Én csippantom őket, sokszor voltam, focijukat is lávolom, stb.stb...mégsem érzek késztetést arra, hogy cseréljek. Igaz, nem vagyok nagy fb matyi.
Nálam is a képmutatás viszi a prímet ezekben a sztorikban (a Hebdonál is ugyanez volt). Tény és való rengetegen meghaltak és valószínűleg a sérültek nagy száma miatt még fognak is, ez tiszta sor. Viszont mikor hangoztatjuk a minden ember egyenlő mantrát akkor mégis belehazudunk a világ arcába. Afrika elfeledett részein meg a Közel-Keleten is meghalnak ennyien kb heti rendszerességgel ilyen-olyan robbantásokban, merényletekben, az oroszok is kb 2 hete pottyantak le repülővel - amit szintén az ISIS vállalt - mégsem borult orosz, szíriai...akármilyen színekbe a facebook, nem volt hatalmas összefogás - most is csak szavakban van - meg egymás vendégkönyveibe írogatás. Ment tovább mindenki.
Szóval vagy fel kéne vállalnia az USA-EU tengelynek, hogy bizony itt 1-2-3 generációs emberi jogok szem előtt vannak tartva, meg mindenkit szeretünk, csak nem egyformán. És kimondanák, hogy bezony többre értékeljük a nyugati életünket egy másik földrészen és világlátásban élőtől, ez a polkorrekt beszédek feladását jelentené.
A másik megoldás, hogy a lobogót napi rendszerességgel eresztjük félárbócra és rívunk reggeltől-napestig, hogy a világban embereket ölnek amihez mi is tevékenyen hozzájárulunk, persze mi már kinőttük ezt az amatőr "odamész-lelőlek" eljárást és mi legalább civilizáltan rakétázgatunk meg küldjük a drónokat elvégezni amit el kéne.