HozzászólásSzerző: Torquemada » 2015. május 22., péntek 8:53
Először azt hittem erről a Benitez témáról, hogy csak egy rossz vicc. De ez már kezd véresen komoly lenni. Pereztől ez is kitelik sajnos.
Az meg, hogy cserélődnek az edzők, nem érdekel. A spanyol bajnokság újabban ilyen, és kész. Nem mondom, hogy jó, de ez van. Aki idejön, ennek tudatában tegye. Ugyanez megy a Barcánál is, pedig ők az Örökös Spanyol Bajnokok. A latin temperamentumú játékosok ilyenek, kell a folytonos motiváció. Egy Kroos féle germán profi enélkül is tudja a dolgát. (Talán most az Atleti lesz a kivétel ebben a spanyol edzőkeringőben)
Ha FIFA manager játék vagy mi a franc lenne (nem tudom, mert nem élek vele), akkor szakmai szempontból Klopp jó lehetne papíron. Viszont nem tudni, a közeghez hogy alkalmazkodna. Én imádom, az ilyen jellegű edzőket (Simeone, Mou) mindig jobban kedveltem, mint az Ancelotti meg a Pellegrini féle apukákat. Klopp viszont ideggyenge, viszont a Realon van a világon a legnagyobb médianyomás (Perez médiacsapatot csinált belőlünk, jól hoz, de vannak hátulütői is). Nem tudom, hogy bírná. Mellette szól, hogy karakteres arc, forr a levegő körülötte. Pereznél meg ez reklámhordozó, tehát fő szempont.
Akárki lesz, fontos, hogy a játékosuralmat meg kell szüntetni. Az nem történhet meg még egyszer, hogy a kapitányt nem lehet kivágni a kezdőből, mert olyan szava van, hogy akár edzőt buktathat (Mou). Ilyen esetekben szerintem a játékosnak kellene majd távozni, akárki legyen. Mindenkit helyre kell tenni. Most mindenki szerette az edzőt, családi hangulatban mentek az edzések, tele volt lötyögős, poénkodós videóval a youtube, aztán meg elfelejtett a társaság komolyan dolgozni, az edzettségi állapotuk meg a béka segge alá került. a Juve 50 éves Pirlokkal szétfutott minket, a játékosok meg mindentől sérültek azonnal, a riválisnál viszont vért spriccelő bokával is végigjátszott mindenki mindent. A végén ez döntött. Ennyi pénzért viselje el mindenki, ha az edző leordítja a fejét. Én azt szeretném látni, hogy minden meccs végén az legyen a statisztikákban, hogy a mi embereink futottak fél kilométerrel többet, bárki ellen. Carloval ez nem fog menni. Isco, Kroos, Carvajal mentalitású embereket akarok látni a pályán.
Carlo ha bukik, a stábjának köszönheti főleg, amellett, hogy azért hibái neki is voltak rendesen. (Persze ezek mellett még a világ élvonalába tartozik, el kell ismerni) Ha marad is, az erőnléti, orvosi stb. emberkéket mindenképpen el kell zavarni, és nálunk is ugyanazzal a koksszal kell etetni mindenkit mint a Barcánál, mert az a jobb fajta.
Carlora érdemei elismerése mellett, a teljesség igénye nélkül sok dolog miatt haragszok is. A világ legjobb kontracsapata voltunk, ez a képesség fokozatosan leépült. Rotálás hiánya. Játék állásától függetlenül, ugyanakkor elvégzett cserék. Pocsék lestaktika (minket viszont végig szivattak vele). Nincs jobb lábas szabadrúgáslövőnk. Bale játszatása (ez Perez sara is). Ritka váratlan húzások (a Ramos-Atleti volt talán az egyetlen). Motiválatlan, lötyögős játékosok helyenként.
Úgyhogy az itteni teljesítménytől én annyira nem vagyok elragadtatva, az előző évi sikerekben még vastagon benne van az elődje munkája is. A keret erejét jellemzi viszont, hogy így is közel voltunk mindenhez. Nem túl sok hiányzott.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)