Én általában személyesebbeket próbálok először kitalálni -sajna hamar kifogy az ember az ötletekből- aztán ha bukott minden, akkor indulok el az ilyen apróságok után kutatni. A közös kép keretbe rakva szerintem jó alap/menekülőútvonal lehet a már pánik ajándékkutatás során.

Pár kreatívabb dolog, amit ellőttem/ami esetleg alapként szolgálhat bárkinek:
-Minimális PhotoShop tudással összeraktam olyan képet (én is a netről vettem az ötletet), ami fel van osztva 25 téglalapra ilyen 5x5-ös elrendezésben, és minden képen úgy tartom a kezemet, hogy az egész képen egy szívet formáljon meg az egész
-Egy olyan kis "kvízfüzet" összeállítása, amiben közös élményekről/ismerősökről/az életünkben fontosabb pontokról vannak kérdések, és ha pl. egy szám a válasz a kérdésre, akkor a következő kérdést már csak akkor találja meg ha tudja a választ, és arra az oldalra lapoz. Nem valami nagy dolog de jól el lehet szórakozni vele
-Fotóalbum: Szombathely elég kicsi város, összegyűjtöttem a fontosabb helyeket, ahova valamilyen szép emlék köt minket, lefotóztam őket és beraktam őket egy albumba. Ezt is tovább lehetett volna még fejleszteni, de így is faszásra sikerült.
-+1: valamilyen ötletes videó is nagy sikert arathat (nem olyan

)
Tervben van még valamikor a kvíz olyan szinten továbbgondolása, hogy "élőben" megcsinálni az egészet. Tehát elindul egy ponton a játék, ott talál egy kérdést és a következő állomásra úgy jut el, hogyha meg tudja fejteni a feladványt. Amolyan Gone girl-ösen, de remélhetőleg nem ugyanazzal a végkifejlettel.
Én tavaly szülinapomra kaptam egy dobozt tele cetlikkel (~180 db), rajtuk pár kedves szó/mondat/idézet/vicces emlékek stb. A dobozból kétnaponta húzok egyet, és így kellene elvileg 1 évig kitartania. Nagyon ötletes és tényleg megmosolygtató az egész.
Remélem valakinek adtam pár jó ötletet, ennyi jutot most eszembe.
.