Konföderációs kupa 2013

Archívum
pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Konföderációs-kupa 2013

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. június 28., péntek 13:10

Egyébként tényleg nincs túl sok gólja szegény Alonsonak Real mezben. Konkrétan kettőre emlékszem, egy a Barca elleni szuperkupában, a másik meg kis csapat ellen 2 méterre a kaputól :mrgreen: Pedig jó rúgótechnikája van, Khedira helyett jobban járnánk ha ő lövöldözne 20-ról. Dortmund ellen eresztett el egy nagy lövést, de sajnos blokkolták.

Nagyon várom a vasárnapi meccset, remélem brazilok próbálnak támadni és a spanyolok sem hátul akarnak gurigázni és akkor jó meccs lehet. Amúgy a piros lap benne van. D.Luiznál leginkább :mrgreen:

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 28., péntek 13:09

L.Miki írta:Ez van, ilyen a csapatsport. Lásd tegnap. Ezért is jó ez a módszer. Persze lehet cifrázni mindenféle opcióval, de nekem személy szerint ez fekszik.
Nekem sincs bajom vele, egyáltalán. Csak a nehézségét látjuk másnak. :)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. június 28., péntek 13:06

RealRaúl77 írta:Nem egyszerű, de mindenkinek egyformán nemegyszerű. Szóval ezzel nincs baj. Mindenkin egyformán ott a nyomás, a tét, a fáradság etc.
Nem igazán értem, mi a bajuk vele. Szerintem tökéletes.
&
pátkán írta:Minden csak nem egyszerű...
Eleve 120 perc van benne sokaknak a lábában, eleve a tét...(már ha van )
De egyszerű, abban az értelemben, hogy csak 11 méterről kell begurítani, berakni a hálóba. Egy játékos és egy hálóval körülvett kapu van előtted, számtalannyi lehetőséggel, hogy hova rúgd. Ki kell játszani a kapust. Meg kel találni a legjobb helyet 11 méterről.

Ugyanakkor amit ti is mondatok, amilyen egyszerű a dolog, annyira nem. Kilencen + 30 perc játék után, igencsak leamortizálódnak a játékosok, koncentráció vesztés és stab. De pont ettől szebb és veti fel a kérdést: Ki az a játékos, aki még ekkor is oda tud koncentrálni és elbírja viselni a nyomást? Ki rúgja a tiziket? Ettől is szép. Mert vannak akik megbirkóznak és vannak akik nem. Akik ekkor is oda tudják tenni magukat, megérdemlik a továbbjutást...
Az már egy picit unfair, hogy egy emberen megy el, pont egy emberen, egy Fekete Petin, aki lőtte, de nem bírta a nyomást, a fáradtságot legyőzni. Ez van, ilyen a csapatsport. Lásd tegnap. Ezért is jó ez a módszer. Persze lehet cifrázni mindenféle opcióval, de nekem személy szerint ez fekszik.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 28., péntek 13:01

'shutterisland írta:e említhetném ramost is, aki full ideggyengének tűnik, aztán bepanenkázta az eb-n is.
Azért az teljesen más, ha elpattan az agya az idegtől meccs közben, vagy ha összeszarja magát a stressztől és a nyomástól egy 11-esnél. Köze nincs a kettőnek egymáshoz.
hehe írta: amióta madridban van az ember, kaput még nem talált a lövése.
szóval én nem remegek az idegtől, hogy ő valaha gólt fog lőni realmezben.
Nincs nagyon megengedve neki szerintem, hogy egyáltalán próbálkozzon. Énn em emlékszem legalábbis oylanra, hogy túl sokszor előtte volna. Poolban lőtt nagy gólokat. Szerintem elég jó technikája lehetne ilyenhez.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. június 28., péntek 13:01

pátkán írta:
hehe írta:vmi tornán volt már nemtom hol meg mikor (de ismert játékosokkal), hogy félpályáról úgy kellett berúgni üres kapuba, hogy a gólvonal előtt nem pattanhatott le a cucc.
az se rossz :lol:
akkor Xabi Alonsot el ne adjuk... :mrgreen:
amióta madridban van az ember, kaput még nem talált a lövése.
szóval én nem remegek az idegtől, hogy ő valaha gólt fog lőni realmezben.
az a döntő de jó buli lesz itt. :lol:
admin lennék, ki se nyitnám a topikot :lol:
Kép
Kép
Kép

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 28., péntek 12:59

ez pedig elég nagy nyomás tud lenni abban a pillanatban, amikor el kell lőni a bogyót.
igen, de akik jobban bírják a nyomást, jobban hozzá vannak szokva, szerintem egy fokkal esélyesebbek.
a barcások például folyamat berúgják a tizenegyeseket, de említhetném ramost is, aki full ideggyengének tűnik, aztán bepanenkázta az eb-n is.

illetve teljesen mindegy, hogy ki áll a kapuban, tizit védeni nem lehet, csak rosszul rúgni.
ez örök igazságnak számít, de annyiban javítanám azért, hogy a tökéletesen rúgott 11-est képtelenség védeni, viszont ha csak simán jól rúgják, sarokra (lásd tegnapi sorozatban is volt 2-3 ilyen) akkor ha egy tizedmásodperccel hamarabb megy buffon vagy iker, megfogja, mert rajta voltak keményen.
meg azért vannak a tizenegyesölő kapusok, akik érzik az ilyet, sőt, mentálisan jobban ki tudják zökkenteni a rúgót tánccal, mutogatással, meg minden.

a spanyolok 08-ig egyfolytában összeestek fejben, kikaptak állandóan. ott az olaszok ellen átlendültek, azóta nem veri meg őket senki nagy tornán, kivéve most vasárnap.
az a döntő de jó buli lesz itt. :lol:
vmi tornán volt már nemtom hol meg mikor (de ismert játékosokkal), hogy félpályáról úgy kellett berúgni üres kapuba, hogy a gólvonal előtt nem pattanhatott le a cucc.
az se rossz
a mennyei bajnokság félidejében is volt ilyen. :lol:

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2013. június 28., péntek 12:57

hehe írta:vmi tornán volt már nemtom hol meg mikor (de ismert játékosokkal), hogy félpályáról úgy kellett berúgni üres kapuba, hogy a gólvonal előtt nem pattanhatott le a cucc.
akkor Xabi Alonsot el ne adjuk... :mrgreen:
joabulicsak

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 28., péntek 12:55

L.Miki írta:gyszerű a feladat
Nem egyszerű, de mindenkinek egyformán nemegyszerű. Szóval ezzel nincs baj. Mindenkin egyformán ott a nyomás, a tét, a fáradság etc.
Nem igazán értem, mi a bajuk vele. Szerintem tökéletes.
Az vicces volna :lol: Megnéznék egy olyat.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. június 28., péntek 12:53

vmi tornán volt már nemtom hol meg mikor (de ismert játékosokkal), hogy félpályáról úgy kellett berúgni üres kapuba, hogy a gólvonal előtt nem pattanhatott le a cucc.
Kép
Kép
Kép

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2013. június 28., péntek 12:50

L.Miki írta: Egyszerű a feladat, be kell lőni 11 méterről.
Minden csak nem egyszerű...
Eleve 120 perc van benne sokaknak a lábában, eleve a tét...(már ha van )

hátrébb kéne tenni 5 méterrel. ott nem lehetne buzizni :mrgreen: erőből sarokra, alsóba-felsőbe. azt hiszem nem látnánk több Panenkát...
joabulicsak

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. június 28., péntek 12:47

mondjuk én sosem tartottam 50%-nak, mert egyrészt nem mindegy, hogy casillas vagy balajcza áll a kapuban, másrészt minél rutinosabb, profibb, képzettebb játékosok állnak oda 1-1 csapatnál, annál nagyobb az esélyük.
ha csak 51% is így a nagyobb csapat javára, akkor is.
a nagyobb csapat játékosai lehet jobbak, de pont azért szopás is nekik, mert ha így kiesnek, akkor az marad meg, hogy vmi senkiháziak ellen sikerült kiesni. ez pedig elég nagy nyomás tud lenni abban a pillanatban, amikor el kell lőni a bogyót.

illetve teljesen mindegy, hogy ki áll a kapuban, tizit védeni nem lehet, csak rosszul rúgni.
ismét fejben dől el minden, ha vki igazán akarja és biztos magában, akkor nincs gond.
a spanyolok 08-ig egyfolytában összeestek fejben, kikaptak állandóan. ott az olaszok ellen átlendültek, azóta nem veri meg őket senki nagy tornán, kivéve most vasárnap. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. június 28., péntek 12:44

Pipita írta:Már egy ideje tervben van, de remélem nem lesz belőle semmi. Az az érv hogy nem érdemli meg a győztes csapat, mert csak a szerencse dönt...aha, abszolút nem az idegek harca. :roll:

Amúgy ilyen próbálkozások voltak már, pl. 1v1-es rávezetésekkel akarták helyettesíteni, mint a hokiban, mondjuk nekem az is bejönne. :mrgreen: de maradjanak csak szépen a büntetők.
Mondjuk nem értem, hogy miért kellene másik módszer a meccs eldöntésére. Ha nem képesek 90, plusz kétszer tiznenöt perc alatt eldönteni a meccset, akkor igen, jöjjön a drámai fordulat, a tizenegyespárbaj az idegek harca. Akkor így jártak. Egyszerű a feladat, be kell lőni 11 méterről.
Na most az 1vs1-es rávezetés se sokkal lenne különb a tizenegyesektől. Szóval, tehát, nem kérünk változtatást e téren. Ettől Futball a futball.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 28., péntek 12:43

Amúgy ilyen próbálkozások voltak már, pl. 1v1-es rávezetésekkel akarták helyettesíteni, mint a hokiban, mondjuk nekem az is bejönne.
izgalmas lenne, de az sem igazságosabb, mint a tizik.
én szeretem a tizenegyeseket, ha egy kis csapat eljut odáig egy nagy ellen, hogy 120 perc alatt sem verik meg őket, akkor megérdemli az esélyt, ami kb. 50%.
mondjuk én sosem tartottam 50%-nak, mert egyrészt nem mindegy, hogy casillas vagy balajcza áll a kapuban, másrészt minél rutinosabb, profibb, képzettebb játékosok állnak oda 1-1 csapatnál, annál nagyobb az esélyük.
ha csak 51% is így a nagyobb csapat javára, akkor is.
nyilván jobban bírja a nyomást egy iniesta vagy ronaldo, mint az fc tumbuktu csatára, aki még stadiont sem látott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2013. június 28., péntek 12:45-kor.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 28., péntek 12:42

11-esekkel azt kellene, hogy ne baszottfáradtan, görcsben álló lábbal, 120 perc után rúgni. Vagy hát ezen gondolkodtam tegnap. Akkor jobban érvényesülne egy játékos tudása. Erre jó lenne az, amit te írsz, de akkor meg a 11-eseket megnyerő csapat játszhatna döntetlenre simán, ha akar.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2013. június 28., péntek 12:38

Már egy ideje tervben van, de remélem nem lesz belőle semmi. Az az érv hogy nem érdemli meg a győztes csapat, mert csak a szerencse dönt...aha, abszolút nem az idegek harca.

Amúgy ilyen próbálkozások voltak már, pl. 1v1-es rávezetésekkel akarták helyettesíteni, mint a hokiban, mondjuk nekem az is bejönne. de maradjanak csak szépen a büntetők.

Amúgy nagyon örülök hogy végre összejött egy spanyol-brazil, ráadásul döntő is...bár nem várok túl jó meccset, sőt.
Érdemes lenne megfontolni, hogy a kieséses rendszerben a meccs a 11 párbajjal kezdődjön. A meccs és x esetén a hosszabbítás meg mehet továbbra is, de legalább lenne hajtás! :)

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. június 28., péntek 12:29

Beszélte a kommentátor a meccsen, hogy ki akarnak találni valamit a 11-esek ellen. 1 az, hogy mégis mit? Másik meg, hogy miért? Szerintem jól van ez így.
Már egy ideje tervben van, de remélem nem lesz belőle semmi. Az az érv hogy nem érdemli meg a győztes csapat, mert csak a szerencse dönt...aha, abszolút nem az idegek harca. :roll:

Amúgy ilyen próbálkozások voltak már, pl. 1v1-es rávezetésekkel akarták helyettesíteni, mint a hokiban, mondjuk nekem az is bejönne. :mrgreen: de maradjanak csak szépen a büntetők.

Amúgy nagyon örülök hogy végre összejött egy spanyol-brazil, ráadásul döntő is...bár nem várok túl jó meccset, sőt. :(

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 28., péntek 12:23

besteve7 írta:Ahhoz képest csak ők támadtak már a hosszabbításban
A hosszabbításban.
Mondjuk érdekes, mert a meccs alapján úgy voltam vele, hogy az olaszok jobban érdemelték volna a továbbjutást, többet tettek érte (rendes játékidő). Aztán jött a hosszabbítás, amikorra már kb teljesen szétestek, és a spanyolok tűzijátékot szerveztek.
Prandelli egyébként nagy edző. Túlzással mindig a szarból épít várat, most se gondoltam volna, meg EB-n sem, hogy ilyen teljesítmény lesz (most inkább a spanyolok elleni meccsre értve, az EB-n meg arra nem.). Morientes írta tegnap, hogy top 3 edző, vagy valami hasonlót, de ez a lényeg, hogy top edzők egyike. És most ezért köpködni fognak szerintem, de már elég régóta szeretném egyszer Madridban látni. Nem biztos hogy gyönyörű focit kapnánk, de szerintem eredményeset mindenképp. Abból a keretből, ami itt van/lesz/lehet elég sokat kihozhatna.
Pirlo meg hihetetlen. 34 évesen még mindig csúcsteljesítményt hoz.

Beszélte a kommentátor a meccsen, hogy ki akarnak találni valamit a 11-esek ellen. 1 az, hogy mégis mit? Másik meg, hogy miért? Szerintem jól van ez így.

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2013. június 28., péntek 12:11

hehe írta:várom a döntőt, a spanyolok a végére már lépni se bírtak, ettől függetlenül őket várom győztesnek.
Ahhoz képest csak ők támadtak már a hosszabbításban :roll: Na összejött végre a brazil-spanyol, remélhetőleg azért ezt már komolyabban, és agresszívabban fogják venni, mint az eddigi meccseket, és odacsapnak a szuperbrazil csapatnak.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 28., péntek 11:23

a spanyoloknak sansza nem volt.
azért ez nem igaz.
az első félidő volt inkább az olaszoké, a másodikban már bőven feljöttek a spanyolok, a hosszabbításban pedig az olasz kapufán kívül csak a spanyoloknak voltak helyzeteik.

egyébként érdemes megnézni, hogy a spanyolok mennyi gólt is kaptak világeseményen az aragones féle 2008-as győzelemtől számítva.

2008 eb : 6 meccs, 3 kapott gól.
2009 konf. : 4 meccs, 2 kapott gól.
2010 vb : 7 meccs, 2 kapott gól.
2012 eb : 6 meccs, 1 kapott gól.
2013 konf. : 4 meccs, 1 kapott gól.

összesen : 27 meccsen 9 gólt kaptak.

Triumvirate98
Kedvenc játékosaid: Zidane, Del Piero
Kedvenc csapatod: Juventus

HozzászólásSzerző: Triumvirate98 » 2013. június 28., péntek 10:02

pátkán írta:
Triumvirate98 írta: Chiellini pedig bebizonyította, a világ három legjobb védőjében ott van.
én annyit láttam h 70. perc után már a seggén vette a levegőt... nem hiába kellett Giaccherinit a hosszabításban visszanyomni balbunkóba. Navas ott futotta szét a szerencsétlent ahogy akarta. Egyszer sikeresen közelkerült hozzá a karvaly az alapvonalnál, akkor egyből felcsapta :lol: Jó védő de TOP3-hoz nincs sok köze :))
28 játékos vette a seggén a levegőt, viszont az más kérdés, hogy Fernando Torres, fél métert nem futott a labdával.

Lehet, nem Conte találta ki, de Olaszországban nála szebben, hatékonyabban, senki nem használja.

Vissza: