HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 22., vasárnap 12:32
Ha van valaki, aki teljes szabad kezet kaphatna Pereztől, az szerintem Zidane. Az egyetlen kérdés itt inkább az, hogy Zidane elég érett-e már a szabad kézre? A válasz szerintem abból a tényből egyértelműen következik, hogy nyáron nem Zidane ült le eleve a padra. De szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma.
Zidane-nal nekem csak annyi bajom van, hogy szerintem ő nem tipikus edző alkat. Néhány játékosról szokták mondani, hogy már játékos korában is kicsit edző volt (pl.: Pep). Zidaneról ezt nem mondták, és még a visszavonulása környékén nyilatkozott olyasmit, hogy ő nem akar edző lenni. Az ő korosztályának játékosai már edzők (Blanc, Mihailovics, Simeone, Seedorf, Luis Enrique, Guardiola, Deschamp), hozzájuk képest le van maradva Zidane.
A másik, hogy a karrierje alatt kevés jó edzővel dolgozott együtt, akiktől eltanulhatta volna a szakmát. A Realos ideje alatt VDB-t leszámítva kóklerekkel dolgozott együtt, a Juvénál és nálunk dolgozott együtt CA-val, akitől szerintem nem érdemes edzői szakmát tanulni, Mou nem tűrte meg maga mellett (szerintem Perez kémjének nézte, indirekt módon talán az is volt), és a francia válogatott sem a jó edzőiről volt híres. A 2000-es évek előtt nem tudom kikkel dolgozott együtt, de azóta a futball sokat fejlődött, az akkori edzők tudásából nem sok mindent lehet felhasználni ma.
Van még egy dolog, ami igazából a hsz írása alatt ugrott be. Perez és Zidane kifejezetten jóban vannak, kölcsönösen tisztelik egymást. Zidane miért nem próbál hatni Perezre, hogy jó szakmai döntéseket hozzon? Ha van érzéke az edzősködéshez, akkor Perez szakmai hibáira fel kellene hívni az elnök figyelmét, esetleg 1-2 jó tanáccsal segíteni. Varane-t ő javasolta, szóval az elnök hallgat rá. De egyéb javaslatnak nincs nyoma. Talán nem jelent ez semmit, de az is lehet, hogy indirekt módon mutatja, hogy Zidane alkalmatlan a feladatra.