Konyhafőnök
- P. Krisz
- Hozzászólások: 3485
- Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
- Tartózkodási hely: Civitas Invicta
Re: Konyhafőnök
Kocsonya , töltött káposzta és halászlé biztos lesz .
Mamámnál pedig :
Húsleves többféle húsból , fokhagyma és meggymártás . Bacon-be tekert csirkemáj , töltött csirkecomb , rántott gomba , oldalas , sült nyak , rántott húsok , köretek , stb .
Mamámnál pedig :
Húsleves többféle húsból , fokhagyma és meggymártás . Bacon-be tekert csirkemáj , töltött csirkecomb , rántott gomba , oldalas , sült nyak , rántott húsok , köretek , stb .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- El Maestro
- Hozzászólások: 1229
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 17:19
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls
Re: Konyhafőnök
Nekem süteményreceptek kellenének amit leadhatok rendelésként nagymamámnál.
Ne kíméljetek!
R24-nek meg egy figyelmeztetés amiért ilyen papucs. Csíra Laci bácsi konyhája.
R24-nek meg egy figyelmeztetés amiért ilyen papucs. Csíra Laci bácsi konyhája.
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 69436
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Egesz karaj kolbásszal atbokve, hagymalekvarral.ziro4vr írta:Én sem csinálom, csak eszem. Aztán teli hassal mehet a darts.Realista24 írta: Egyiket sem szoktam csinálnimeghagyom az ötlethiányában szenvedőknek
![]()
De most már kíváncsi vagyok mi felétek a menü.
Valami lazac vagy harcsapaprikás.
Két sajtos spenótos martassal töltött palacsinta.
Csirkebol meg vagy csirketorta vagy ozgerinces okosság.
Na meg par szelet szuzerme baconben.
Nehány köret, levesnek meg valami kremleves vagy tárkonyos csirkeragu leves.
Ezek vannak a fejemben egyelőre, de ha jönne valami jó ötlet, akkor lecserelek valamit szívesen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- realistahuni
- Hozzászólások: 8166
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
- Tartózkodási hely: Székelyföld
Re: Konyhafőnök
Nem tudom miről beszélsz, nekem nem az atv.hu a kezdőlapom.Btw, te is 50 féle hússal meg tudod tölteni, mint Fásy Ádám?
Amúgy én nem szoktam főzni, de az tuti, hogy a töltöttkáposztát úgy lehet a legjobban elcseszni ha sima bolti darálthússal készíted. Ha van lehetőség rá friss hússal érdemes amit saját magad bedarálsz és ízesíted. Ég és föld a különbség. (húsgomboclevesnél egyébként még jobban érződik)
- ziro4vr
- Hozzászólások: 25479
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Ne is mond...60 kiló tejföllel. ááhhhrealistahuni írta:A jó töltöttkáposztát semmi nem übereli.
Már most kívánom.
https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s
Btw, te is 50 féle hússal meg tudod tölteni, mint Fásy Ádám?
Nem illik.
- realistahuni
- Hozzászólások: 8166
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
- Tartózkodási hely: Székelyföld
Re: Konyhafőnök
A jó töltöttkáposztát semmi nem übereli.
Már most kívánom.
https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s
Már most kívánom.
https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s
- ziro4vr
- Hozzászólások: 25479
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Én sem csinálom, csak eszem. Aztán teli hassal mehet a darts.Realista24 írta: Egyiket sem szoktam csinálnimeghagyom az ötlethiányában szenvedőknek
De most már kíváncsi vagyok mi felétek a menü.
Nem illik.
- csababarca
- Hozzászólások: 4629
- Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Re: Konyhafőnök
Mi pulykacombot szoktunk megsütni, baromi finom dolog, ha jól van elkészítve.
Ha érdekel leíratom nővéremmel a receptet, az tudományomat már meghaladja a dolog
Persze a halászlé nálunk alap, meg régen a kacsa/libacomb is volt...utóbbi években már inkább a pulykára szavaztunk.
Két ünnep között meg esszük a tatárbeafsteket
Ha érdekel leíratom nővéremmel a receptet, az tudományomat már meghaladja a dolog
Persze a halászlé nálunk alap, meg régen a kacsa/libacomb is volt...utóbbi években már inkább a pulykára szavaztunk.
Két ünnep között meg esszük a tatárbeafsteket
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
Nagy_Fönök
- Hozzászólások: 64
- Csatlakozott: 2015. október 4., vasárnap 21:27
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo,Guti,Figo,Marcelo,Modric,James
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Tyúkhúsleves és lehet h szentségtörés de egy jó nagy adag cigánypecsenye. Nálunk ez lesz a menü
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 69436
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Egyiket sem szoktam csinálniziro4vr írta:Unod már a kacsa, halászlé, töltött káposzta szentháromságot?Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Hozzászólások: 25479
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Unod már a kacsa, halászlé, töltött káposzta szentháromságot?Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Nem illik.
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 69436
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- morientes
- Hozzászólások: 10633
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
- Tartózkodási hely: mikorhol
Re: Konyhafőnök
Rose kacsamell áfonyás mártássalTubatibinek...
A sok hozzávaló ellenére cseppet sem bonyolult és nagyon jól előkészíthető ünnepi fogás.
A páchoz:
- bors fűszerkeverék
- só
- friss rozmaring
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl chimay sör (nálam inkább Leffe, de lényeg, hogy világos, erős sör legyen)
- 2 kacsamell
- 20 dkg kacsamáj
- rozmaring
- finom liszt
Ragu
- 1/2 dl chimay sör (Leffe)
- 5 dkg áfonyalekvár
- 5 dkg fenyőmag
- 10 dkg áfonya (aszalt)
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 1/2 dl csirkealaplé
- 1 tk. étkezési keményítő
A páclevet előző este elkészítettem, és a bőrös felén beirdalt kacsamelleket belehelyeztem, néhányszor átforgattam. Minimum 4 órát kell ebben állnia- nálam fél napot töltött benne a kacsa.
Másnap forró serpenyőben először arany barnára sütöttem a kacsamell bőrös felét, majd a másikat is. Ezután a kockákra vágott, lisztbe forgatott májjal együtt hőálló tepsibe tettem a melleket bőrös felükkel felfele. Meglocsoltam 2 kanálnyival a kacsa kisült zsírjából, s lefedtem a tepsit alufóliával. Végül 15 percig sütöttem 180 fokon (légkeveréses sütőben).
Közben elkészítettem a ragut: a kacsa zsírjából ismét 2 kanálnyit egy serpenyőbe öntöttem és ezen pirítottam meg a gyöngyhagymát. Majd hozzáadtam az áfonyát, az áfonyalekvárt és a külön, szárazon megpirított fenyőmagot. Az étkezési keményítőt a szárnyasalaplével simára kevertem, és a raguhoz adtam. Mikor felforrt, beleöntöttem a sört, de tovább már nem forraltam!
A májat a sütőből kivéve megsóztam, a rozmaringágakra fűztem, a kacsamell filét felszeleteltem.
Fűszeres steakburgonyával tálaltam, de a röszti is tökéletes hozzá.
A hús a rozmaringtól és a sörtől egészen különleges zamatot kapott, amit csak tovább erősített a pikáns hagymás-gyümölcsös-sörös mártás.
A ziro által felvázolt tevèkenysèghez is lenne pár otletem de azt inkább most elengedem
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- ziro4vr
- Hozzászólások: 25479
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Sima hagymás pürét mellédobsz, meglocsolod a zsírral, nem kell flikk-flakkozni. Egy jófajta bor még, aztán mehet is a 3 oldalas fogalmazás benyújtása, hogy mit szeretnél az ágyban.
Nem illik.
Re: Konyhafőnök
Ötleteket, tippeket szeretnék!
Megszeretném lepni az asszonyt egy Rosé-kacsamellel, ki milyen praktikára, elkészítési módra esküszik?
Mellé milyen köretet/köreteket ajánlotok?
Valami mangó, gránátalmás dologra gondoltam, mellé egy kis édesburgonya püré, de bármilyen ötletet szívesen fogadok!
Megszeretném lepni az asszonyt egy Rosé-kacsamellel, ki milyen praktikára, elkészítési módra esküszik?
Mellé milyen köretet/köreteket ajánlotok?
Valami mangó, gránátalmás dologra gondoltam, mellé egy kis édesburgonya püré, de bármilyen ötletet szívesen fogadok!
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- morientes
- Hozzászólások: 10633
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
- Tartózkodási hely: mikorhol
Re: Konyhafőnök
Na egy ajánlat vasárnapra 
Ugye mindenki ismeri a klasszik stefánia szeletet,vagy másnèven toltott fasirtot.Na èn ezt megcsináltam gomba toltelèkkel ès nem tojással.Mèg engem is meglepett az eredmèny
Tehát...kèszitsunk egy fasirtnak valo hus alapot,mondjuk 1kg darálthus,2 szelet kenyèr vagy zsomle,so,bors,ètelizesito 2 teás kanál,kevès orolt paprika(szigoruan magyar,szegedi vagy kalocsai),3-4 gerezd fokhagyma,kinek hogy,1 tojás.
A kenyeret ugye kiaztatjuk trjbe vagy vizbe,jol kinyomkodjuk,hozzáadagoljuk a hushoz,hogy jusson mindenhová,belerakjuk a fuszereket,sot,izesitot,fokhagymat.Ès a kezunket nem sajnálva egysèges masszává alakitjuk,majd pihentetjuk kicsit.
Addig viszont,kèszitunk egy gombaragut,uram bocsá porkoltet,a szokásos modon.30dkg gombát,ami persze erdeibol a legjobb,de ha nincs jo a champion is.Uvegesbol nem ajánlom de ha más nincs megteszi az is,csak vigyazzun hogy natur tartositott legyen,ès szurjuk le rendesen.
Na szal egy fej hagymát felkockázunk,egy paradicsomot szintèn,megszabaditva a boretol,valamint egy fèl zoldpaprikát,csiposet.olajon vagy zsiron megdinszteljuk,rárakjuk a gombát,mikir ereszt egy kis levet teszunk rá 2 teaskanal orolt paprikát,ètelizesitot izlès szerint,kevès borsot,majd osszerottyantjuk,ès kb 15-20 percig sutjuk,kozepes lángon.Mielott kèsz van,adunk hozzá pár csepp pirosaranyat,hogy pikánsabb legyen.Ezt hagyjuk kihulni.
A fasirt alapot egyenletesen szètteritjuk egy sutopapiron,elolszlatjuk a kihult gombas ragut rajta,majd okosan feltekerjuk...ès egy szèp rudat formálunk belole mint a stefánia vagdalt.
Egy kizsirozott vagy kiolajozott sutobe rakjuk,kevès vizet ontunk alá,(de tènyleg csak keveset mert kulonben szètfo),ès 180-200 fokon szèp pirosra sutjuk.Menet kozben a kialakult pecsenyelèvel ontozzuk hogy ne száradjon ki.
Koretnek bármi jo,krumplipure,tepsis krumpli,kulonfèle rizottok,vagy egy sima zold saláta ha valaki egèszsègesebben èl
Az iz èlmèny magáèrt beszèl gyerekek.
Ja igen...nem voltam kozèrtheto.Tehát,nem a sutopapitlrral egyutt tesszuk bele a sutibe,azzal csak feltekerjuk.Vagy akár foliaval is lehet.
Ugye mindenki ismeri a klasszik stefánia szeletet,vagy másnèven toltott fasirtot.Na èn ezt megcsináltam gomba toltelèkkel ès nem tojással.Mèg engem is meglepett az eredmèny
Tehát...kèszitsunk egy fasirtnak valo hus alapot,mondjuk 1kg darálthus,2 szelet kenyèr vagy zsomle,so,bors,ètelizesito 2 teás kanál,kevès orolt paprika(szigoruan magyar,szegedi vagy kalocsai),3-4 gerezd fokhagyma,kinek hogy,1 tojás.
A kenyeret ugye kiaztatjuk trjbe vagy vizbe,jol kinyomkodjuk,hozzáadagoljuk a hushoz,hogy jusson mindenhová,belerakjuk a fuszereket,sot,izesitot,fokhagymat.Ès a kezunket nem sajnálva egysèges masszává alakitjuk,majd pihentetjuk kicsit.
Addig viszont,kèszitunk egy gombaragut,uram bocsá porkoltet,a szokásos modon.30dkg gombát,ami persze erdeibol a legjobb,de ha nincs jo a champion is.Uvegesbol nem ajánlom de ha más nincs megteszi az is,csak vigyazzun hogy natur tartositott legyen,ès szurjuk le rendesen.
Na szal egy fej hagymát felkockázunk,egy paradicsomot szintèn,megszabaditva a boretol,valamint egy fèl zoldpaprikát,csiposet.olajon vagy zsiron megdinszteljuk,rárakjuk a gombát,mikir ereszt egy kis levet teszunk rá 2 teaskanal orolt paprikát,ètelizesitot izlès szerint,kevès borsot,majd osszerottyantjuk,ès kb 15-20 percig sutjuk,kozepes lángon.Mielott kèsz van,adunk hozzá pár csepp pirosaranyat,hogy pikánsabb legyen.Ezt hagyjuk kihulni.
A fasirt alapot egyenletesen szètteritjuk egy sutopapiron,elolszlatjuk a kihult gombas ragut rajta,majd okosan feltekerjuk...ès egy szèp rudat formálunk belole mint a stefánia vagdalt.
Egy kizsirozott vagy kiolajozott sutobe rakjuk,kevès vizet ontunk alá,(de tènyleg csak keveset mert kulonben szètfo),ès 180-200 fokon szèp pirosra sutjuk.Menet kozben a kialakult pecsenyelèvel ontozzuk hogy ne száradjon ki.
Koretnek bármi jo,krumplipure,tepsis krumpli,kulonfèle rizottok,vagy egy sima zold saláta ha valaki egèszsègesebben èl
Az iz èlmèny magáèrt beszèl gyerekek.
Ja igen...nem voltam kozèrtheto.Tehát,nem a sutopapitlrral egyutt tesszuk bele a sutibe,azzal csak feltekerjuk.Vagy akár foliaval is lehet.
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- peti_madrid
- Hozzászólások: 1255
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Re: Konyhafőnök
Na igen, a piemonti fehér szarvasgomba már elég luxy téma. Egyébként a piacokon bele lehet futni szarvasgombába, ami általában teljesen elég egy mezei halandó ízlelőbimbóinak. Úgyis csak kevés kell belőle, mert brutál intenzív íze van.
- morientes
- Hozzászólások: 10633
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
- Tartózkodási hely: mikorhol
Re: Konyhafőnök
Az a hentes utazott a sznobokra,a kobe marha kiloja 400-500$.Ez az a joszág,amit japánban kobe tartományban tenyèsztenek.Ez a wagyu fajta egyik változata,kobe minositest csak az a fajta kap,amelyik ebben a tartmányban nott fel.120 ezer volt a hús kilója.
Ezeket az állatokat sorrel itatják,masszirozzák,valamint az istáloban olykor komoly zene szol
Èn hozzájutottam nem olyan règen,igaz nem kobe "csak" mezei vagyu hushoz,45euro volt egy fel kilo.
De ha már drága kajának valok...
Egy kilo beluga kaviár kb 1millio forint,minosegtol fuggoen,a hal èletkora alapján lehet voros,fekete es szurke ikra.
A sertès husok királya a Joselito sonka,ilyenhez csak nagyon zárt kor jut hozzá,a Gomez család èvekkel elore eladja az általuk tenyèsztett felvad sertèst,uj megrendelokrol szo sem lehet,es a regiek is evente tesznek le mintegy 5,5 millio forintnak megfelelo oszzeget kaukcio gyanant,ezèrt a makkon nevelt gasztronomiai kulonlegessegert.Ez kb egy sonka ára.
Aztán ugye itt vannak a gombák,nyilván a szarvasgombát ismerjuk,ezt talán mèg nèha mi is megengedhetjuk magunknak,de egy makaoi kaszinotulaj 54m ft-ot adott egy pèldányèrt.
De a matsu-take nevu japán gombakulonlegessèg igazi gasztrogyèmánt,ára 43-430ezer forintig terjed.
Visszatèrve a steakre,argentinában rengeteget ettem,olcso a hus,nyilván mert a világ legnagyobb tenyèsztojèrol van szo,de a minosrg az kb kozepes.Nepszeru az utcai sutodek,itt hatalmas darabokat sutnek rácson,es vagnak le annyit ami neked eppen kell.Igèny szerint.
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
Re: Konyhafőnök
meg se enném 120ezerétr baszki, az 100+ gyomorrontás a blahán :Đ
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ziro4vr
- Hozzászólások: 25479
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Igen!rashidm írta:Itt mindenkinek a zsebében 250k csücsül, hogy 5k/kg-ért vesz húst?![]()
Vagy csak az én igényeim alacsonyak, hogy elég a karaj/tarja/csirkemell?
![]()
Nem, viccet félretéve én is úgy fogok tenni mint Csoki, inkább ritkábban, de akkor áldozok rá többet.
Nem illik.
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég

