HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 23., hétfő 15:03
+1 CS0kinak.
Annyival egészíteném ki, vagy inkább átfogalmaznám közérthetőbbre, amit írtál, hogy csúszhat-mászhat a csapat, és küzdhet, mint egy őrült, de a Real jelenlegi (és általában mindenkori) játékosainak nem a küzdés az erőssége. Egy Juve, egy Atma mindig jobb lesz küzdésben, ha ellenük a játék tudásból nem megy, akkor szaggathatjuk akárhogy az istrángot, alulmaradunk, mert ők azt csinálják minden meccsen, abban jobbak. Nekünk játékban kellene őket megverni, tudással, gyorsasággal, finesszel. Nem véletlen, hogy egy Barcát meg tudunk küzdéssel verni, de mondjuk egy Juvét sosem.
Kroosról meg annyit, hogy ő nem lett rosszabb játékos tavaly óta, de bolond az, aki tőle várja a kulcspasszokat, a helyzetek kialakítását, miközben elől semmi mozgás nincs. Akkor lehet nagy passzt adni (3), ha van játékos, aki beindul az üres területbe (2). Üres terület meg, akkor lesz, ha lesz játékos, aki zavart okoz az ellenfél védelmében (1), aminek köszönhetően elcsúszik az ellenfél védekezése. Kroos és Modric a jó játék utolsó, legnehezebb fázisának a kulcsai, mert tizedmásodpercek alatt kell a lehetőséget felismerni, és még 2 védő között jó helyre is kell tenni. Szerintem nettó játéktudásra mindkettő bent van a top 5-ben. A gond nem itt van, hanem az első pontban, az ellenfél védelmének megzavarásában. Évek óta ezt szajkózom, hogy ez bizony a támadók feladata lenne, elsősorban a BBC-é. De CR és Bale ebben förtelmesen gyenge, míg Benzema inkább csak kielégítő, semmint kiváló. Mozgás is azért nincs elől, mert nincs befutható üres terület.
Di Maria volt az az ember, aki ezt a sokat szajkózott kulcselemet megadta, az ő eladásával csesződött el minden. Ez az oka egyébként annak, hogy én egyáltalán nem érzek dühöt a hétvégi vereség miatt. Én a dühtől DM eladásakor és Benitez kinevezésekor nyüszítettem. Minden más csak szimpla következmény.