De miért lenne máshol nagy neve, amikor nem is exportál az USA-ba hivatalosan. Nem is célja. Nem is venné senki, mert az is vámot, és áfát kapna, majd 100+ dollárba kerülne. Meg mi értelme lenne egy túltelített piacra betörni, ahol havonta jönnek létre táplálékkiegészítőkkel foglalkozó cégek? Cserébe lefed minden más területet.
Ahogy az amerikai termékek sem jönnek ide mind, azért kerül itthon egy 5 kilós ON fehérje 34.000 forintba, amikor kint 23-24.000. Főleg, hogy minőségben sehol sincs már a 10 évvel ezelőttihez, prémiumtól elég távol áll. A poén kedvéért az is Dániából szerzi be a tejsavó fehérjét.
De amerikai részen is létezik ám a reklám. Nálunk shop.builder-nek ismered, ott bodybuilding.com-nak. Amit az oldal tol, az lesz a népszerű. Ha valaki többet fizet az kerül előtérbe, így megy ez évről-évre. Egyszer a Muscletech az isten, majd a BSN, aztán a többi... Ne aggódj, ha valaki megnyeri a versenyzői közül az Olympia-t, akkor majd a Scitec lesz az atyaisten az egész világon. De lassan az is elég lesz, ha szponzorként lép fel. Ahogy itthon a Scitec szoponzorálja a hazai versenyeket, kint más cégek, és mindig az lesz a középpontban, akinek a legnagyobb felületen látható a molinója. Ilyen ez az üzlet, meg ilyen buták az emberek.
BarçaNorbi írta: Nem mondtam, hogy azt nézegesse, azt mondtam, hogy egy hobbistának teljesen mindegy, hogy milyet szed, csak legyen megbízható forrásból, bevizsgálva...
Közben olyan fehérjét ajánlasz, ami talán nem hamisítvány, és a lehető legmesszebbről jön ide, mindezt egy olyan boltból, ami nyíltan csal az áfával, bejegyezve pedig egy falusi családi házba van, a legjobb esetben csak ennyit csinál. Majd, amikor veszel kétszer egymás után ugyanilyen fehérjét rádöbbensz, hogy a második doboz már alakjában is eltér az előzőétől, és akkor gondolkozol rajta, hogy most jól van ez így? Megéri a kockázat a csodaamerikai cuccot? Amíg lehetett rendeli a bb.com-ról hozzánk is, addig vásárlójuk voltam, és miután itthon is próbáltam venni egy ugyanolyan terméket, megdöbbenve (vagy nem?) tapasztaltam, hogy köze nincs a kettőnek egymáshoz. Ráadásul itthon olcsóbb volt, mint a hivatalos forgalmazónál.
A Scitec meg annyira magyar a mai napon, mint amennyire én üzbég. A jelenlegi többségi tulajdonosa az Enterprise Investors cég, az apróbb részvényesei meg a kutyát se érdeklik innentől. Csomagoló, keverő üzeme Dunakeszi, gyárai nincsenek. Alapanyagot felvásárolják, ahogy minden más cég, a kreatint Németországból, a fehérjét Franciaországból, stb...
Ugyanennyire volt amerikai is. Itthon amerikainak lenne beállítva? A napokban hallottam a tv-ben, ahol magyar KFT-ként említették. Pedig, ha már ott magyarozzák, akkor a legutolsó lyukban sem gondolnak rá amerikaiként.
Ez a túlárazott Peak meg a világ viccei közé tartozik, a buta marketing szövegeikkel együtt, még a Scitec-esnél is undorítóbb, a főoldalon mutogatják a szteroidos formákat, majd utána nyíltan kritizálják a használókat. Erre már az összes gyártó rájött, hogy senki nem dől be, de úgy néz ki, ők még lemaradtak.
Ez a fehérje is, azért kerül ennyibe, mert 3 egész grammnyi (kb. 3 kapszula) spenótkivonatot beletettek egy dobozba, ami külön egyébként olcsóbb, és ilyen mennyiségben még a fing térfogatát se növeli meg, nem hogy a bicepszét.
Az meg, hogy több fehérjét tartalmaz egy adag nem ok arra, hogy dupla áron adják. Melyik hülyének érné meg így? Pont az a lényeg, hogy minél olcsóbb Gramm/FT ár jöjjön ki jó minőségben. Egyetlen drágító tényezője az izolátum mivolta, de halandó hormonháztartású ember a büdös életbe nem vesz ebből sem észre semmit.
Ezenkívül továbbra se értem mi a különbség a jó eséllyel ugyanabból a gyárból származó (csak másképp csomagolt) protein között. Természetesen a te általad linkeltek között van különbség, mivel három különböző kategóriából származik mind...
Úgy érzem téged nagyon felültettek az amerikai marketinges "független" tesztek a világ legjobb fehérjéiről, és a "csak a szájteket ne" hullámvasútra, ahogy látom bevittek egy olyan ködös területre, ahonnan nehéz lesz bárkinek is kivezetnie.
Ha Magyarországon megbízható fehérjét akarsz, akkor helyi forrásokra támaszkodsz. Brit Myprotein, "Hazai" Scitec, lengyel Trec, román Pro Nutrition stb. Nem lottózol az esetleg amerikai importtal, ami lehet Kínából érkezik. Ha meg túl mainstream lenne mindegyik, akkor lehet kísérletezni, de saját felelősségre, vagy egy vagyonért venni közvetlen kintről. De akkor el kell fogadni, hogy te az ottani marketingért fizetsz, meg a szállításért, és az adóért, nem a nagy minőségért.
A fehérje, az fehérje marad bármilyen szupermátrixnak is hívják, tápanyag, nem több. Sosem lesz csodaszer egyik sem, ha mégis azt úgyis betiltják.