CS0ki írta:Így van. Mármint ha nem a film nézését tudod hozzá kötni, hanem a film felidézett benned kellemes emlékeket, akkor igen, számodra az is egy jó film.
Egyébként nagyon sok film pont ezért tetszik neked is, max észre sem veszed, mert a tudatalattidra hat. Egyes karakterek emlékeztetnek olyan emberekre az életedből, akikhez kellemes élméányek kötnek, bizonyos jelenetek a gyerekkori emlékekhez kötődnek, stb. Sokszor észre sem vesszük ezeket. A project x is ilyen nálam. Nekem nem volt az év filmje, de kellemes emlékeket, hangulatot idézett meg bennem, így alapvetően pozitív volt a film számomra.
Szerintem meg nem. A Keresztapában semmi olyan nincs, ami kicsit is emlékeztet valamire az életemből. Még is a legjobb filmek között a helye. Ötödik pecsét, Volt egyszer egy vadnyugat, Száll a kakukk a fészkére, Amerikai szépség, Mátrix stb. stb.
Nálam attól még nem lesz egy film jó, mert jó a hangulata (ezt egyébként nagyon gyakran olvasom itt is). Ha egy filmre az a legnagyobb dicséret, hogy jó a hangulata, akkor 80%, hogy biztosan nem jó. Ezek azok a filmek, amelyekben gyakorlatilag nincs történet. De legalább jó a zene, meg esetleg jók a képek. Csak akkor inkább nézek festményeket, meg szobrokat és zenét hallgatok, nem filmet nézek.
Kivétel az
A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, mert annak jó a hangulata, jók a képek és még elég beteg is.
Egyébként a 9ésfélrandis rossz példa volt részemről, mert a film nem idézett meg semmit, tekintve, hogy bár az ment, de az ég világon nem emlékszem belőle semmire, mivel nem azzal voltam elfoglalva.
Ez igen ígéretesnek néz ki.
Morena Baccarin (FireFly) pedig még mindig igen jó bőr.
Többször felmerült már itt, hogy kinek mi a kedvenc filmje. Engem most inkább az érdekelne, hogy mi a legszarabb film, amit valaha láttatok?
Egyből rávágnám a Nyócker!-t, mert azt rettenetesen utáltam, minden egyes perce kínszenvedés volt, alig bírtam végignézni. De aztán rájöttem, hogy láttam a Maszk 2-őt is... Azt hiszem eddig ez a "nyerő". Mondjuk ott van még az Álom.net is...