HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. december 23., szerda 10:37
Én is írok pár gondolatot, vasárnap óta volt ideje ülepednie.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Eleinte nem teljesen jött át. Nem találtam rossznak, sőt egész jó volt, de valami nem volt az igazi. De minél jobban ülepszik, annál jobban tetszik. A legnagyobb bajom, hogy csak két év múlva jön a következő rész.
A nyitány nekem fura volt. Az még oké, hogy az öreg átadott egy térképet, Poe mókás karakter volt, az öregre pedig eléggé kíváncsi lettem volna, hogy kiféle, miféle, de úgy néz ki nincs jelentősége. Az elején a kora és a tudása miatt azt hittem, hogy ő is valahogy visszanyúlik a régiekhez. De aztán, ahogy megérkeztek a sötét oldal egységei... Inkább tűnt a film egy b kategóriás akciófilmnek star wars köpenybe burkolva. Nekem legalábbis nem jött át ez a fajta beállítás egy harcjelenetre. Kylo meg..
Kylo nekem a legnagyobb sötét folt a filmben. Első megjelenésénél inkább röhögtem, mint hogy át tudtam volna érezni, hogy ő egy sötét, félni való alak. Olyan gizda, semmi kisugárzás, kiállás. Amikor levette a bádogfedőt... bár ne tette volna. Tegyük hozzá gyorsan, azért valljuk be, Vader egy olyan lécet tett fel a mindenkori főgonoszoknak, amit nagyon nehéz nem leverni. Vader és Palpatine talán a valaha kreált legjobb főgonosz páros. A háttérsztorija egyébként teljesen rendben van, átérezhető, logikailag, pszichológiailag teljesen átlátható, megérthető. Megjelenik a képernyőn és úgy érzem, hogy nem tudja átadni, amit egy ilyen karakternek kellene. Egy nagyon jó jelenete volt mindenesetre, teljesen kiszámítható volt, de kellett a filmbe.
Ray és Finn rendben volt. Megkedveltem őket, és ennyi elég is volt, a többire ott van még két rész. Ray túlzott erőérzékenysége kissé zavaró volt ugyan, de meglátjuk mit hoznak ki belőle. Mindenesetre kicsit fura volt, hogy Luke a mocsárban szenved majdnem egy részen keresztül, hogy tudja használni az erőt, ő meg csak úgy kapásból mind track-kel egy rohamosztagost, meg ellenáll egy képzett erőhasználónak. Mondjuk alapból az erőnek rengeteg új oldalát mutatták be, amiről eddig szó sem volt, ráadásul hangot adtak neki. Ezzel talán nincs baj, csak akkor hozzák ki belőle a maximumot, hogy megértsem azt, hogy Ray miért tudott tapasztalat nélkül ennyi mindent, meg hogy mik ezek az új dolgok. Az mondjuk tetszett, hogy hiába kapták fel a fénykardot, jól meg volt csinálva, hogy azért balfaszkodnak vele.
Na a régiek. Nagyon kellettek. Olyan nosztalgikus hangulatot adtak a filmnek ami.... esküszöm Han Solo a 70 éves fejével a vállán vitte a filmet. Nagyon kellettek bele a régiek. Úgy gondolom ez volt a film célja is. Egy kis nosztalgia, vissza a régi hősökre, akik már nem csak nekünk, hanem a filmben is hősök (valaki írta, de nagyon jól írta) és szép lassan átadják a stafétát, de előtte kellett még ez a nagy nosztalgikus érzelem hullám bele. Han Solo halála is teli találat volt, tudtam, hogy ez jön, de majdnem megkönnyeztem az öreget. Szerintem Luke is hasonló sorsra jut a két rész valamelyikében. Apropó Luke. Nem akarom bántani a fiatalokat, kivéve Kylo-t, de Luke azzal a 10 másodperces jelenetével lesöpörte őket színészileg. Ez így furának tűnhet, mert nme csinált semmit, de az esetek döntő többségében csak állni, és nem csinálni semmit sokkal nehezebb, mint "aktívan" színészkedni. Azzal a tíz másodpercével hatalmasat alakított az öreg. Körülmények is rájátszottak persze: nagyon durván jól megcsinálták a kinézetét, plusz a zene (btw a zene nekem olyan semmilyen volt egész végig, nem is emlékszem rá, kivéve a végét), a nosztalgia ugye. De mégis, ahogy ott állt és csak nézett, olyan felemelő érzés volt, olyan durva hangulata volt, amit megfogalmazni nehezen lehetne.
Miről nem beszéltem még...
A guruló szardarabot utáltam. Ez gyerekes dac a részemről, bevallom, de nme érdekel. Cuki volt, meg minden, tényleg, még én is annak találtam, de olyan érzésem van, hogy R2D2 helyét akarja átvenni, és ahogy tapasztaltam, már a film előtt (!), sikerrel. Nagy Star Wars fan ismerőseim oda voltak érte, a hülye plüss figuráit mutogatták nekem.... Hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem R2D2, nem túlzok, a kedvenc karakterem mind a 6 részből. Nem kell kifejtenem, hogy mi minden köszönhető neki.
Ez a sötét oldal náci feelingje nem igazán jött át, viszont Smoke-ban sok lehet a potenciál, ugye semmit nem tudunk még róla, de van kb 4-5 órája, hogy kifejlődjön a karaktere.
Kellett ez a film, és szerintem nagyon eltalálták. A történet nagyon rendben volt, a hangulat megvolt, ki is nosztalgiázhattuk magunkat. Örülök, hogy belevágtak, van bent bőven potenciál.
A szarfaszú károgók véleményén meg csak nevetni tudok. Olvastam olyan cifrákat, hogy csak fejem fogva, kínomban nevettem az emberi butaságon.