Szerintem Perez második indulásával különösebb baj nem volt. ott igazán nagyot alkotni azért nehéz lett volna, a Barca az egyik, talán a legnagyobb csúcsán volt (bár lehet nem sokáig mondjuk ezt...). Akkor az igazolásokkal sem volt komoly gond, hozott mindenfélét, a kötelezőtől(CR) kezdve, másik aranylabdáson át fiatal csatár tehetséget, spanyol fiatal védőt, saját nevelést, stb. Nyilván nem lett minden hibátlan, de szerintem bármyleik csapat, ahol az igazolások kb 70% bejön, már nem panaszkodik, vannak akiknél sokkal rosszabb arányba jönnek be a húzások, függetlenül attól, hogy elnök, tanács, edző vagy a portás igazol. Inkább azzal volt gond később, hogy a jól indult dolgokat nem sikerült még jobbá tenni, pedig látszólag nem kellett sok hozzá. De mindig az a 2-3 igazolás hiányzott, amire azért rá lehet fogni pár kupa elvesztését.
A zsoldos témához: pl az emlegetett Kroos sosem fog a földön csúszni a madrid mezért, de nem is akkora baj az. Ő egy profi játékos(aki mondjuk tényleg kellően szar idén), ha menni fog a csapatnak, nem ő fogja visszahúzni. De felfelé sem. De nem ő itt a lényeg, kár őt kiemelni, nálunk a csapat karakterétől távol van az az igazi földtúró küzdés. Ahogy amúgy a barcától is, amikor nem megy náluk a dolog, ugyanúgy lélektelenül kóvályognak. Ez az egyik "átka" , hogy mi a toppon vagyunk, az egyik leggazdagabb és legsikeresebb klub, sztárok, fényűzés. Nekünk nem akaratban kell megverni a többi csapatot, hanem fociban. Papiron a játékosok egyéni tudása akkora, hogy a legtöbb csapatot anélkül kéne vernünk, hogy összepiszkolnánk a mezt. CR egy teljesen más...valami a csapaton belül, és a legtöbb játékosnak van olyan pár meccsen, hogy láthatóan nem hajtja ki magát teljesen, de nálam nem a hozzáállással van alapvető baj, hanem a leadott teljesítménnyel. Persze, lehet mondani, hogy ehhez a küzdés hiányzik, valamennyire talán igaz is, de szerintem nem ez a legfontosabb része. Én sem tudom mi hiányzik amúgy.
Viszont egy dolog biztos hiányzik a jó teljesítményhez, a fizikai felkészültség. Nem tudom miért, de nekem gyanús, hogy ott valamit elcsesztek. Már jópár hete is írtam egyszer, és azóta is megfigyetem, hogy egyszerűáen lassú az egész csapat, fizikailag nem bírják úgy a meccseket, mint korábban. Valami szarul lett belőve az edzéseken.
Annyi mindent lehetne írni még, csak már kezd szétesni a mondandóm, úgyhogy hagyom.