Én is arra próbáltam célozni, hogy jó csapat- illetve kp-s védekezéssel lehetne kompenzálni simán Ramost. Persze már eddig is kellett volna, mondjuk Modric-Xabi kettős ebben azért elég jó volt.Hogy kicsit konstruktívabb legyek. Akiket felsoroltál, az a barca, az a bayern csapatvédekezésben messze veri a mostani Realt. Nem tudom Benitez mit fog alkotni, de ha nagy változás nem lesz, illetve egyre inkább úgy tűnik a kp sem lesz megfelelően megerősítve, akkor nagyon is fontosak a belső védők kvalitásai. Plusz ha Varanet megnézed, az ő karakterének, védőstílusának egy Ramos karakterű társ a megfelelő, akivel remekül kiegészítik egymást. Ha beteszel helyette egy Otamendit (miért ő amúgy?) az nagyon nem ugyanaz.
És azért Otamendi mert egyrészt jó szezont futott, igen, rá van nagy esély ha Ramos megy. Hummels nekem nem kellene, gyengébb kiadású Ramos, jóval többet hibázik. TS nem rossz, de egy vagyonba kerülne és már nem fiatal ő sem.
Az a baj, hogy se előtte se utána nem volt már meg az a magabiztonság, amikor igazán kellett volna. És itt nem csak Ramosról van szó természetesen. Azt hittem akkor valami elindult, de csak részlegesen, aztán meg is tört.2. Legjobb példa arra, hogy mekkora királyság van, ha mindenki normálisan védekezik az a tavalyi Bayern elleni párharc. 5-0, ÖT-NULL, aztán mindenki teleszart gatyával gondolt a Münchenre.
Casillas azért sokszor tette oda magát feszült és fontos pillanatokban. Ugye 2002-es bl döntő, vb döntő, tavaly a Dortmund ellen, klasszikusokon jópár alkalommal. Őt se szimpatizálom nagyon, de egyáltalán nincsenek kissebb érdemei ilyen szempontból mint Ramosnak, sőt!Tény, hogy Ikeren volt a szalag, de ő csak szotyizott hátul, meg néha eldőlt, mint egy zsák, meg persze egy-két meccsen ő mentette meg a picsánkat. A csapat vezére, és lelke akkor is Ramos volt,