Galacticos írta:itteni barcásoktól kérdezném hogy ti mit gondoltok az idei átigazolási politikánkról? mit szólnátok balehez? suarez? illarramendi? kondogbia? esetleg milyen kezdőt tennétek össze? mit szóltok ehhez az új spanyol vonalhoz? illetve milyennek látjátok a két csapat egymás elleni meccseit? most hogy valszeg megerősítjük a kp-t meg nem fogunk bekkelni jobban tartotok tőlünk? meg minden egyéb gondolatra komolyan kíváncsi vagyok.
a már leigazolt játékosokhoz :
az, hogy jesé, morata, carvajal, isco és illarramendi elviekben mind jövőre tagja lesz a keretnek, számomra szimpatikus.
nem csak azért, mert összevásárolgatás helyett spanyol tehetségekkel próbálnak szerencsét, hanem azért is, mert a két fő igazolás esetében is a ligában marad a pénz.
egyébként elég nagy rizikót is érzek ebben, utóbbi 3 eddig egyszezonos játékos, azért van bennük kérdőjel, morata szerintem kevés, jesé nagy ász lehet, de még ő is inkább kiegészítőember, mintsem tevékeny részese az idénynek.
a többi jelölthöz :
kondogbiát azért olyan sokat nem láttam, csak a sevillában és az u20-ason, kevésnek tartom egyelőre ehhez a szinthez.
lehet belőle még jó játékos, sőt, szerintem lesz is, de nem hiszem, hogy khedirát pont rá kellene lecserélni.
a keretekben elférne mondjuk például essien pótlására.
suarez számomra igencsak antipatikus figura, azt hiszem, rohadtul gyűlölném madridban.
mondjuk a képességeit elvitatni nem lehet, gyors, erőszakos, gólérzékeny, jól cselez, véleményem szerint erősödnétek vele mind a szélen (pl di maria helyett), mind pedig a JELENLEGI benzema helyén.
bale a legérdekesebb, tőle féltem volna keményen, mert már most megvan a "klasszisa", képes meccseket eldönteni.
azok a csillagászati összegek (mint pl a 90 milla) azért bőven túlzások, de komoly lett volna a pali.
nem sok brit játékos van, aki a spanyol bajnokságban tudna villogni, ő egy a kevés közül véleményem szerint.
arra mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy a nagy példaképpel, cr-el, akit mindenben próbál majmolni, hogy fért volna meg a pályán, és hogy osztották volna el a szabikat, hiszen (szerintem) bale jobban rúgja őket.
jelen helyzetben, ha nem lesz több igazolás, ha én lennék ancelotti, ez lenne az alap :
kezdő : lopez - marcelo,ramos,varane,carvajal - alonso,modric,özil - isco,cr,benzema
lóca : iker,arbeloa,pepe,illarramendi,khedira,di maria,higuain
védekezésben lehet kevés lenne a középpálya, de ha jól meg van szervezve a csapatszintű védekezés, akkor a meccsek nagy részén ez a felállás működhetne.
a jövő évi klasszikusokhoz...
hát itt még nem tudok semmit, több ismeretlen van az egyenletben.
ancelotti folytatja a mou által felépített játékot a klasszikusokon ?
hogy illeszkednek be az új igazolásaitok ?
lesz e védőigazolásunk még, és mi lesz neymarral ?
jelenleg én úgy érzem, nekünk az kedvezne, ha változtatnátok a felfogáson, hiszen az utóbbi clasicókon a real fölény annak volt köszönhető, hogy mourinho tökéletesen ráépítette a taktikát a barca gyengeségeire, amelyeket a 25-30, pályafutása során barca ellen vívott meccsen sikerült teljesen kiismernie.
ami biztos : mourinho távozása és a spanyolosítás számomra pozitív dolog, valahogy úgy érzem, hogy a közelgő klasszikusok talán ezeknek köszönhetően sem lesznek annyira gyilkos hangulatúak, mint az elmúlt 3 évben több esetben is előfordult.