HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. július 29., szerda 20:01
Szerintem a legtöbb ember egy kicsit többre vágyik mikor filmet választ annál, hogy a való életben tapasztalt dolgokat lássa a képernyőn is, moziban pláne. Ez nem értem miért lenne igénytelenség. Én is ha van időm úgy választok filmet, hogy melyikben van több akció, sci-fi, mert egyszerűen ezeken tudok szórakozni, engem ez érdekel.
Jó pár éve itthon annyi időm volt, h sokat dolgoztam, de olyan meló volt, h nem kellett odafigyelnem, ezért vittem magammal laptopot és minden nap 3 filmet megnéztem. Akkor viszont folyamatosan drámákat szedtem le, Gran Torino, Millió Dolláros bébi, Boldogság Nyomában, Hét élet.. jöttek ezek egymás után és tetszettek, próbáltam színészek és osztályzatok alapján olyat választani, ami leköt.. De ha nekem vasárnap este van két szabad órám és utána fekszek le, mert megyek másnap dolgozni, akkor soha nem jutna eszembe ilyen filmet választani, moziban meg aztán végképp nem tenném be a lábam ilyenre.
Középiskolás koromban kötelező jelleggel bevittek a Fehér tenyér, meg valami holokauszt-os filmre moziba... hát nem azt mondom, hogy rossz filmek voltak, de hadd ne mondjam, h moziban nem volt egyik sem valami kellemes élmény..
Aztán itt visszatérünk oda, h vannak az olyan agyradír filmek, mint a Halálos iramban franchise, a Mad Max (bár ez nekem sok volt), amiket lehet szidni, de beülsz, jól szórakozol, elmosolyogsz egy-két jeleneten és nem gondolkozol az élet nagy dolgain. Persze ez szubjektív, de Hollywood tudja, hogy a többség is így gondolkodik, ez számukra üzlet, semmi okuk nincs változtatni. A Mcdonalds-ot sem érdekli, a Coca-Cola-t sem, hogy egészséges e a termékük, ha valakinek nem tetszik, úgysem veszi, mindig van más, nem kell megmondani a másiknak h mit csináljon, mi tetsszen neki. A bevétel meg őket igazolja. Nem attól lesz valaki kövér, ha ezeket fogyasztja, hanem ha mellette csak nézeget, meg sír h mekkora hasa van, közben meg két lépést nem képes megtenni, sportolásról nem is beszélve. Filmnél sem lesz igénytelen valaki, mert ezeket nézi.
Bejelentenek egy új Batman, SW, Halálos iramban filmet és akkor hány és hány hozzászólásban olvasod, hogy minek ez, úgysem fogod megnézni, felesleges... Miért lenne felesleges? Veszítesz azzal, ha megrendezik? Ha neked bejön a többi része és az újra nem vagy kíváncsi, akkor nem nézed meg, lezárod a történetet és kész. Senki nem fog pisztolyt senki fejéhez mégis a fanyalgás az megy, hogy ez meg minek.. De a legtöbben ezek közül az emberek közül már a premier napján ott ülnek a moziban.