HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. szeptember 5., szombat 11:48
Sajnos változás nem nagyon lesz, ezt szerintem jobb elfogadni. Ahhoz, hogy belátható időn belül (értsd ~10 év) érdemi előrelépés legyen, az alapoknál kellene kezdeni, az utánpótlást megreformálni. De ebben is évekkel el vagyunk maradva a fejlett futballkultúrákhoz képest. Több fiatal, vagy kevésbé fiatal ismerősöm focizik/focizott első osztályban itthon, és MINDENHOL az a lényeg, ki az Apuci. Van zseton? Vagy régi barát? A botlábú csemete mehet focázni, a tényleg tehetséges gyereknek meg néhány év alatt lefő a kávé és otthagyja az egészet...
Aztán persze sokaknak a mentalitása is nevetséges, amikor 18-20 évesen, de már előbb is "kőkemény faszagyerek focistákat" látni, ahogy úgy rohangálnak, mint akinek 6 hold földje van... Közben meg semmit nem mutattak, max. utánpótlás szinten érnek el jó eredményeket, mint a szomszéd, elhízott, életunt taxis mellettem...
Az edzők is képzetlenek, vagy korszerűtlen edzéseket tartanak (ezt mondjuk elmondásból tudom, nem kínzom magam olyannal, hogy kijárjak, meg nem is értek hozzá), vagy találnak valami anyagot, ami modern, és azt próbálják erőltetni, meg szakszavakat puffogtatni, csak a lényeg nincs meg.
A mostani válogatott meg hoz egy alap, elvárható eredménysort, ami elég lehet az EB-hez, mert bővítették a létszámot. Egyelőre annyi év csalódás után ezzel is elégedett vagyok, mert korábban mindig a pofára esés jött, bármekkora sansz is volt a válogatott előtt.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)