Matt009 írta:
A személyes véleményem az, hogy nem sokat számítana Zidanenak még egy év a Castilla padján, egy végigcsinált év után a második nem annyira tanulságos.
Szerintem meg pont hogy nagyon is tanulságos, függetlenül attól, hogy milyen csapat edzője vagy, de nézd meg Mout, vagy Ancelottit, mennyire különböző első-második-harmadik évet hoztak le egyazon a csapatnál mindig. Ezt Zidane még nem ismeri, pedig ez is elengedhetetlen edzői tapasztalat, hogy pörgetsz be újra egy csapatot, ahol már nem hat az újdonság ereje, már mindenki tudja, ki hol áll a kereten belül a hierarchiában, stb. Szerintem egyáltalán nem volna fölösleges neki, főleg, hogy tudtommal a papírjai még mindig nincsenek meg. Maradjon csak még egy évre, hova siessen, nem kell kapkodni.
Matt009 írta:
Amiért Zidanenak örülnék: Ha valaki képes lehet itt maradni hosszabb időre az ő. Nagyon jóban vannak Perezzel, neki többet elnézne az öreg, mint bárki másnak, friss elme, nem ismerték még ki az ellenfelek. Nagy játékos volt, kire másra néznének fel a jelenkor sztárjai, ha nem rá? Ott volt a sikertelen korszakban, tudja, milyen hibák lettek elkövetve, bízom benne, hogy megértette azokat, és nem hagyja, hogy újra előforduljanak. Ha lenne mögötte egy értelmes, jó taktikai érzékkel rendelkező szakmai stáb (viccen kívül és leszerződtetném Henk Ten Catét másodedzőnek), akkor sokat elérhetne itt.
Amiért nem: Nem volt még rendes csapat edzője, BL-bajnokság-kupa triász nagy megerőltetés, rengeteg nem várt probléma jönne elő, és nincs rutinból megoldása az ilyen szituációkra. Csak a legrátermettebbek képesek ezeket az akadályokat elsőre legyőzni. Ha belebukik, az az edzői karrierje végét is jelentheti, viszont megfelelő rutinnal, edzői zsenialitás hiányában is (simán jó edzőként) itt eredményes lehetne úgy 10 év múlva.
Zidane előbb-utóbb lesz Real edző, de szerintem ennek még nagyon nincs itt az ideje. Hosszú évek múltán tudnám csak elképzelni, hogy sikeres lehessen itt. Lehet, hogy igazad lesz, és Perez behúzza a következő években, de én nem sok jót jósolok a csapatnak, ha ez így lesz, mert egyelőre még nem érzem fogadókésznek a környezetet a vezetőség, média, stb. szempontból egy nyugodt építkezéshez. Aztán persze jól is elsülhet, ki tudja.
Ancelottit támogatom továbbra is, mert úgy érzem (az idei év fényében is!), hogy ideális edző számunkra. Megfelelő igazolásokkal és szabadsággal Perezék felől, Ancelotti részéről pedig nagyobb bátorsággal rotáció és Bale kérdésében nagyon jó lehet ez jövőre. Sokkal riasztóbb volna újra felbolygatni a méhkast egy edzőcserével, ami mindig kiszámíthatlan és bizonytalanságot teremtene. Szerintem van mire építenünk, mert látjuk a hibákat és tudjuk az erényeinket is, nincs végletesen elszúrva a jelenlegi csapat, szerintem Ancelottival könnyebben korrigálható/fejleszthető a helyzet, mint akármilyen új edzővel.