Erről amúgy nincs valami tanulmány, hogy ez milyen hatással van a gyerekekre? Nem olvastam utána, úgyhogy fogalmam nincs róla, de komolyan érdekelne.
Nem tudok ilyet linkelni, viszont nekünk pl. gimiben biosz órán is elmagyarázta ezt a tanár, hogy miért káros. Nem néztem utána, hogy mennyire igaz, de amennyit tanultam bioszból, pszichológiából stb, az alapján nekem elég validnak tűnik, de majd kijavít vki, ha jobban ért hozzá.
És hangsúlyozom, nem melegek elleni uszítás volt vagy szubjektív vélemény. Nem tegnap volt, úgyhogy sorry a nem pontos fogalomhasználatért, de a lényeg szerintem érthető lesz.
Az a probléma, hogy a gyerekeknek 0-6 éves kor között számos olyan reflexe, értéke, identitása alakul ki, amelyek egész életében megmaradnak, gyakorlatilag nem változtathatók (maximum nagyon nehezen) és elsődleges forrása a család, szülők. Na most, ha egy alapvetően egészséges, heteroszexuális gyerek egy ilyen családban szocializálódik, ez az alapvető értékrend, amivel találkozik, ennek akar megfelelni stb., akkor olyan identitászavarai, szorongásai lehetnek, amellyel egy életre tönkreteszik, sérül. Mire felnő, és egyáltalán megérti, hogy mi a helyzet, már rég késő.