Nem lehet, hogy túl merev az izomzatod? Nyújtással hogy állsz? Pl állásból, nyújtott lábbal meddig tudsz lehajolni? Talajt meg tudod érintetni?filatáska írta:Ért valaki itt a sportsérülésekhez?Visszatérő problémám a hátsó combizmom (combhajlító), mindig meghúzódik hol a jobb hol a bal. 3 év alatt kb 6-8-szor sérültem le. Illetve mi a különbség a húzúdás és a részleges szakadás között? Általában 4 hét mire újra maximálisan tudom terhelni (sprintekre gondolok). Attól félek, hogy ilyen időtartamú sérülés már nem húzódás, hanem inkább részleges szakadás, de lehet hogy hülyeséget írok. Valaki felvilágosítana erről? Orvosnál még nem voltam vele, tudom nagy hiba, de nem űzöm olyan komoly szinten a focit hogy emiatt orvoshoz menjek. Annyit még, hogy nem a bemelegítéssel van a baj, mindig edzés/meccs vége felé sérülök meg, általában érzem is, hogy fáradtak a lábaim, de nem tudok odamenni az edzőhöz, hogy bocsi fáradt vagyok most kiállok kicsit.
![]()
Illetve mik a vélemények/tapasztalatok ezekről a színes tapaszokról/szalagokról? Érnek valamit vagy csak placeboo?
Próbálj meg, minden nap egy fél órát nyújtó gyakorlatokat végezni (jógából hasznos gyakorlatokat lehet meríteni), aztán ha akkor is előjön a dolog, akkor mindenképp orvos.
A kineziós tapasz meg nem hülyeség, nem véletlen használják az élsportban előszeretettel. Értelme nyilván panaszok esetén van, sérülésből való felépülésnél, segít a terhelés elosztásában. Viszont a te esetedben nem sok értelmét látom, először meg kell tudni a sérülés okát.