HozzászólásSzerző: Victor » 2015. november 26., csütörtök 8:22
Örültem a tegnapi győzelemnek, és annak, hogy láttam némi akaraterőt és küzdeni akarást a játékosokon. Örülök neki, hogy négy gólt szereztünk idegenben, viszont nagyon felcseszett, hogy sikerült hármat beengedni.
DE. Egyáltalán nem engesztel ki ez a győzelem. Nem izgat fel túlságosan, hogy egy ukrán csapatot megverünk a BL-ben egy ekkora égés után. Ha a Bayernt vertük volna el, az már egy fokkal más tészta lett volna, de hogy a Clásicón hazai pályán elszenvedett 4-0-ás vereséget egy ideig semmi sem feledteti, az biztos.
Pár "érdekességet" véltem felfedezni a meccs során:
-más volt a pályán a hangulat. gondolok itt Bale és Ronaldo gólörömére (nem csak arra, mikor konkrétan ráfeküdt, már az első gólnál is az átlagosnál jobban együtt voltak), a gólok utáni teleszájas mosolyokra (Isco pl.), Bale-nek a saját szögletzászlónál történő szerelésére, és nem utolsó sorban arra, hogy Ronaldót nagyon rég nem éreztem ilyen lazának. Nem toporzékolt, nem üvöltözött a kihagyott helyzetei után, ezt jó volt látni.
-Casemiro kell nekünk. Igazán jót tett neki a portói kiruccanás, egy igazi bulldog, hajtós, jól szerel, és remek keresztlabdákkal kooperál.
-Modric egy zseni. Noha nem újdonság, tegnap megint kiderülhetett mindenki számára, hogy mennyire fontos játékos valójában. Semmiképp nem cseréltem volna le, szerintem hiba volt Beniteztől azt a játékost lehozni, aki az egész csapatot összefogta és aki mindenhol ott volt.
-Kroos (jelenleg) nem hiányzott/hiányzik (?) a kezdőcsapatból. A rosszabb, hogy mivel Modric helyére állt be, így még jobban szembe ötlött a kettejük közti különbség, az, hogy ki mennyit ad a csapatnak.
-Nacho remek kiegészítőember. Ilyen megbízható, saját nevelésű, több poszton is bevethető játékosokra van szükségünk.
-Pepének már nincsen helye a Real Madrid kezdőjében. Óriási hibákat vétett, csak a szerencsén és az ellenfélen múlott szerintem, hogy nem lett belőle nagyobb galiba. Jó, nem volt Ramos, és egy idő után Varane sem, de ilyenkor rutinos rókaként magára kellett volna vállalnia szerintem a védelem egybe tartását. Ha mindenki egészséges, akkor egyértelműen a Ramos-Varane duónak kell kezdeni.
-szerencsétlen Casilla pedig eddig talán három meccsen védett (Sevilla, Las Palmas és Shakthtar) de már össze szedett hét gólt. Nem mondom, hogy tehetett róluk, de nem érzem biztosnak. A beadásokra életveszélyesen jön ki, de nem úgy mint Casillas. Ő gyilkos üzemmódban, a körülötte lévő játékosok testi épségét is veszélyeztetve söpör. Hasznosnak tűnik, de talán kicsit jobban kéne vigyázni.
Voltak már jó momentumaink, de mint mondtam, engem egy Shakthar vagy egy spanyol kis / középcsapat elleni siker nem vigasztal, nem izgat fel. Ezek kötelezőek.
Szeretném látni, hogy az igazán nehéz ellenfél ellen jó kezdőt kiküldve, a mérkőzésbe jól belenyúlva, rommá hajtják magukat a játékosok, és jó eredményt érnek el, mert ahogy tavaly, idén is minden nagyobb erőpróbán megbuktunk eddig (Atletico elleni 1-1, PSG elleni 0-0, PSG elleni 1-0-ás győzelem roppant gyenge teljesítménnyel, Sevilla elleni 3-2-es vereség, Barcelona elleni 4-0-ás zakó hazai pályán).
Jó persze, még idő kell, meg állandóan sok a sérült, de azért a szezon második felében szállítani kell az eredményeket (és a trófeákat).
Hala Madrid!