cart írta:Az igen...
És akkor most miért nem csinálnak ilyeneket? Valószínű azért jött idáig a világ végéről, hogy utána börtönbe kerüljön

Az igen...
Nyilván a menekültek nagy része alapjáraton ártalmatlan. De! Én ha ISIS meg al-Kaida meg Boko Haram lennék én biza tömegével küldeném át a kiképzett harcosaimat a menekültek között Európába, és még egyszer mondom, elég naiv dolog azt hinni, hogy ez ténylegesen nincs így. Csak azért mert eddig nem volt, te tényleg azt hiszed, hogy nem is lesz ebből baj? És most "csak" a terrorizmusról beszélek. A másik jelentős probléma viszont az óriási kulturális különbségekben van. Ne értsen félre senki, egy másodpercig sem gondolom azt, hogy ők kevesebbek az európai embereknél, pusztán azt mondom, ami gyakorlatilag tény, hogy ők mások, nehezen asszimilálódnak, nem fogadják el a helyi értékrendet, normákat, jogszabályokat, sőt sok helyütt elvárják, hogy a befogadók igazodjanak hozzájuk. Ez nem feltételezés, ez sajnos tény.
A legnagyobb probléma egyébként valóban az, hogy nincs és nem is lehet igazából megoldás. Én személy szerint úgy vagyok a menekültekkel, hogy rohadtul sajnálom őket, ha az én valagamat lőnék folyamatosan, én is mennék, de egész egyszerűen magyarként, európaiként nem örülök nekik és (főleg a fentiek miatt) félek tőlük, noha tudom, hogy igazából nem lehet mit tenni.