Remy írta:
Számodra. De ez akkor is bicska nyitogató kijelentés. Miután karrierről van szó, így a teljes képet kell nézni. a Real Madrid gólrekordere lett bő 6 év alatt. Ennél többet mit csinálhatott volna?
A kevesebb lehet több lett volna. Kevesebb gól, mondjuk más csapatszerkezet miatt, de úgy több trófea. Persze ez csak feltételezés. Nyilván Matt mondandójának ezen része szubjektív, kinek mi a csalódás, és főleg a miért vagy mi miatt csalódás rész. Nekem is az egyébként, ha a Perez-projektet nézzük, és az abban csatahajóként funkcionáló Cét, akkor elő lehet venni a portugált is, ahogyan még sok mást is.
Nálam árnyaltabb a kép, külön bontanám a madridi karrierjét. Az első részben, amikor még nem csak egy befejező, mutogató, mezőnyben minimális hasznot hozó játékos volt, akkor én elégedett voltam vele teljesen. Tudatosan alakította a játékát, fizikálisan olyan szintre jutott, hogy pl a korábbi stílusa már nem volt kivitelezhető, és mivel az nem is volt annyira eredményes, váltott. Tudtuk milyen ez a Cé, hoztunk mellé egy Özilt, egy DM-et, és így volt egy hatékony alapjátékunk. Ennek az időszaknak volt a kissé korábbra várt, de végül csak bekövetkező BL győzelem. Azt mondom itt csak kisebb tüske van bennem, de bl a megnyert bajnokságokat tekintve már nagyobbak ezek a tüskék.
Most viszont az "új" Ronaldo kapcsán már nem működik úgy az alapjáték, nem tudunk olyan egyértelmű alá-fölé rendeltségű taktikát kiépíteni. Egyrészt az emberek sincsenek meg hozzá, Cé miatt sem éri már meg, és nem is eredményes, nyilván ezek összefüggésben vannak egymással. És itt jön el az a pont, amikor el kell gondolkodni, hogyan tovább. Lemondasz évi +akármennyi gólról, egy legendáról de ezzel utat törhetsz egy új korszak felé, vagy várod a csodát, és gyönyörködsz a szépen csillogó egyéni rekordokban. Ez most kissé sarkos lett, de van benne valami.
Nem illik.