lesliejr írta:Rijkaard, Pep, LE mind fogalmatlan,
Én erre inkább azt mondanám hogy ezek az edzők játékfilozófiája nagyon passzol\passzolt a Barcához. Meg azért nem gyenge játékoskeretek álltak rendelkezésre. Persze nem csak a kereteken múlik a dolog.... de ahhoz hogy kupákat nyerjen a csapat kellenek a klasszis játékosok is. /nem arra gondolok hogy néha napján leesik-e vmilyen kupa/. Plussz szerintem ami a két csapat közti a legnagyobb különbség az szerintem az hogy a Barcánál talán nagyobb az edző "szabadsága" . Pl.: Pep simán kirúgta Ronaldinhot, Eto'o-t meg Zlatant is. A rendszer amit Pep kitalált ezt követelte meg ugye az öltöző. Nálunk nemhogy azt hogy Bale-t eladjuk de lassan oda jutunk hogy aki lecseréli az év végén mehet is ...... Amugy :
Rijkaard: jó kis csapata volt és addig nagyon ment a szekér amíg Ronaldinho-nak is ment .... de azért ne felejtsük el amikor a Camp Nou fehérbe volt a sok kendőtől. Aztán azóta se tudott semmit felmutatni. Sőt még azt a filozófiáját sem tudta tovább vinni amit játszatott a Barcával.
Pep: amit a Barca akkor játszott az inkább Pep volt mint Barca, hiszen ezt játsza a BM is pedig mindenki azt hitte hogy ezt máshol nem lehet játszani meg hogy ezt lehetetlenség leutánozni, pedig le lehet csak hát a BM kerete nem erre a játékrendszerre a legalkalmasabb. A BM kerete egy nagyon pengés és gyors csapat volt (hála Riberynek és Robbennek). Ha szerintem ezt Pep megpróbálta volna használni már lehet hogy korszakos BM-ről beszélnénk de inkább ő a saját játékát akarja ráerőltetni a csapatra. Nem hiába voltak olyan nyilatkozatok a játékosoktól hogy nem ártana néha váltani. Nem rossz edző csak az amit ő szeretne játszani a csapatával az nem biztos hogy minden csapatnak menni fog. Mondjuk a Man. City-nél nem hiszem hogy sikeresen tudná alkalmazni. Félre értés ne essék a csapat tudná azt játszani ami Pep akar csak nem biztos hogy annyi kupát nyernének vele.
LE: emlékszem amikor a Romához igazolt, mindenhol azt írták -mert persze azt mondta- hogy úgy fog játszani a Roma ahogy a Barca. Hááát nagyon nem jött be neki. Pedig aztán igazolhatott is bőven. Néztem pár meccsüket de az minden volt csak a Barca játéka nem. Kevés volt ahhoz az a keret meg ugye az olasz bajnokságban nem is passzolt. A Celta Vigo-i munkájáról viszont nem tudok semmit. De amikor a Barcához igazolt akkor is körülbelül azt mondta mint amikor a Románál volt. Csak a két csapat közt az a különbség hogy amíg az egyik helyen megvan a minőség és a filozófia is passzolt a kerethez addig a másiknál abszolut nem.
Nem feltétlenül mindig az a legjobb ha -épp- a legjobb edzőt ültetik a kispadra. Lehet hogy egy gyengébb képességű edzővel sokkal többet elérhet a csapat mint egy jóval képzettebb edzővel. Erre szerintem a legjobb példa az idei bajnokság ... véleményem szerint -és nem azért mondom- Carlo sokkal képzettebb edző mint Le, mégsem nyertünk semmit. Mondjuk ebben más is közre játszott de most erről kár beszélni.