Nekem tavaly is sok volt a BBC a pályán, most is az, tetszőleges embert ki kellene hagyni belőle (én Bélára szavaznék).
Abszolút egyetértek. Nemcsak védekezésben kevesek (ugye CR és Bale nem igazán lépnek vissza védekezni, Benzema még megoldaná, de ő van legelőrébb), de támadásépítésben is karcsúak nagyon. CR cselei a pálya középső harmadában céltalanok, tempót vesztünk vele, a támadóharmadban meg annak is örülni kell, ha nem veszti el... Összjátéka is gyér, bár, ha rajta csak áthalad a laszti, akkor nincs nem lóg ki, de ő nem tud/nem akar kezdeményezni. A beindulásai viszont világklasszis szintűek, talán a legjobbak a világon. Sikeresen átképezte magát középcsatárrá. Ott kellene erőltetni, amolyan hamis 9-esként. Minden más feladatkörre vannak jobb embereink. Balere szót vesztegetni is felesleges. Nettó nulla mind védekezésben, mind támadásban, mind taktikailag, mind akarásban. A mintapéldája annak, hogy valaki csak kiviszi a mezt a pályára.
Amikor bejöttek a játszani tudó emberek, akkor elkezdtünk jól játszani. Nem véletlen, hogy Marcelo, Isco és James érkezésével a nagyágyúk nélkül is beszorítottuk a Milant. Oké, ők is végrehajtottak pár cserét, de látványos volt, ahogy átvettük a kontrollt a vége felé. Ha a pályán lesz egyszerre a Marcelo, Kroos, Modric, Isco, James 5-ös és előttük lesz egy gólerős ember, azaz CR, akkor bárkit lesimázhatunk. De nekik a pályán kell lenniük együtt. A kreativitást és a váratlant ők biztosítják, erre kell építeni, nem a sebességre.
Casemiroról az a véleményem, hogy még mindig a legjobb opciónk a Kroos/Modric pótlására. Nem sokat fejlődött, előre súlytalan, de nem várhatjuk el azt, hogy egy Modric/Kroos kaliber a padon üljön. Őszintén szólva azon a véleményen vagyok, hogy jobb kp-sort, mint ami nekünk van, nehéz összehozni. Ha 4-3-3-at akarnánk játszani, akkor talán egy Vidal még elfért volna, de erről sem idén, sem tavaly nem volt szó. Casemironak és Illarának/Silvának elégnek kell lennie hosszútávon a két nagy pótlására. Nyilván tudni kell, hogy melyik csapat ellen, kit lehet pihentetni, és amennyit lehet, pihentetni a két nagyot. Nem a két középső kp-snak kell a helyzeteket kialakítani, hanem az elől lévőknek. Bőven bele kellene, hogy férjen a meccsek 2/3-án egy Casemiro játéka.
Danillo komolyabb véleményezésével megvárom októbert legalább, de eddig nem tetszik. Carvajal jobb.