Jupiter Ascending
Elég gyenge kritikákat kapott, többnyire megérdemelten. Sok sebből vérzik ez a film, kezdve a színészi játéktól, az alapötleten keresztül, a sztorin át, a rendezésig, szinte mindennel gond van. De a filmnek van 2 fontos érdeme. A látványvilág elképesztő, a legötletesebb sci-fi, amit az utóbbi időben láttam. Nagyon aprólékosan, ügyesen, újszerűen van kidolgozva. Másfelől, én nagyon jól szórakoztam. Ez utóbbi nagyon fontos. A film könnyed, néhol már esendően bugyuta, de fenntartja az érdeklődést, és én még egy 20 percig elnéztem volna. Sokkal jobban szórakoztam, mint az Amerika kapitány 2-n. Azt a filmet másfél óra után elkezdtem unni, mert nem tartogatott meglepetést, és nem volt benne semmi, ami lenyűgözzön. Ugyanaz a szint, mind a kettő, de szerintem sokkal nézőbarátibb a JA. Csak amíg az AK2-n érződik az erőlködés, hogy itt valami nagyot akartak, és egy egész végelláthatatlan cucc része, a JA meg sem próbál komoly lenni, és ez egy aranyos bájat kölcsönöz a filmnek.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy komolynak szánt film főszereplője nem marad wc pucoló miután megmentette a világot.Meg kell hagyni furcsa humoruk van a Warchowskiéknak, de ez a filmhez passzol is. Ez egyáltalán nem lett rossz film összességében, csak mindenki egy új mátrixot várt. Igaz azt is kapjuk, csak nem veszik el a filozófia a szuper effektek között, mert nincs filozófia, csak egy nagyon alapszintű (ami ki lett fejtve a mátrixban), pont csak körítésnek és nem magvas mondanivalónak. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a film egy jó irányt mutatna a blockbustereknek, mert benne van az az apróság, ami elválaszt egy gagyi filmet, egy nem gagyitól. Nem rókabőr (bizonyos szempontból az, de eléggé eredeti a maga nemében), nem egy buta franchise része, nem ugyanazt nézzük, mint amit a franchise filmekben x-edik részében. Isten ments, hogy legyen 2. rész, de egynek jó volt.
Egy dolgot viszont nem értek:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hogy a francba maradhatott életben Sean Bean karaktere?
6/10