Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. május 29., péntek 11:21

A marsi (The Martian) filmadaptációjának magyar címe: Mentőexpedíció. Dzsízösz :fpalm:
Kép

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. május 29., péntek 8:06

sonic írta:Mert kozel sem az, de dogoljek meg ha ertem a sok 10/10-et.
Vitathatatlan, amit írsz a végeláthatatlan akciókról. Valóban ez a leggyengébb pontja, ha unalomba fullad a nézőnél. Többségnél (nálam is) pedig a legerősebb, mivel szó szerint értelmezi az akciófilmet, sőt, valamilyen szinten talán újradefiniálja. A kritikusok is talán pont emiatt méltatják.
Nem szol semmirol, nem mond semmit. A karakterek abszolut kidolgozatlanok es jellegtelenek, a szineszeknek konkretan nincs mit eljatszani. Ehhez nem kell Tom Hardy szintu szinesz. (Egy Jason Statham is boven megtette volna, lehet meg sok is...) Az egeszbol nem tudnek felidezni 2 sornyi szoveget aminek volt barmi jelentosege.
Az első mondat nem állja meg a helyét. Igaz, nagyon aránytalanul, de egy elképesztően komplex képet fest le a történések jelenéről, miközben folyamatosan finoman adagolja a régi 3 film erős pontjait (Interceptor, Max és családja, War Rig, önkényuralmi rendszer). A karakterek pedig egy teljesen sajátságos narratíva mellett épülnek fel. Szándékosan kevés a szöveg, az akciók mentén alakítja ki jellemüket. Sablonnal élve: bajban ismerszik meg a jó barát. Éppen emiatt kellett két A-kategóriás színész a főszerepre, mert szöveg nélkül hatványozottabban nehéz megbarátkoztatni a karakterüket a nézőkkel. Egy Statham kaliberű színész biztosan alkalmatlan lett volna rá.
sonic írta:Ha egy ligaban indul az ilyen furious felekkel, meg a tobbi popkorn zabalos filmmel, akkor remek, mert 66x jobban van kivitelezve.
Blockbuster. Látványfilm. Akciófilm. Nálam ezekbe a kategóriákba tartozik, mint ahogyan pl. a Marvel-filmek is, azokhoz képest meg Te is írod, hogy sokkal jobb.

Félre ne értsd. Nem akarom megmagyarázni, hogy "csakazértistízpertíz" (nálam egyébként is 9 :D ), csak azokat, amiket negatívumként hoztál fel, értelmezhető pozitívumként is. A pontok alapján a többség inkább annak vélte.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. május 29., péntek 2:19

Remy írta:Kíváncsi vagyok ki lesz az első, aki azt mondja a Mad Maxre, hogy szar. (itt a fórumon) :mrgreen:
Valoszinuleg senki. Most jottem pont a vetitesrol, es nem fogom ra mondani hogy szar. :D Mert kozel sem az, de dogoljek meg ha ertem a sok 10/10-et.

Ez a film egy audiovizualis erodemonstracio, semmi tobb. Abban csillagos tizes ezt nem vitatom. A fenykepezes, a vagasok, a zene nagyon ottvannak. Gyonyoruszep a kep, A "diszlet" es a kosztum meg a maszkolas kifogastalan, egy tokeletesen megjelenitett apokaliptikus vizio. Ezenkivul oruletes tempot diktal a film. Az akciojelenetek (well, a film 95%-a) szuperul van megkoreografalva es filmre veve. Ezekben vilagklasszis. Az mas kerdes hogy nekem a 2/3-a korul mar kezdett sok lenni belole, de ez mar lehegyen az en problemam.

De minden masban max atlagos. Nem szol semmirol, nem mond semmit. A karakterek abszolut kidolgozatlanok es jellegtelenek, a szineszeknek konkretan nincs mit eljatszani. Ehhez nem kell Tom Hardy szintu szinesz. (Egy Jason Statham is boven megtette volna, lehet meg sok is...) Az egeszbol nem tudnek felidezni 2 sornyi szoveget aminek volt barmi jelentosege. Neha 1-2 percekre abbamarad az akcio, megallnak egy kicsit beszelgetni, de oszinten szolva a kutyat se erdekli, ha ezeket kivagjak legalabb nem lett volna ket oras a film, csak mondjuk 1:40. A legkevesbe sem erdekelt hogy meghalnak vagy tulelik, eljutnak-e valahova, gyoznek vagy sem. Semmilyen erzelmet nem tudott belolem kivaltani a film. Azert ok hogy ez csak egy akciofilm, nyilvan nem is volt cel, de ez megiscsak karcsu a 10 ponthoz, legalabb is nalam. Ha egy ligaban indul az ilyen furious felekkel, meg a tobbi popkorn zabalos filmmel, akkor remek, mert 66x jobban van kivitelezve. (Plusz azokba probaltak tartalmat csempeszni, de bar ne tettek volna... annal egy fokkal az is jobb ha nincs. ) De gondolom egy szinte mindenhol maxpontos filmnel nem ezek tekinthetok ellenfelnek.

Szorakoztato? Igen. Kb 30 percig nagyon is, utana egyre kevesbe. A film feletol csak ismetlodnek az egymasba fuzott majdhogynem osszefuggo akciojelenetek sora, es hiaba izzik 1000 fokon, egyszeruen unalomba fullad a nagy daralas. Utana mar kellett volna valami tobb ami fenntartja az erdeklodesemet. Porgos, de nem izgalmas. Latvanyos, de nem erdekes. Pedig a vilaga ahogy meg van almodva es ahogy azt vaszonra vittek: Ooo, te jo eg. A film utolso harmadaban mar csak 1-1 gyonyoru snittre kaptam fel a fejem. Neha tenyleg olyan kepek tarultak a szemem ele, hogy csak tatottam a szamat. Sajnalom, hogy a film tobbi eleme nem tudott felnoni ennek a kozelebe, mert akkor tenyleg elnyerhette volna a tizpertizet. Kar erte. Mint film, nalam igy "csak" 7-es elso nezes utan. (Oszinten szolva nem tudom hogy hajlando lennek-e megnezni megegyszer.)

Valaki korabban kerdezte hogy mennyire jo otlet angolul, felirat nelkul nezni. En igy neztem. Alapvetoen konnyu a nyelvezete, meg keves a szoveg, de sok helyen artikulalatlanul obegatnak a duborgo metalzenen es a motorzugason keresztul, ami miatt egy ket dolgot nehez kihallani. Viszont a film jellege miatt panjabi szinkronnal, norveg felirattal is nezhetitek nyugodtan, mert tenyleg annyira nincs jelentosege hogy ki mit mond benne.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. május 29., péntek 1:14

Most néztem meg a Chappie-t.
Sokkal, de sokkal többet vártam tőle. Lehet, hogy pont ezért is csak egy 10/5 számomra.
Die antwoord pedig hát... nem színészek na.... :roll:
ZIDANE

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 29., péntek 0:44

Aki nem szereti az ilyen stílusú filmeket. Nincs abban semmi baj.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. május 29., péntek 0:39

Kíváncsi vagyok ki lesz az első, aki azt mondja a Mad Maxre, hogy szar. (itt a fórumon) :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 29., péntek 0:35

Fury Road eszméletlen élmény volt. Feliratosan néztem, Művészmoziban. Mondjuk a nyakam majdnem kitört a 8. sorban is, olyan hülyén vannak az ülések, de a film überfasza.

Áhhh

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. május 29., péntek 0:33

Remy írta:Kung Fury

David Hasselhoff zenéje megvan mindenkinek? Na, kijött a film, amihez énekelte a főcímdalt! 30 perces rövidfilm, de annyi biztos, hogy ez az év, de talán minden idők legjobb trashfilmje! :salute: :lol: ZSENIÁLIS!!! Tömény 80-as évek.
Húúúú de gááááz :lol: atyavilág :D :D
Nekem valamiért a Dragon Ball-ból a Herkules jut róla eszembe :lol:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 29., péntek 0:25

PEEtör írta:Az már hagyján, hogy "az idegbeteg gyökér", akinek mindene a saját munkája és hírneve, na ő bevállalja azt, hogy a Met-ben (ha jól emlékszem) a dobosa totál beégjen (beégesse). Nigga, plíz.
Miért nem volt az? :D Ez a karakter valami elképesztően irritatív volt számomra, az ilyen "pedagógiai" módszerektől hányok, biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embernél ez károsan hat, mintsem hogy ösztönözné őket. Az mi volt már, hogy ha a srác nem hajol le, telibe vágja egy fémszék, mert a "tanár" úgy gondolta, attól majd talán jobban fog dobolni?! Agyam eldobom. Meg alapból nem tűrném el senkitől, hogy ilyen stílusban beszéljen velem, meg pofozgasson.

A mondandóm pedig arra akart célozni, hogyha valaki tényleg magabiztos, és muzikális (márpedig a srác így volt beállítva a filmben), az nem fog bepánikolni, ha esetleg nem tudja a kottáját a dalnak. Szerintem ez nem szivatás egyébként sem, hanem kihívás egy dobosnak.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. május 29., péntek 0:15

Kung Fury

David Hasselhoff zenéje megvan mindenkinek? Na, kijött a film, amihez énekelte a főcímdalt! 30 perces rövidfilm, de annyi biztos, hogy ez az év, de talán minden idők legjobb trashfilmje! :salute: :lol: ZSENIÁLIS!!! Tömény 80-as évek.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. május 28., csütörtök 23:49

Sierra írta:
sebydani írta:Pedig a vége a legjobb szerintem Sierra, az egész film feszült hangulata ott üt ki a leginkább. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Plusz maga az az utolsó jelenet úgy egyben, a koncerttel szólóval együtt.. áh :salute:
Nekem túlságosan teátrális volt. Meg amikor az idegbeteg gyökér meg akarta szivatni a végén...
Az már hagyján, hogy "az idegbeteg gyökér", akinek mindene a saját munkája és hírneve, na ő bevállalja azt, hogy a Met-ben (ha jól emlékszem) a dobosa totál beégjen (beégesse). Nigga, plíz.

Nagy volt a hype, sokkal jobbat vártam, J.K. Simmons viszont egy állat, a szó minden értelmében. :salute:
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. május 28., csütörtök 23:48

http://filmbuzi.hu/archives/2015/05/28/ ... endet-rak/
már más téma de ez nagyon nagy flash lesz :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 28., csütörtök 23:28

sebydani írta:12 évig doboltam szóval ez nekem is baszta a csőröm
Menj már, te vagy az én emberem. :D
sebydani írta:hogy elkezdi izomból ütni a cint meg sok helyen maga a dobolás technikája :mrgreen:
Igen erre gondoltam én is. :D A dobos testtartása is fontos tudtommal, ez a gyerek szinte végig görnyedten tespedt a dobok mögött, holott teljesen egyenes törzzsel kell (ha jól tudom). Pedig én aztán tényleg nem értek hozzá, de egyből feltűnt, hogy a színésznek fingja nincs a dobolásról, így kicsit hitelét vesztette a dolog. :/

De a hangulata az tényleg nagyon jó, érezni a feszültséget végig a filmben.

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. május 28., csütörtök 23:21

Sierra írta:Egyébként tényleg röhej, hogy nem találtak egy olyan színészt, aki legalább tudja, hogy kell fogni a dobverőket. Kedvenc részem, amikor gyakorolja a "dupla-swinget", hát öcsém, amikor már majd beszarik, annyira begörcsölt az egész teste, azon sírtam. :lol: Attól nem fogja gyorsabban ütni a cint, mert ráfeszül. :roll: Kicsit sem életszerű, alapból csuklóból kell ütni a dobokat, nem egész testből/karból.
12 évig doboltam szóval ez nekem is baszta a csőröm, mármint maga a módszer,hogy elkezdi izomból ütni a cint meg sok helyen maga a dobolás technikája :mrgreen: Szóval szakmailag van benne ugye ez a hiba, viszont szerintem magának a filmnek a hangulatához,meg feszültségéhez kellett. Talán. Én imádtam a hibái ellenére is :hmmm:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 28., csütörtök 23:18

lordgabi írta:Szakmailag annyira nem vagyok benne
Én is csak nagyon keveset tudok, pár alkalommal voltam tanulni (kb 15 éves korom óta ez a vágyam), csak sajnos abbamaradt a dolog.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. május 28., csütörtök 23:02

Szakmailag annyira nem vagyok benne, de nekem is volt utána egy kis hiányérzetem, nagy elvárással is ültem le elé a pontszáma és az itteni szavazás miatt is, nálam 7,5/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 28., csütörtök 22:55

sebydani írta:Pedig a vége a legjobb szerintem Sierra, az egész film feszült hangulata ott üt ki a leginkább. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Plusz maga az az utolsó jelenet úgy egyben, a koncerttel szólóval együtt.. áh :salute:
Nekem túlságosan teátrális volt. Meg amikor az idegbeteg gyökér meg akarta szivatni a végén... akinek benne van a zene a vérében (gondolok most itt a dobos srácra), az röhögve improvizál egy teljesen alap témát egy ismeretlen zene (műfaj) alá is.

Egyébként tényleg röhej, hogy nem találtak egy olyan színészt, aki legalább tudja, hogy kell fogni a dobverőket. Kedvenc részem, amikor gyakorolja a "dupla-swinget", hát öcsém, amikor már majd beszarik, annyira begörcsölt az egész teste, azon sírtam. :lol: Attól nem fogja gyorsabban ütni a cint, mert ráfeszül. :roll: Kicsit sem életszerű, alapból csuklóból kell ütni a dobokat, nem egész testből/karból.

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. május 28., csütörtök 22:45

Pedig a vége a legjobb szerintem Sierra, az egész film feszült hangulata ott üt ki a leginkább. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Plusz maga az az utolsó jelenet úgy egyben, a koncerttel szólóval együtt.. áh :salute:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 28., csütörtök 22:41

Whiplash (2014)

Nagyon tetszett... volna, ha a végét nem cseszik így el. Egyáltalán nem tetszett a vége, meg úgy kb. onnantól, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!abbahagyja az egészet. Pedig előtte feszülten vártam minden egyes jelenetét, egészen a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!balesetig, de utána... pedig mekkora lehetett volna. Persze ez csak az én véleményem.

8/10 pedig 9 lett volna

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. május 28., csütörtök 22:19

Faust írta:Annyira kurvajó a Fury road hogy arra nincsenek szavak. Életem első filmje amit kétszer láttam moziban, ráadásul négy nap alatt. :lol:
Totál ugyanez történt velem. :lol: És még szinkronosan sem sokat vont le az élvezeti faktorból! :ozil:
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

Vissza: