Dél-amerikai foci

Foci a Real Madridon túl...
PEEtör

Re: Dél-amerikai foci

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. június 25., csütörtök 22:48

El lehet lenni ezzel-azzal, de a foci az igazi szenvedélyek tárháza. és tényleg, ahogy hehe is írta, simán leültem a 2000-es évek közepén egy tök random olasz meccset is megnézni, mert volt színvonal, hangulat, kis pisis koromban tomboltam a 2002-es vbn, hogy a sárgákat hogy merészelnek így betolni a legjobb négybe. Tartalmas évtized volt, amit aztán lezárt egy borzalmasan szar 2010-es vb. Ott valami eltörött. Bennem is.
Offolok még:ugyanígy voltam, bármelyik angol, olasz meccset megnéztem akkoriban, spanyolról nem beszélve (mekkora kpsok tolták egyes csapatokban:Riquelme, Valeron, Mendieta, Denilson, ...).

Az NFL komplexebb, mint bármelyik sport. Minden meccsen teljes erőbedobással áll ki minden egyes játékos, óriási küzdelem, szenzációs megmozdulások minden egyes meccsen, labdától függetlenül (értsd, nem csak a labda körül történnek a dolgok, hanem mindenhol, és mindig). Elképesztő sport, engem teljesen beszippantott, és valószínűleg nem fog ereszteni, ahogy anno a fociról is gondoltam.

OFF vége.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. június 25., csütörtök 22:40

Ha már off, nekem az nfl max egy desszert, kiegészítő néznivalónak oké, de messze nincs meg az a függőségi ráta, mint a focinál. NBA-t meg nem nézek már egy ideje, nekem ott lett vége a dalnak, mikor Shaq, Iverson stb kiment...

El lehet lenni ezzel-azzal, de a foci az igazi szenvedélyek tárháza. és tényleg, ahogy hehe is írta, simán leültem a 2000-es évek közepén egy tök random olasz meccset is megnézni, mert volt színvonal, hangulat, kis pisis koromban tomboltam a 2002-es vbn, hogy a sárgákat hogy merészelnek így betolni a legjobb négybe. Tartalmas évtized volt, amit aztán lezárt egy borzalmasan szar 2010-es vb. Ott valami eltörött. Bennem is.
Nem illik.

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. június 25., csütörtök 22:29

ziro4vr írta:
M1Ö írta: Úgyhogy szerintem fújjatok egyet és értékeljétek át mégegyszer, mert abszolút nem olyan borzalmas ez. :mrgreen:
Kisebb ellentmondásba keveredtél. :lol:

Adom hehe szavait, csak én túlságosan is szeretem ezt a sportágat...meg hát mit nézzek? Szinkronúszást? Sakkot. :mrgreen: Egyébként ez a tendencia más labdajátékokban is megvan, de ez itt off.
Én speciel az amcsi sportokra szoktam rá, az NFL magasan üt mindent, aztán NBA, most uborkaszezonban meg kezdek rászokni az emberi időben levő baseballra, ami meglepő, de kiderült:nem is olyan hülye sport, még csak nézni sem. :mrgreen:
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. június 25., csütörtök 21:54

ziro4vr írta:Kisebb ellentmondásba keveredtél.
Mert? Csak hehe szavaival élek. :mrgreen: Én nem érzem nézhetetlennek. Ettől függetlenül az is igaz, hogy messze nincs annyi klasszis, meg szabadság. Bár, ha jobban bele gondolok, régen szívesen megnéztem még egy Lazio meccset is akár, ma már Madrid meccseken kívül nem sokat nézek. Szóval ja, van ellentmondás, de a lényeg, hogy jó a mai foci is. :lol:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. június 25., csütörtök 21:28

M1Ö írta: Úgyhogy szerintem fújjatok egyet és értékeljétek át mégegyszer, mert abszolút nem olyan borzalmas ez. :mrgreen:
Kisebb ellentmondásba keveredtél. :lol:

Adom hehe szavait, csak én túlságosan is szeretem ezt a sportágat...meg hát mit nézzek? Szinkronúszást? Sakkot. :mrgreen: Egyébként ez a tendencia más labdajátékokban is megvan, de ez itt off.
Nem illik.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. június 25., csütörtök 21:25

hehe írta: 90-es évek és a 2000-es évek eleje volt a fénykor
Ebbe estem bele pont. Nyílván 10en évesen nem olyan szemmel néztem, mint most. Látom én is, hogy nincs olyan védő mint Maldini, Nesta, Cafú, Carlos olyan irányító, mint Zidane, Rui Costa, olyan szélső mint Figo, meg csatár mint Ronaldo, Bergkamp, Del Piero. Reggelig lehetne sorolni, csak az "én koromból". Most van 2 klasszis, Messi meg CR. De mindezektől függetlenül, eszembe nem jutna, hogy én többet nem nézek focit, mert engem -ha nem is ugyadúgy, de- szórakoztat egy Isco, Modric, Kroos, Iniesta, Messi Neymar stb stb féle "nem akkora klasszis" is.

Úgyhogy szerintem fújjatok egyet és értékeljétek át mégegyszer, mert abszolút nem olyan borzalmas ez. :mrgreen:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 25., csütörtök 20:59

annyit akartam kihozni ebből, hogy míg manapság egy hazard top szélsőnek számít, addig közben egy sokkal szarabb játékos, mint akármelyik általam felsorolt spanyol szélső. és ők sevilláig, betisig és valenciáig jutottak.
akárki akármit mond, a 90-es évek és a 2000-es évek eleje volt a fénykor ,javaslom a fiatal generációnak, hogy ahol csak tudnak, ássák bele magukat a 15-20 évvel ezelőtti fociba, sikítani fognak a gyönyörtől.

de persze ez csak javaslat.
do whatever the fuck you wanna do.
:mrgreen:
Kép
Kép
Kép

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. június 25., csütörtök 20:49

hehe írta:nincs értelmes csatár, akit nem zavar a labda, aki robbanékony, de okos és technikás is. aki képes váratlant húzni.
Tudom, hogy nem csíped az argentinokat, de ettől függetlenül meglep, hogy Agüero-t soha nem említed meg. Pedig rá tökéletes ez a leírás. Suarez is szintén zenész, csak neki nincs annyi esze. Meg hát Karim kománk is top lenne, ha kicsit profibb lenne. Egyik sem egy Ronaldo, de az azért nem feltétlen normális, ha még az Ő játékukat sem élvezed és sikítva hánysz tőlük. Meg mondjuk az is furcsa, hogy egy Vicente, Joaquin féle szélsőt jobbnak tartasz például egy Robben-nél, Hazard-nál. Nem nézek annyi ideje focit, mint Te, morientes meg no1, de kicsit átestek a ló túloldalára a mai foci fikázásával. Egyértelmű, hogy nincs annyi klasszis, sokat is változott, de hogy nézhetetlen lenne....

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 25., csütörtök 20:07

numberone1 írta:
hehe írta: a védők lehet gyorsabbak fejben is, mint régebben és technikailag is képzettebbek, ebben RMCFnek igaza van.
Gyorsabbnak tunnek, de nem. Azt meg kizartnak tartom, h technikailag kepzettebbek manapsag a vedok. Ezt senki nem tudja beadni nekem.
én is inkább afelé hajlok, hogy azért tűnnek jobbnak, mert a támadók a balfaszok és nyomorékok.
Kép
Kép
Kép

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. június 25., csütörtök 20:04

hehe írta: a védők lehet gyorsabbak fejben is, mint régebben és technikailag is képzettebbek, ebben RMCFnek igaza van.
Gyorsabbnak tunnek, de nem. Azt meg kizartnak tartom, h technikailag kepzettebbek manapsag a vedok. Ezt senki nem tudja beadni nekem.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. június 25., csütörtök 19:51

morientes írta:
gyorsabbak a labdával, gyorsabbak fejben.
Nézd már meg azt a sok tehetetlen faszkalapot...nézd meg Balet...Egy kezemen meg tudom számolni,akikre ez a definicio igaz maradéktalanul.
A védőkre értette.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 25., csütörtök 19:51

morientes írta:
Nézd már meg azt a sok tehetetlen faszkalapot...nézd meg Balet...Egy kezemen meg tudom számolni,akikre ez a definicio igaz maradéktalanul.
a védők lehet gyorsabbak fejben is, mint régebben és technikailag is képzettebbek, ebben RMCFnek igaza van.
de azért nincs olyan nehéz dolguk, valljuk be.
ha jön egy céronaldo vagy messi, akkor néznek mint egy balfasz, de a többiekkel simán elvannak, persze hogy a vakok közt a félszeműek a királyok.
de a támadójátékosok minősége olyan ótvarkutyaszar, hogy sikítva hányok.
suarez, cavani, hazard, stb, ezek a sztárok.
nincs értelmes csatár, akit nem zavar a labda, aki robbanékony, de okos és technikás is. aki képes váratlant húzni.
akárki akármit mond képességek terén pato lenne a csúcs, de ő meg olyan szinten elvan és meg van elégedve magával, mint a befőtt, sokkal de sokkal több lehetett volna.
hol vannak már a vicente, reyes, joaquin szintű szélsők a spanyoloknál?
hol vannak a brazilok?
egyedül a németek érdemelnek tapsot, náluk baszottnagy válság volt, de ők, úgy ahogy mindenben, összeálltak, leraktak egy tervet, dolgoztak keményen és megvalósították, láthatjuk az eredményét, milyen minőségű játékosok jöttek ki a sokéves munka gyümölcseként.
minden más ország bekaphatja az összes faszomat, amiért megutáltatják velem ezt a gyönyörű sportágat.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára hehe 2015. június 25., csütörtök 19:53-kor.
Kép
Kép
Kép

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. június 25., csütörtök 19:18

LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 25., csütörtök 19:04

RMCF, elég régóta szívjuk már egymás vérét, pont ezért nem hiszem el hogy nem emlékszel rám, ahogy mindigmindig mindig mindég :mrgreen: szidtam azokat a játékosokat, akik - nálam - leverik a lécet, játsszon bármelyik csapatban.
bekem, raul, stbstb, sorolhatnám, olyan hosszú a lista.
tehát nem tudom miért lepődsz meg, ha kiemelek olyan nyilvánvaló dolgokat, hogy fejben nincs ott rengetegszer a játékosok többsége, és hiába vagyunk jobbak futballtudásban, egyszerűen kivágjuk magunk alatt a fát azzal, hogy ramos, pepe nem tud és soha nem is fog már szintet lépni fejben, és ehhez jönnek hozzá az akaratgyenge, lélekben könnyen összetörő játékosaink, illetve azok, akik bár mindent megtennének, de nem képesek rá ilyen-olyan okokból (pl céronaldo vagy kedira).
tehát van baj bőven, és ha te évekig képes voltál szidni a barcát és a futball vezetőit - joggal -, akkor engedd már meg, hogy köpködjem azt innen itthonról - mint egy dagadt zabagép kockatroll -, akik vérbeli balfaszok.

költői kérdés a végére:
tudod te hány trófeát nyerhettünk volna, ha nem vagyunk fejben, akaratban gyengék? amikor csak a minimál koncentrációra lett volna szükség a kiélezett helyzetben? amikor egy tizi berúgása vagy kapufa választott el minket?
tudod te hány alkalmunk volt az elmúlt pár évben kivégezni és leszámolni a barcával és a focijukkal egyszer s mindenkorra?

persze hogy tudod.
én kecire nem vagyok elégedett, nem véletlen, hogy a következő realmeccsem a jövő évi béelldöntő lesz, már ugye ha bejutunk, nem érdemlik meg, hogy addig a szarra fecséreljem az időmet.
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 25., csütörtök 15:55

Nem biztos hogy az aki 10 éve nagy király volt ma is az lenne....és nem csak egyéni feladat a védekezés hanem csapatszintű is, akkor még kvp-k voltak,akik jó esetben belevertek a földbe, ma már azok is kevesek lennének, ma úgy zónáznak hogy csak na, gyorsabbak a labdával, gyorsabbak fejben,
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. június 25., csütörtök 14:34

No offense, de ha tényleg ennyire nem tetszik már akkor váltsatok inkább, mert már évek óta csak a köpködés megy, ezzel pedig úgyse értek el semmit, max elveszetik más kedvét is tőle.
Nem tetszik.Már évek óta kérdezgetem magamtól hogy minek ülök le a tv elé,megyek ki a meccsre,stb.De lehet hogy idéntől felhagyok az egésszel,mert nem kínzom magam.Az egész nem más mint egy nagy kibaszott közhely,hajszobrászokkal,akik premier plane-ban akarnak megvezetni,hogy mennyire koncentrálnak,hogy mennyire érdekli őket ez az egész...miközben csak az jár a fejükben,(nem az agyukban,tévedés ne essék),hogy milyen szuperkocsit vegyenek,vagy melyik luxuskurvát kúrják le,miközben,(tisztelet a nagyon kicsi kivételnek),egy rohadt labdát nem tudnak levenni,miközben sírnak mint egy rossz kurva,ha ellenük itél a bíró valami gusztustalanság miatt,vagy mer véletlen hozzájuk ér valaki...
A játékvezetés röhely,a klubok 10 milliokat adnak ki olyanokért akik 10 éve labdaszedők sem lehettek volna.
Na,kb ennyi.no offense.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2015. június 25., csütörtök 13:37

A nyilvános ujjazás hány meccses eltiltás ?
Amúgy ilyen van ? ÉS Cavanit állítják ki. Nevetséges. Még utána ütés sem volt. Szánalom.
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. június 25., csütörtök 13:36

A labdarúgás meg nem visszafejlődött...max neked vagy másoknak ez nem tetszik annyira,ez egy dolog, a foci fejlődött, mégpedig azét mert azokat akiket régebben csodáltunk egy egy skillért,ma már könnyebben megfogják, leszerelik a tanultabb,taktikásabb és képzettek védők,kp-ások csapatmunkával együttesen, vagy a játékuk már nem elegendő mert egysíkú vagy szűk repertoárral bír.
Ilyen Griezmann fele gyenge tkp-t sem tudnak a mai vedelmek megfogni, akkor egy Ronaldinho, Ronaldo vagy Zidane mit alazna ezek ellen. A vedok sokkal kepzettebbek voltak minden teren anno mint most, azok ellen viritottak ezek a klasszisok.
Barmelyik top klub osszetenne a 2 kezet, egy Zizouert, v Ronaldinhoert...meg Mou is.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. június 25., csütörtök 13:20

A labdarúgás meg nem visszafejlődött...max neked vagy másoknak ez nem tetszik annyira,ez egy dolog, a foci fejlődött, mégpedig azét mert azokat akiket régebben csodáltunk egy egy skillért,ma már könnyebben megfogják, leszerelik a tanultabb,taktikásabb és képzettek védők,kp-ások csapatmunkával együttesen, vagy a játékuk már nem elegendő mert egysíkú vagy szűk repertoárral bír.
Egyetértek azzal, hogy fejlődött, az más kérdés, hogy rohadtul nem jó irányba. Ahogy írtad, a taktika terén mutatkozik meg ez elsősorban, viszont ez a taktika megfojtja a technikát, technikus játékosokat. Sarkítva a dolgokat, nincsen igény arra, hogy a farkadon pörgesd a labdát, mert egy jó csapatjáték/védekezés/taktika az amúgy megyei szintet nem megütő játékosból is válogatottat gyárthat. Egy jó rendszer elfedi a hiányosságot, sőt, sokkal jobbnak mutatja az adott játékost, mint amilyen. Éppen ezért nincsenek ösztönözve arra, hogy magasabb szinten teljesítsenek, mint mondjuk 10 éve, amikor a mostani játékosok nagy része kispad közelébe sem fért volna sok helyen.

A játék általános szépsége eltűnt számomra, ez bizony visszafejlődés.

Emlékszem azokra az időkre, amikor egy Betisben Denilson etette a népet, válogatott szinten pedig aranykorszak volt nem egy, nem kettő nemzetnél, hemzsegtek a zsenik. Valószínűleg most ezen korszakok utáni törvényszerű hanyatlást IS éljük meg, de szerintem jóval több ez annál.
Pláne hangsúlyos látni, hogy annál a nemzetnél amelyik fosta magából minden időben a jobbnál jobbakat, mekkora pangás van, és mennyire szégyent hoznak az elődökre (Brazília).

A taktika mellett a másik romboló tényező az alázat már-már teljes hiánya (ami szintén hangsúlyos a braziloknál is).
Nálam kb 2006 óta megszűnt a(z addigi) foci.

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. június 25., csütörtök 12:48

realistahuni írta: 4 jó meccs...persze. :lol:
No offense, de ha tényleg ennyire nem tetszik már akkor váltsatok inkább, mert már évek óta csak a köpködés megy, ezzel pedig úgyse értek el semmit, max elveszetik más kedvét is tőle.
Osszel volt jo par jo meccsunk az igaz, de ehhez kellettek olyan jatekosok mint Marcelo, Isco, Modric, Benzema, Varane, Kroos legalabb egyszerre egyutt legyenek a palyan es meg ez is keves. Ebben osztom hehe-t, ki akarja nezni a KHOD-t, vagy Balet v Mou taktikajat, ezt nem lehet szertetni....ennel igenyesebbnek kell lennie egy Madrid szurkolonak.
Nem vagyok egy Neymar fan, nem tetszik amit kepvisel, de ezerszer inkabb mint Bale....vagy egyik sem...de kell olyan jatekos aki szint visz bele, ennelkul elvezhetetlen...max az azsiaiaknak akiknek fogalmuk sincs az egeszrol.
Hala istennek Khedira elment, aki sokat elvett a jatek szepsegebol.

Ja es +1 Morientesnek es hehenek.

Vissza: