Az a Messi-Rakitic-Alves hármas kulcsfontosságú volt az egész szezon során, és ez nagy részben Alvesnek is köszönhető. Nyilván sokat segít neki, hogy egy olyan ember van most mellette (Rakitic), aki sok mindent beáldoz a csapatért, és sokszor helyette védekezik, de ettől függetlenül is dicséretet érdemel a formajavulása miatt. Aztán hogy ez mennyire volt a szerződéshosszabbítás és a fizetésemelés iránti vágy következménye, az jó kérdés, csak remélni tudom, hogy nem annyira, mint sokan gondolják, és ősszel is jó formában futballozik majd.morientes írta:Hát lehet hogy egy görény,de nekem elég húzóembernek tűnt az idei barcelonaban (is).
Aztán legalább tavasztól remélhetőleg lesz valódi riválisa Aleix személyében, ha esetleg ellustulna és ismét visszaesne a teljesítménye.
Így szerintem Montoya és Douglas is távozni fog, utóbbi valószínűleg csak kölcsönbe, nem mintha annyi esély lenne rá, hogy top jobbhátvédként tér majd vissza ezután, de aligha hinném, hogy rögtön beismernénk az átigazolás kudarcát egy végleges eladással.