Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sokak baja, hogy semmi új nincs benne, de a legnagyobb újítás meg orrba szájba fikázva van. Kivételesen nem egy ereje teljében levő főgonoszt kapunk, hanem egy olyat, aki most bontogatja a szárnyait, még esendő és nem olyan erős, lelkileg instabil, és sorolhatnám. Szerintem nagy telitalálat volt a srác, érezhető, hogy rengeteg van a karakterében még, de most láthattuk, hogy nagyon az út elején van még ő is - pl egy sima halandó szinte parancsolgatott neki, ebből is érzékelhető volt, hogy még nincs ő a csúcson.. Olvastam olyan véleményt is, hogy Vader túl magasra tette a lécet, ezért nehéz megugrani, na ennek a csávónak is pont ez a baja, még a filmben is elhangzik ez.. Nem próbálták meg lemásolni őt, hanem csináltak egy karaktert, aki próbála nagy előd nyomdokaiba lépni, de egyelőre érezhetően nem olyan típus, mint az volt. Tartogat ő még meglepetéseket szerintem, bízom benne, hogy nem ugyanazt a klisét lövik el vele, mint Vaderrel, akkor jó húzás lesz egy ilyen embert kinevezni "főellenségnek".
Úgyhogy nekem nagyon tetszett a csávó, a végén mondták is, hogy be kell fejezni a kiképzését, gondolom a következő részben már keményebb lesz. Azt is el tudom képzelni, hogy eltelik 1-2 év a 2 rész között a film szerint is, és addigra a kiscsaj is, és a srác is kikupálódnak.
Poe karakteréből kérnék kicsit többet a következő részekre, bár sajna nem úgy tűnik, hogy olyan szinten részese lesz a kalandoknak, mint Han volt anno.
Többit már leírtátok nagyjából. Én alapból nemvagyok nagy SW fanatikus, szóval így kell kezelni a véleményem, de szerintem jó kis folytatás volt ez. Érezhetően első rész, nem kell csodákat várni tőle, de a Gyűrűk Ura vagy a Harry Potter első részeiben sem kaptunk teljes képet meg kifejlett karaktereket, van még 2 része fejlődni mindenkinek. Én várom a folytatást mindenesetre!