gólvonal írta:Egészen pontosan a ligára gondoltam, ahol ez egy szezonban sikerült neki, összeszámoltam mielőtt a kommentet írtam.
De ha ezt nem írod le, akkor azt mi nem fogjuk tudni.
Amúgy 11/12-es szezonban 21-ig jutott.
gólvonal írta:Azért gondolom, mert a a top edzők rendszerének 80% egyszerűen nem bír el ennyi kreatív, és megkövetel 1-2 direktebb (CR sem olyan direkt, mint Bale) játékost. Carlo rendszere pont annak a 20%-nak volt a része, láthattuk, hogy egy kis bibi után már befuccsolt. Ez így van. Majd Te is fogod tapasztalni az elkövetkezendő 2 évben.
Kis bibi? Szétkapták a középpályáját, és nem kapott helyettük megfelelő pótlást, majd Modric kidőlt a szezon legfontosabb részére, miközben folyamatosan kb. -1 emberrel játszottunk Bale miatt. Nekem ez nem kis bibi.
gólvonal írta:Tudom, hülyeség belinkelni egy összevágott videót, de ha megnézed, látod benne, hogy Bale nem csak egyszerbejöncsleket csinált, ezt bármikor meg tudja csinálni, hogy miért nem sikerül neki mindig, arról már írtam, ha érdekel keresd vissza a Bale-topikban.
https://www.youtube.com/watch?v=hHik-DF5d_g
Egyszerű, de hatásos cselei vannak, pont olyan, hogy a védő tudja, hogy mit fog csinálni, de mégsem sikerül szerelnie.
Bocs, nem néztem végig, csak ~2,5 percig. Az alatt teljesen jól látni, hogy kb 3-4-szer csinált szűk területen tényleg szép cselt. Az összes többinél 1. volt területe, 2. ugyanazt a megtolta és fut cselt(?) csinálja újra és újra. Csak éppen nincs ott senki a védő mögött, aki biztosítana. Bár volt, hogy a pálya elfogyott.
Szóval a cselek, az inkább csel. És terület igényes. Hatásos? Ha utána is megoldja a passzt/gólt, vagy előrébb van vele a csapat. De nem rémlik, hogy a cseleiből annyit profitáltunk volna idén.
gólvonal írta:Isco, Modric, Marcelo más típus. Alacsonyabb súlypont, ezért változatosabb, megtévesztőbb mozdulatsorok, mondhatni szebb cselek, de nem olyan hatásosak, szerencse, hogy ezeket ilyen képességű játékosok hajtják végre, amúgy nem sikerülne. De ettől még Bale cselei ugyanúgy cselek, csak nem látványosak.
Karim meg nem szokott többet cselezni, mint Bale, csak most nagyon divat lett ő is (ezzel nem bántva őt, csak sok jó képességhez be van írva, pedig nincs neki meg mindegyik).
Felőlem lehet azt mondani, hogy Bale "megtolom és futok"-ból a megtolom az csel. Én elfogadom. De azt mondani, hogy Marcelo, Isco vagy Modric cselei nem olyan hatásosak?!
Benzema kevesebbet cselez, mint eleinte, de azért még ő is villant párszor. Skill videóra skill videó:
https://www.youtube.com/watch?v=uTbhKGD1Xr4
Itt is elég 2-2,5 percet nézni, és érződik a különbség.
gólvonal írta:Mégegyszer írom, Bale játszatása nem öli ki a szépséget a játékból, csak eredményességet ad a csapatnak, ami nem biztos, hogy abban nyilvánul meg, hogy gólokat rúg, de ez már megint más vonal.
Egy csapat akkor eredményes, ha nyer.
Ehhez több gólt kell rúgni, mint az ellenfél.
Ehhez kell a megfelelő védekezés. Mivel Bale-ről beszélünk ugorjunk is a támadásra.
Támadásnál hatékony ha gólt rúg/gólpasszt ad/hatékonyan besegít a támadásépítésbe. Támadásépítés, meg az összjáték az nem volt az erőssége az eddigi két éve alapján. Gólpassz/kulcspassz az szokott tőle jönni, de most mondjam azt, hogy James, aki kevesebbet játszott és első szezonja volt, többet adott mint Bale, akinek ez már a 2. éve volt? Gólt is annyit szerzett mint James, de pocsékabb a helyzetkihasználása.
És valóban, ha egy hasonló típusú játékos van a pályán, még lehet szép, kombinatív játékot játszani, de mivel Bale a szélen van, így ki kéne, hogy vegye belőle a részét, ezt meg nem tudja az eddigiek alapján.
Így szerintem mind szépségben, mind eredményességben is csorbul a csapat, ha ő játszik. De cáfoljon rám, táltosodjon meg (ehhez még vezérbikának sem kell lennie, csak kellően hasznosnak), mást tenni, mint hogy reménykedek, úgy sem tudok. (Reménykedem abban, hátha mégis eladják.

)