Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rashidm
Hozzászólások: 4763
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. szeptember 29., kedd 15:51

CS0ki írta:HA konnrády-nál régen a MOM-ban, na ott láttam jó kis árakat, 120 ezer volt a hús kilója. Azt nagy élmény lehet elégetni. :)
:ozil: :ozil: :ozil: Abból már tudnék venni egy jó tv-t vagy egy ps4-t. :D

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 3648
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. szeptember 29., kedd 15:43

Hát nem minden nap, az tény, pár havonta. De mondjuk egy 5 ezresből a 30 dekás hús 1500 forint...Itt a belvárosban egy ebédelés gyakran felkúszik ebbe az ársávba. Szóval nem mondanám óriási luxusnak...A konnrády-nál régen a MOM-ban, na ott láttam jó kis árakat, 120 ezer volt a hús kilója. Azt nagy élmény lehet elégetni. :)

rashidm
Hozzászólások: 4763
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. szeptember 29., kedd 15:40

nmate írta:Gyanítom nem minden másnap esznek steaket :D
Az lehet... bár ki tudja..... :mrgreen: :mrgreen: :D Mondjuk nekem valahogy nem gyere be ez a steak dolog.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 14494
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. szeptember 29., kedd 15:36

Gyanítom nem minden másnap esznek steaket :D

rashidm
Hozzászólások: 4763
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. szeptember 29., kedd 15:34

Itt mindenkinek a zsebében 250k csücsül, hogy 5k/kg-ért vesz húst? :mrgreen: :mrgreen: Vagy csak az én igényeim alacsonyak, hogy elég a karaj/tarja/csirkemell? :lol: :mrgreen:

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 3648
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. szeptember 29., kedd 15:20

Másrészt nem flancolásból kell egy napig pácolni, hanem mert teljesen más lesz az íze.
A minőségi húsnak nem kell pácolás.Csak minőségi húst ugye nehéz, de főleg nem csoló szerezni. 5 ezer/kg körül már egész jókat ettem, de inkább feljebb kezdődnek a fasza húsok. És persze nem a bélszin. Vannak sokkal inkább steaknek való húsok.

Avatar
KAG
Hozzászólások: 10295
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. szeptember 29., kedd 15:09

Azért az sem mindegy, hogy milyen vastag a szeleted.
3 percet mekkora szeletnél szoktál alkalmazni?
ZIDANE

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. szeptember 26., szombat 14:51

ziro4vr írta: Te most szivatsz? :mrgreen: :mrgreen:
Ha szívatni akarnálak azt mondanám, hogy villával forgasd a húst, úgy, hogy minél jobban beleszúrod. :D (Kiszáradna egy az egyben)

Másrészt nem flancolásból kell egy napig pácolni, hanem mert teljesen más lesz az íze.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 25479
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. szeptember 26., szombat 14:48

MesQueUnClub írta: Még egy jó tanács, ha a hüvelykujjadhoz elkezded odarakni a többi ujjad, és belül a tenyerednéd a hüvelykujj alatti izmot megnyomod, ott úgy tudod ellenőrizni milyen a bélszín, hüvelyk-kis keménységű az nyers, hüvelyk-gyűrűs az véres, hüvelyk középső az médium, hüvelyk mutató az cipőtalp. :D Sok sikert, de ha 3 percig sütöd oldalaként akkor elméletileg nem cseszheted el. :)
Te most szivatsz? :mrgreen: :mrgreen:
Realista24 írta:Én sosem pácoltam előtte egy napig, csak szólok :coffee: :mrgreen:
Egyébként ha csak a saját igényeimet nézem, akkor én is meglennék nélküle, bár akkor köret se lenne, csak a hús valami másik hússal. :lol:
Nem illik.

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. szeptember 26., szombat 14:45

ziro4vr írta:
MesQueUnClub írta:Ziro, a bélszínt és a hátszínt szárazpáccal csináld, bekened borsal utána mustárral. Berakod olajba hogy ellepje és 1 napig be a hűtőbe. utána oldalanként 3 percig kell sütni.
Legközelebb ez lesz, köszi, csak most kemény akartam lenni mondom nem kell ide pác csak a tiszta hús. :lol:

A másik két delikvens pedig egyen batyut!
Még egy jó tanács, ha a hüvelykujjadhoz elkezded odarakni a többi ujjad, és belül a tenyerednéd a hüvelykujj alatti izmot megnyomod, ott úgy tudod ellenőrizni milyen a bélszín, hüvelyk-kis keménységű az nyers, hüvelyk-gyűrűs az véres, hüvelyk középső az médium, hüvelyk mutató az cipőtalp. :D Sok sikert, de ha 3 percig sütöd oldalaként akkor elméletileg nem cseszheted el. :)
Realista24 írta:Én sosem pácoltam előtte egy napig, csak szólok :coffee: :mrgreen:
A Wellington bélszínt én sem. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
Zsombor
Hozzászólások: 4342
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 23:00

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2015. szeptember 26., szombat 14:44

Kerlon írta: nem kefírt akartál írni?
Na menj innen. :lol: :lol:

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 69435
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. szeptember 26., szombat 14:43

Én sosem pácoltam előtte egy napig, csak szólok :coffee: :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 25479
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. szeptember 26., szombat 14:40

MesQueUnClub írta:Ziro, a bélszínt és a hátszínt szárazpáccal csináld, bekened borsal utána mustárral. Berakod olajba hogy ellepje és 1 napig be a hűtőbe. utána oldalanként 3 percig kell sütni.
Legközelebb ez lesz, köszi, csak most kemény akartam lenni mondom nem kell ide pác csak a tiszta hús. :lol:

A másik két delikvens pedig egyen batyut!
Nem illik.

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. szeptember 26., szombat 14:35

Ziro, a bélszínt és a hátszínt szárazpáccal csináld, bekened borsal utána mustárral. Berakod olajba hogy ellepje és 1 napig be a hűtőbe. utána oldalanként 3 percig kell sütni.

Max a mekibe raknak rá sajtot vagy tejfőlt vagy kefírt. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 29439
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. szeptember 26., szombat 14:32

Zsombor írta:
ziro4vr írta:
Btw múltkor megpróbálkoztam egy steakkel, elvileg úgy csináltam ahogy kell, mediumra, semmi sallang ugye a hús a lényeg, de szerintem maga a hús minősége volt gyengébb, pedig nem volt olcsó ez se. Legközelebb bepácolom egy nappal korábban szerintem.
Legközelebb rakj rá több sajtot.
nem kefírt akartál írni?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Zsombor
Hozzászólások: 4342
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 23:00

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2015. szeptember 26., szombat 14:32

ziro4vr írta:
Btw múltkor megpróbálkoztam egy steakkel, elvileg úgy csináltam ahogy kell, mediumra, semmi sallang ugye a hús a lényeg, de szerintem maga a hús minősége volt gyengébb, pedig nem volt olcsó ez se. Legközelebb bepácolom egy nappal korábban szerintem.
Legközelebb rakj rá több sajtot.

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 25479
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. szeptember 26., szombat 14:01

Realista24 írta:
lordgabi írta:Lángos + utána bolognai spagetti mindkettõ sok sajttal, buli elõtt...végre egy este, amikor 2-3 óra elteltével nem kínoz az éhség. :)
Megfogtad a topic lényegét :smile:
:lol: :lol: :lol:


Btw múltkor megpróbálkoztam egy steakkel, elvileg úgy csináltam ahogy kell, mediumra, semmi sallang ugye a hús a lényeg, de szerintem maga a hús minősége volt gyengébb, pedig nem volt olcsó ez se. Legközelebb bepácolom egy nappal korábban szerintem.
Nem illik.

Avatar
Norbii
Hozzászólások: 1502
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 17:49
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Norbii » 2015. szeptember 26., szombat 13:28

Én is csinálgattam pár meglepően jó kaját mostanság. Hétvégére pl tepsis krumplit.

újkrumpliból csináltam héjával együtt, szépen szeletekre vágtam majd beleöntöttem forralt vízbe és hagytam főni 15 percig. Közben pedig főztem tojást is. Amíg tűzön volt a krumpli és a tojás addig elkezdtem elkészíteni a "szószt" v akárminek is nevezik. Egy tálba beleöntöttem 4 kisdobozni tejfölt , aztán pirítottam egy kis hagymát és fél kiló kolbászt majd beleöntöttem a tejfölös tálba. Megfűszereztem egy fűszerkeverékkel, meg még raktam bele szeletekre vágott bacon és főtt tojás darabokat és a végén összekevertem az egészet. A főtt krumplit szépen elhelyeztem a serpenyőre rá a szósz, majd még egy adag krumpli és megint csak a végén a szósz. így nézett ki: http://oi59.tinypic.com/20ua8h1.jpg

Aztán ment is a sütőbe 50percre. Életemben nem ettem még ilyen jó rakott krumplit szóval megérte, sokáig is bírta és nem drága. Igaz a zöldségek a kertből voltak, a kolbász meg házi.;D

Ja meg tescoban találtam curry szószt, kipróbáltam tejfölös spagettihez és hát..durván függő lettem tőle. 2hétig minimum ezt ettem. :D

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 29439
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. szeptember 26., szombat 13:09

:lol: :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 69435
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. szeptember 26., szombat 12:27

lordgabi írta:Lángos + utána bolognai spagetti mindkettõ sok sajttal, buli elõtt...végre egy este, amikor 2-3 óra elteltével nem kínoz az éhség. :)
Megfogtad a topic lényegét :smile:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 15 regisztrált és 0 vendég