kedd 7:51

Nem venném rossz néven, ha játékosedző lenne. :shifty:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. január 4., hétfő 21:56

Most már újra izgatottan fogok leülni meccset nézni. Nagyon várom már, hogy mit talál ki, milyen az ő edzői stílusa. Látni akarom, azonnal! :D
Szombaton dolgozok, de ha beledöglök is nézni fogom valahogy. Bízom benne, hogy akinek padra kell ülnie, az padra is fog kerülni, akinek a pályán a helye, az a pályán is lesz végig. Tudom, hogy nem fog ebben az évben már nagyot alkotni, de bőven beérem néhány biztató jellel

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. január 4., hétfő 21:42

Ancelotti papa még fél évig úgy is ráér. Lehet skypeolnak majd :mrgreen:

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. január 4., hétfő 21:39

Pedig Anthonynak ebben igaza van. Felbecsülhetetlenül sokat érne, egy tapasztalt róka, aki tudja merről fúj a szél.
megtörtént, ancelotti-zidane kettőssel béellt nyertünk.
L.Miki írta:Hatalmas kő esett lesz a szívemről, HATALMAS. Végre ismét lesz kedvem Real Madrid meccset nézni, nem is értem, hogy mire volt jó a kinevezése. Maga alatt vágta el a fát Pérez. Nagyon bízom abban, hogy megtud felelni az elvárásoknak Zidane, különben fogja kapni ő is a savat, pláne a médiától. Jó lenne ha nem mondana csődöt, már maga miatt is. Bízom egy jobb folytatásban.

2016: Új év, Új esély.

ne harizz, de mindig ez jut eszembe a nevedről:
https://www.youtube.com/watch?v=uugt9oBl9B4
:mrgreen: :lol: :lol:

(bocs, csak már ittam egy keveset :lol: )
Kép
Kép
Kép

Vissza: