HozzászólásSzerző: gunner » 2013. július 4., csütörtök 22:41
Sherlock Holmes
Halogattam a megnézését, mivel számomra az 1984-es sorozat jelentette a Holmes-kultusz krémjét.
Szerintem Jeremy Brett játszotta el eddig a legjobban a magánnyomozó karakterét, idegenkedtem minden más színész alakításától.
Guy Ritchie stílusa tetszik nekem, és külön öröm, hogy az angol irodalom egyik kiemelkedő alakját állította központi témává filmjében.
Nem ragaszkodik mereven a doylei történethez, ahogy a film adatlapján is szerepel, az írózseni a film forgatókönyvírói között a karakterek szempontjából van kiemelve, tehát a film nem tekinthető a szó szoros értelmében adaptációnak.
Meglepő volt, hogy a Holmes-történetek egyetlen erős női szereplője, Irene Adler szerepel a filmben, tegnap előtt volt szerencsém elolvasni a novellát, amiben szerepel a nő, egészen más történetben bontakozik ki.
A két férfi főszereplő nem hibázik, sok helyen a nyomozó karakterét próbálták humorossá változtatni, több-kevesebb sikerrel. Jude Law meg rutinból lehozza Watson karakterét.
Külön kerestem a rendező sajátságos elemeit, és külön öröm volt számomra, mikor találtam párat közülük, a részletekre nagyon odafigyeltek, főleg a végén az épülő Temze-hídon lejátszódó jelenet tetszett.
8/10
"And my heart will leave you never."