Relatos salvajes
5|10
Nem találtam benne semmi különlegeset. Teljesen átlagos film, ez a rövid történetes megoldás is már lefutott dolog. Egy minimális összefüggéssel is jobb lett volna, de így a Crash marad ebben a stílusban továbbra is a mérvadó. Külön-külön nézve a jelenetek nem magaslanak ki. Nagy színészi teljesítmények is elmaradnak, inkább a második felében akadt pár mozzanat, de nem több.
A történetek egyébként a morbid esetekre építenek, ami egyszerű fekete humor ez adja a film erejét, nem más. Nem kell többet bele látni, ha így nézem tetszett, mert átjöttek a poénok, erre adom nagyjából az összes pontom, de ebből minek két óra, legalábbis így? Aránytalanul hosszúak egymáshoz képest is a történetek. Az egyik tíz perc sincs, a másik majdnem fél óra, és érdektelenebb, mint a legrövidebb szkeccs. A film nem kritizál semmit (az első, és utolsó történetben főleg nem), nincs különleges mondanivalója, szórakoztatni próbál végig a maga módján. Az enyhe korrupciós fricska nem fogja át. A bosszú? Az is megbukik a másodikban. Nem jöttem rá mi a kohézió az egészben a tálaláson kívül.
Öt történet az elmezavarról című film sem tetszett, ott is ugyanez a rendszer volt, hasonló minőségben tálalva. Nem illik bele valahogy az én világomba ez, akkor legyenek inkább rövidfilmek külön, persze úgy nincs annyi pénz, meg jelölés.
Önmagában amúgy nem rosszak a történetek. Lenne benne lehetőség, ha nem is mindegyik állná meg a helyét önálló filmként. Ajánlásnak jó volt, magamtól biztos nem néztem volna meg. A másik film jobb lett volna, amit mutattál.

Aki bírja a fekete humort, annak biztos tetszeni fog ez is.
Pontszám módosítással kinek kell írni?