'shutterisland írta:tény, hogy lehetne a tempón növelni, meg direktebben nyomni, de igazából tényleg ez az egy hibája a spanyol taktikának.
itt még az sincs, mint a barcánál, hogy a védelem(védekezés) kuka.
tehát túl szép lenne, ha sem az eredményekben, sem a futballban nem lenne semmi kivetnivaló, és ez nem 1, nem 2 évig lenne így, hanem több világeseményen át.
a barcával való összehasonlításban pedig amit messi hiánya miatt veszít a spanyol válogatott, azt casillas és ramos szerepeltetésével szerintem nagyjából visszanyerik.
ugyanúgy a világ legjobbjának tartom őket a posztjukon, mint messit.
pláne, hogy pique is kiegyensúlyozottabb ramos mellett, így két legyet egy csapásra.
nem véletlenül stabilabb a spanyol válogatott, mint a barca, holott sokszor 7 játékos is ott van a barcából.
na jó, az is igazság, hogy klubszinten könnyebb megtalálni az ellenszert egy csapat ellen a sok-sok meccs miatt, mint a válogatottaknál.
Nem tudom, hogy tudsz párhuzamot vonni egy védő páros és egy támadó között. Casillas és Ramos nem fogja hozni a +gólokat, bár Ramos Pedro mögött a második (

) legeredményesebb spanyol a VB selejtezőn. Ergo mivel nincs elöl az az ember, akire épülhetne ez a taktika, amiben a legkevesebb helyzetből kell a legtöbbet belőni, illetve a Barcában Messi teremti meg a helyzeteknek kb a felét, legyen gól vagy gólpassz (nem néztem utána), addig a spanyol válogatottban ez nincs meg. Ezért kellene minimálisan változtatni a dolgokon, amit VDB nem képes, de inkább nem akar. Viszont az, hogy a Barca már megbukott többször is és Vicentéék még nem az pont, azért van, mert Ramos és Casillas meg adja a stabilitást a védelemnek is.
A spanyoloktól én sokkal több átlövést várnék. Iniesta, Silva, Mata, Cazorla, Fabregas, Xavi, Alonso, Pedro... Mind remek lábbal vannak megáldva és van, amikor még a 16 os előterében tologatnak. Főleg a Barcások, de a többiek is... Szerintem időkérdése csak, hogy valaki nem kapja el őket. A nagyon gyenge franciák már egyszer elértek egy X-t ellenük, szóval egy kieséses szakaszban lehet a saját késükbe fognak majd dőlni...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K