azért aranyos, h tavaly magasabb fizukeretem volt, mint a másodosztályban
Football Manager
- Munki_
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
- Kedvenc csapatod: Siempre fieles
Re: Football Manager
nekem a 12-ben se ajánlanak fel...
konkrétan augusztus közepén nincs csatárom.
-
TéOeM
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
AZ FM 13-ban már nincs olyan mint a 12-ben, hogy ha lesz egy anyaegyesületem, akkor egyből küldenek kölcsönjátékosokat? Ebben az újban eddig nem történt ilyen
Pedig BL/EL-ben nagy erősítés lehetne...
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Engem is, nyugi.Munki_ írta:na elszórakoztatom magam.
Szívesen olvasok az fmről. Kezdtem egyet a St. Etiennel..no comment,egyenlőre elég küzdős
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- Munki_
na elszórakoztatom magam. 
MK Dons - 2011-2012
az előző játékomat, melyben a Las Palmas csapatát treníroztam 3.5 évig, majd a Bayern padjáról nyertem meg mindent, meguntam, úgyhogy gondoltam egy merészet, és egy angol alsóbb ligás csapattal akartam próbálkozni. néztem a negyedosztályt is, de nem találtam nekem tetsző csapatot, úgyhogy az egy szinttel feljebb található MK Dons lett a gárdám. egyértelmű, hogy a feljutást tűztem ki célul. az igazolásokról nem sok szót ejtenék (KÉP), de a kölcsönszerződésekkel itt-ott benéztem, mert április elején járt le pár fiatalnak, de április után már nem lehetett hosszabbítani.. a kupákból sajnos túl korán kiestem, egyedül a 3.-4. osztálynak kitalált st. johnstone-t gyűjtöttem be.
a bajnokságban jól kezdtünk, és végig az élmezőnyben tartózkodtunk, de féltávnál már lehetett sejteni, hogy a Sheffield United-et senki se fogja beelőzni. mi vígan elvoltunk a 2., még simán feljutó helyen, de a tavaszi sérüléshullám, és formaingadozás megadta az esélyt a Charltonnak, hogy megjelenjen lőtávolon belül. szerencsére a szezon végét megnyomtuk, úgyhogy az utolsó fordulóban már tét nélkül léphettünk pályára.
áttekintés
bajnoki táblázat
a csapat kurvagyenge, a mostani kezdőből 1-2 maradhat csak ott a következő szezonban, a többségre a pad, vagy egy másik csapat vár. sztem egyből nem juthatunk fel az első osztályba, kell ahhoz még 1 év, de meglátjuk mire jutunk a nyár folyamán. pénz aligha lesz, jó kölcsönszerződésekkel, szabadon igazolható játékosokkal operálnék, hogy egyrészt a büdzsé ne legyen olyan tragikus állapotban, mint jelenleg, másrészt ha kialakítok egy szilárd alapot, akkor a 3. szezonban már egy olyan csapattal tudok nekifutni, amely nem lesz céltábla a PL-ben. a nézőszámtól jelentős ugrást várnék, mert a mostani 44%-os kihasználtság nem túl acélos, pedig egy ilyen tutiszupi stadion elvárná a teltházat. amúgy érdekes, hogy ugyanezzel a taktikával máshol a fair-play táblázat élén szoktunk végezni, most pedig a 3. legdurvább csapat voltunk.
MK Dons - 2011-2012
az előző játékomat, melyben a Las Palmas csapatát treníroztam 3.5 évig, majd a Bayern padjáról nyertem meg mindent, meguntam, úgyhogy gondoltam egy merészet, és egy angol alsóbb ligás csapattal akartam próbálkozni. néztem a negyedosztályt is, de nem találtam nekem tetsző csapatot, úgyhogy az egy szinttel feljebb található MK Dons lett a gárdám. egyértelmű, hogy a feljutást tűztem ki célul. az igazolásokról nem sok szót ejtenék (KÉP), de a kölcsönszerződésekkel itt-ott benéztem, mert április elején járt le pár fiatalnak, de április után már nem lehetett hosszabbítani.. a kupákból sajnos túl korán kiestem, egyedül a 3.-4. osztálynak kitalált st. johnstone-t gyűjtöttem be.
a bajnokságban jól kezdtünk, és végig az élmezőnyben tartózkodtunk, de féltávnál már lehetett sejteni, hogy a Sheffield United-et senki se fogja beelőzni. mi vígan elvoltunk a 2., még simán feljutó helyen, de a tavaszi sérüléshullám, és formaingadozás megadta az esélyt a Charltonnak, hogy megjelenjen lőtávolon belül. szerencsére a szezon végét megnyomtuk, úgyhogy az utolsó fordulóban már tét nélkül léphettünk pályára.
áttekintés
bajnoki táblázat
a csapat kurvagyenge, a mostani kezdőből 1-2 maradhat csak ott a következő szezonban, a többségre a pad, vagy egy másik csapat vár. sztem egyből nem juthatunk fel az első osztályba, kell ahhoz még 1 év, de meglátjuk mire jutunk a nyár folyamán. pénz aligha lesz, jó kölcsönszerződésekkel, szabadon igazolható játékosokkal operálnék, hogy egyrészt a büdzsé ne legyen olyan tragikus állapotban, mint jelenleg, másrészt ha kialakítok egy szilárd alapot, akkor a 3. szezonban már egy olyan csapattal tudok nekifutni, amely nem lesz céltábla a PL-ben. a nézőszámtól jelentős ugrást várnék, mert a mostani 44%-os kihasználtság nem túl acélos, pedig egy ilyen tutiszupi stadion elvárná a teltházat. amúgy érdekes, hogy ugyanezzel a taktikával máshol a fair-play táblázat élén szoktunk végezni, most pedig a 3. legdurvább csapat voltunk.
- Munki_
hentesliga... amúgy sztem az elején direkt ilyen, h elvegye az ember kedvét az egésztől, de pár évvel később már kevésbé gyilkolásszák egymást. mert, mint a képen is látható, nem csak engem szopat a játék. csak marhajó, h ellőttem szinte az összes kölcsönvételi lehetőséget, és sturridge is egy laza négyessel nyitott bajnokin, majd a 3. meccsén levadásszák több hónapra. nem is értem miért nem tudom hazaküldeni, mert sajnos csak 3 hónapra tudtam megszerezni, azt meg pályán kívül tölti...
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
A játékban szerintem Khedira a legjobb bwm középpályás amúgy,3. éve folyamatosan hozza a 7,5 feletti teljesítményt,alap kezdő nálam. Benzema tényleg flop,de akkor is Higut adtam el,Lewa úgy is hozza a gólokat
keret1
keret2
Erős rotálás van,túl minőségi a keret.
Eddig: 2 bajnokság,1 bl, 1 spanyol kupa,klubvb,1 európai szuperkupa, most még csak tavasz van.
Neymart meg csak úgy megvettem 45 ért,mert 300+ millió volt átigazolásra, Nem tudom,hogy hol lehetne erősödnöm
keret1
keret2
Erős rotálás van,túl minőségi a keret.
Eddig: 2 bajnokság,1 bl, 1 spanyol kupa,klubvb,1 európai szuperkupa, most még csak tavasz van.
Neymart meg csak úgy megvettem 45 ért,mert 300+ millió volt átigazolásra, Nem tudom,hogy hol lehetne erősödnöm
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- oroszisti
- Kedvenc játékosaid: Raúl,
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130709/ ... es.hu_.png
Villanova
Villanova
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------
Másnál is MINDEN meccsen van 1 sérült az első 10-15 percben? Elindítom a meccset, váltok böngészőre, és fél perc múlva 100%, hogy a taktikai képernyő fogad, hogy valakit be kéne hozni.
- oroszisti
Na végül Vidal jött 6+19-ért
Mert Wilshire lesérült 2 hónapra
Jött még Claise meg Pardo is , jövőre pedig érkezik Kondogbia , ha Essien elment.
Claise amúgy nagyon jónak tűnik , és Özil is sokkal jobb szélen , mint 4-2-3-1ben középen.
Claise amúgy nagyon jónak tűnik , és Özil is sokkal jobb szélen , mint 4-2-3-1ben középen.
- Savant
- Kedvenc játékosaid: Carlos, Zidane, Ronaldo; Jordan, Shaq, Ibaka
- Kedvenc csapatod: Madrid
FC Porto
Na, ez is elérkezett. Mivel alig-alig időm volt játszani és sokszor hetekig nem is tudtam, ezért elég sokáig tartott végignyomni az első idényt, még akkor is ha a portugál bajnokság csak 30 fordulós.
Sok helyről hallottam, hogy milyen nehéz idegenben nyerni, mennyire nehéz eltalálni a nyerő taktikát... hát. Így álltam neki a dolognak én is, aztán kiderült hogy egy szó nem igaz ebből véleményem szerint. Lehet azt mondani hogy persze a portugáloknál nem így van, de a nemzetközi színtéren sincs másként. Vagy... nem volt másként.
Pogba főnyeremény, Kelvin -aki a FIFÁban is egy állat-, nos itt is az... J. Martinezt pedig 5 fillérért is eladnám bármikor....
Nincs időm mindent felsorolni és kielemezni, de az eredmények:
-Bajnokságot nyertem 4 ponttal a Benfica előtt.
-A Szuperkupát még nyáron behúztuk az Academica ellen 3-1-re.
-A portugál kupában végigmeneteltünk, majd a szezon utolsó meccsén a döntőben egy nagyon sima 0-3 a Sporting ellen.
-Ligakupában végignyomultunk és a döntőben 4-0 a Benfica ellen.
-BL csoport: Porto, PSG, City, Nordsjaelland. -> 14 ponttal csoportelsőség. A továbbiak.
Összességében könnyű szezon volt. Valahogy többet vártam nehézségben a játéktól. A taktikám nem volt egetverő, jó... a szezon legelején sokat kísérleteztem, de egyáltalán nem volt nehéz rájönni a dolgokra.
Első igazolásom a következő évre:
Neal Maupay
Na, ez is elérkezett. Mivel alig-alig időm volt játszani és sokszor hetekig nem is tudtam, ezért elég sokáig tartott végignyomni az első idényt, még akkor is ha a portugál bajnokság csak 30 fordulós.
Sok helyről hallottam, hogy milyen nehéz idegenben nyerni, mennyire nehéz eltalálni a nyerő taktikát... hát. Így álltam neki a dolognak én is, aztán kiderült hogy egy szó nem igaz ebből véleményem szerint. Lehet azt mondani hogy persze a portugáloknál nem így van, de a nemzetközi színtéren sincs másként. Vagy... nem volt másként.
Pogba főnyeremény, Kelvin -aki a FIFÁban is egy állat-, nos itt is az... J. Martinezt pedig 5 fillérért is eladnám bármikor....
Nincs időm mindent felsorolni és kielemezni, de az eredmények:
-Bajnokságot nyertem 4 ponttal a Benfica előtt.
-A Szuperkupát még nyáron behúztuk az Academica ellen 3-1-re.
-A portugál kupában végigmeneteltünk, majd a szezon utolsó meccsén a döntőben egy nagyon sima 0-3 a Sporting ellen.
-Ligakupában végignyomultunk és a döntőben 4-0 a Benfica ellen.
-BL csoport: Porto, PSG, City, Nordsjaelland. -> 14 ponttal csoportelsőség. A továbbiak.
Összességében könnyű szezon volt. Valahogy többet vártam nehézségben a játéktól. A taktikám nem volt egetverő, jó... a szezon legelején sokat kísérleteztem, de egyáltalán nem volt nehéz rájönni a dolgokra.
Első igazolásom a következő évre:
Neal Maupay
CRISTIANORONALDO
Ricsárd, Bayern-Barcelona BL elődöntő:
"A Barcelona nem szokott foglalkozni a játékvezetőkkel!"

Ricsárd, Bayern-Barcelona BL elődöntő:
"A Barcelona nem szokott foglalkozni a játékvezetőkkel!"
Letöltöttem az fm12-t és elindul a játék, de közvetlenül a főmenü előtt kilép és nem irja hogy mi a hiba. Tudja valaki esetleg h mi lehet a gond?
- oroszisti
Hát már mindjárt vége az előszezonnak , szóval nincs kedvem újra kezdeni
De akkor így lesz szerintem nagyobb csapatok ellen :
-------------Xabi Alonso/Essien(Ball winning Midf)
------Wilshire/Pardo(DPL)----------------Modric/Claise---
És még itt van José Rodriguez , Omar,Alex a 3. vonalnak .
És akkor lehet Kodnogbiát inkább jövőre hozom Essien helyett.
De akkor Khedirát meg Callejont minél előbb passzolnom kell , talán még megy Nacho is
Vidal meg akkor nem jön
Kisebbek ellen meg mehet a :
---------Xabi----Wilshire------------
Özil----------Modric--------------Cr
--------------Benzema
De akkor így lesz szerintem nagyobb csapatok ellen :
-------------Xabi Alonso/Essien(Ball winning Midf)
------Wilshire/Pardo(DPL)----------------Modric/Claise---
És még itt van José Rodriguez , Omar,Alex a 3. vonalnak .
És akkor lehet Kodnogbiát inkább jövőre hozom Essien helyett.
De akkor Khedirát meg Callejont minél előbb passzolnom kell , talán még megy Nacho is
Vidal meg akkor nem jön
Kisebbek ellen meg mehet a :
---------Xabi----Wilshire------------
Özil----------Modric--------------Cr
--------------Benzema
-
BBarni
- Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
- Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid
Egyébként ha leszeditek a legújabb(? június 22 talán) ott már jóval több pénzt kaptok a Realnál az elején, ha jól emlékszem 80 milliót és ott van már Carvajal,Casemiro(bár ő lehet amúgy is ott volt) elment már Carvalho, Essien!Isco még nincs sajnos, de már Ancelotti az edző...csak érdekességképpen!
- XIII
- Kedvenc játékosaid: Varane, Iker, Ramos
Hello!
Hosszas dévánkozás után a Cagliari Calcio-ra esett a választásom, velük kezdtem egy hosszasabb karriert.
A keretről annyit, hogy többségében gyenge, de van 2-3 olyan játékos aki kiváló, lehet rá építeni és persze minden csapat őt akarja. Ilyen Astori , Nainggolan és még talán Ibarbo is. Az első szezon céljaként az ő megtartásukat illetve egy erős első 10et tűztem ki. A szezon elég hullámzó volt, helyenként szép sikerek, na és csúnya kudarcok egyaránt. A szezon végére aztán kezdett körvonalazódni a kép: ha az utolsó fordulóban nyerek, akkor meglesz a 6. hely. Ezért a Juventus-t kellett legyőznöm: a már kb. 8 forduló óta bajnok zebrák félig-meddig tartalék csapatát, lazán 2-0ra vertem.
Király, EL-hely! Ja, hogy mégsem. Az egész szezont végigszenvedő Milan, akiket oda-vissza vertünk, a Kupa elhódításával megszerezte a 6. nemzetközi kupa helyet. Így hát jövőre is marad a bajnokság.
Összességében mégis elégedett voltam a csapattal. A szezon embere címet egyértelműen Astori-nak adnám, igazi tanár a védelem tengelyében. Meglepetés emberek: Ariaudo és Sau, előbbi Astori megfelelő párja volt középen, míg utóbbi fiatal kora és fejlettségi szinte ellenére(még nincs a csúcson) 13 gólt és jópár asszisztot jegyzett.
A nyáron megerősítem a csapatot, érkezik ingyen Ospina(verseny Agazzival), a baloldalra Corvalán az argentin bajnokságból, és valszeg Corchia(3+ 15 millió euró(48hónapn át) a jobboldalra. Ezenkívül jött még a Cataniából Alejandro Gomez, a baloldali középpályára. Ebben a szezonban már egyértelműen az első 5-t veszem célba.
Kösz, ha elolvastad.( Kép, ha kell bármiről szólj!)
Hosszas dévánkozás után a Cagliari Calcio-ra esett a választásom, velük kezdtem egy hosszasabb karriert.
A keretről annyit, hogy többségében gyenge, de van 2-3 olyan játékos aki kiváló, lehet rá építeni és persze minden csapat őt akarja. Ilyen Astori , Nainggolan és még talán Ibarbo is. Az első szezon céljaként az ő megtartásukat illetve egy erős első 10et tűztem ki. A szezon elég hullámzó volt, helyenként szép sikerek, na és csúnya kudarcok egyaránt. A szezon végére aztán kezdett körvonalazódni a kép: ha az utolsó fordulóban nyerek, akkor meglesz a 6. hely. Ezért a Juventus-t kellett legyőznöm: a már kb. 8 forduló óta bajnok zebrák félig-meddig tartalék csapatát, lazán 2-0ra vertem.
Király, EL-hely! Ja, hogy mégsem. Az egész szezont végigszenvedő Milan, akiket oda-vissza vertünk, a Kupa elhódításával megszerezte a 6. nemzetközi kupa helyet. Így hát jövőre is marad a bajnokság.
Összességében mégis elégedett voltam a csapattal. A szezon embere címet egyértelműen Astori-nak adnám, igazi tanár a védelem tengelyében. Meglepetés emberek: Ariaudo és Sau, előbbi Astori megfelelő párja volt középen, míg utóbbi fiatal kora és fejlettségi szinte ellenére(még nincs a csúcson) 13 gólt és jópár asszisztot jegyzett.
A nyáron megerősítem a csapatot, érkezik ingyen Ospina(verseny Agazzival), a baloldalra Corvalán az argentin bajnokságból, és valszeg Corchia(3+ 15 millió euró(48hónapn át) a jobboldalra. Ezenkívül jött még a Cataniából Alejandro Gomez, a baloldali középpályára. Ebben a szezonban már egyértelműen az első 5-t veszem célba.
Kösz, ha elolvastad.( Kép, ha kell bármiről szólj!)
Kondogbia!
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Wilshere-t mindenkepp vedd meg annyiert. Brutal lesz a gyerek 1-2 szezonon belul.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- oroszisti
Na én is kezdtem egyet a Madriddal ,mert már meguntam a Milanosat ...
Ugye itt nem kaptam sok pénzt . Eladtam Kakát , CArvalhot és jött Carvajal. Még van kb 10 millám. És ebből kéne megerősítenem a kp-át
Modric lesérült 3 hónapra , szóval nem halasztom jövőre , ugye akkor úgy is jött volna Sahin ... De most úgy döntöttem hogy kell egy csere Xabinak , meg Modricnak is mivel normális alternatívája nincs . Ami még probléma hogy 2 taktikám van 4-2-31 és 4-3-3 és nincs normális labdaszerző középpályásom. Na de azt akarom az egészből kihozni , hogy van pár kiszemeltem már sőt , meg is állapodtam már , csak túl jól sikerültek és már nem tudok döntetni
Na a lehetőségek:
Kondogbia:3+9,5M(48 hónap alatt)
Pardo:6+20M(48 hónap alatt)
Claise: 5+9,5M(48 hónap)
Wilshire : 5+14M(48 hónap)
és még próbálkozok Vidalnal egy Khedira+Albiol + 15 M-el , még nem kaptam választ ...
Ha nem jön Vidal, Khedira akkor is menne és talán Callejon is. Az úgy kb + 25 M . Szóval összesen van 30 Millióm ,de nem tudom melyik kettő válasszam.
Ugye itt nem kaptam sok pénzt . Eladtam Kakát , CArvalhot és jött Carvajal. Még van kb 10 millám. És ebből kéne megerősítenem a kp-át
Na a lehetőségek:
Kondogbia:3+9,5M(48 hónap alatt)
Pardo:6+20M(48 hónap alatt)
Claise: 5+9,5M(48 hónap)
Wilshire : 5+14M(48 hónap)
és még próbálkozok Vidalnal egy Khedira+Albiol + 15 M-el , még nem kaptam választ ...
Ha nem jön Vidal, Khedira akkor is menne és talán Callejon is. Az úgy kb + 25 M . Szóval összesen van 30 Millióm ,de nem tudom melyik kettő válasszam.
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Neymar szerzodeseben van egy kivasarlasi zaradek, azt hiszem 70 millio. Ha leakarod igazolni akkor semmi akadalya.Marci77 írta:Ja Neymarért bepróbálkoztam de 40-ért se adták. Mondom akk betolom érte CRt csak úgy erre azt se fogadták el
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- rafael23
FM 2012
Problémám akadt a rezolucióval...Átállitottam nagyobbra és kiirta azt,hogy "not optimum mode, recomended 1360x768 60 Hz".Újrainditottam a gépem,de az se segitett.
Problémám akadt a rezolucióval...Átállitottam nagyobbra és kiirta azt,hogy "not optimum mode, recomended 1360x768 60 Hz".Újrainditottam a gépem,de az se segitett.
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
oké.Demes írta:Hát ha valakit el akarsz adni akkor az Benzemát adjad, mert valamiért irtó szenny FM-ben. Higu meg vágja a gólokat.
AZ úgy jó ár. És talán Kheirával le is vihetem.hala_madrid írta:Vidal. 35m€ hozható.
Ja Neymarért bepróbálkoztam de 40-ért se adták. Mondom akk betolom érte CRt csak úgy erre azt se fogadták el
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!