Először vélemény, aztán szpájlerben reagálok pár olvasott dologra:
Tetszett, bár nem érzem kiemelkedő alkotásnak. Maga az alapötlet nagyon jó, és a megvalósítás is teljes mértékben kielégítő, nekem azonban a történetből hiányzott valami plusz. Szépen építkezik a film, fordított arányosságban a főszereplővel (Shannon nagyot alakít, az Iceman óta nagyon bírom, az is filmklubos cucc volt, talán Tádám tolta be?), de valahogy az utolsó fél órára nekem összeszedetlennek és átgondolatlannak tűnik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Végig azért szurkoltam, hogy Curtisnek igaza legyen - amit a legvégén meg is kapunk, de amikor azelőtt lemennek a menedékhelyre, és utána kijönnek, nekem valahogy kifulladt az egész, nem tudom igazán megfogalmazni, miért. A legvége amúgy bitang, csak kicsit pointless.
Maguk az álmok egyetlen egyen kívül gyengére sikerültek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amikor Samantha elvileg megöli magát, na az viszont nagyon kemény, pedig kb semmi nem történik.A viharfelhők még szpen meg vannak csinálva, de a madaras látomások nonszenszek. HUUU MADARAK, JÖN AZ APOKALIPSZIS!

Shannon mellett nagyon jólesett Chastaint látni, imádom ezt a nőt - itt is annyira természetesen játszik, ami már szinte teljesen kiveszett a mostani színésznőkből. Ráadásul szerintem, bár nem az a standard díva, gyönyörű is. Imádom.
Szóval korrekt kis film, én a karakterdrámákra ritkán vagyok rágerjedve, ezért nálam nem ütött akkorát, de tény, hogy minőségi darab, és jó ajánlás. Köszönöm.
7,5/10
Pár reakció:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pipita: szerintem Curtis reakciói javarészt érthetőek már az elejétől fogva, hiszen amint kiderül, rögtön az anyjától esetlegesen örökölt paranoiás skizofréniára gyanakszik - érthetően frusztrált és ideges ezesetben. Plusz nem tudom, volt-e már vlakinek ilyen időszaka, nekem egyszer volt 1-2 hetem amikor folyamatosan rémálmaim voltak, iszonyatosan fel tudja borítani az ember életét. A szégyenérzet is teljesen normális szerintem, egy családapa aki egyik napról a másikra behugyozik, stb, jogosan szégyelli magát, még a felesége előtt is.
Amúgy ha jobban ki lett volna bontva Curtis fejlődése, a reakciói is érthetőbbek lennének - pl csomó álmát nem látjuk, csak hallomásból értesülünk róla, és így kicsit súlytalannak érződnek a dolgok.
Talán Pipitát ingerelte Samantha karaktere is, de akárkit is: nem volt még nőd?

Egyébként most is kéthetes határidők vannak?