Géci írta:De egy bundásban könyörgöm... Láttuk tavaly mennyire kemény bajnokság.

Azért pár éve még közel sem volt ennyire gyenge a Bundesliga. Nem véletlenül kaptak +1 BL indulási helyet.
Realista24 írta:Klopp 2008 óta van a Dortmundnál, ez idő alatt nem sok mindent tud felmutatni. Voltak bőven klasszisai, amikkel illett elérni valamilyen eredményt. Nem tartom kiemelkedő szakembernek, ha nem ilyen lenne a habitusa, a kutya nem beszélne róla.
Azért két bajnokság és pár kupa (szuperkupa is) nem rossz eredmény, illetve egy BL döntő, és mindig ott loholtak a Bayern mögött, vagyis az elmúlt 2 idényben.
Realista24 írta:BL döntő szép és jó, ez a tipikus egy-egy meccsen kijönnek a dolgok esete volt ellenünk.
Ez most megint olyan, hogy ennyi erővel nekünk meg tavaly jött össze minden 1-1 meccsen, kivéve Schalke ellen. Mert anno ők vertek 4-1-re minket, mi meg tavaly a Bayern-t 4-0-ra. Szerintem abban az évben nem az volt, hogy pont összejöttek a dolgok, hanem igen is erős csapat volt. De ez csak az én véleményem.
CS0ki írta:
Láttuk, a Bayern márciusban megnyerte. Na egy ilyen csapatot kellett két évig lenyomni. És a Bayern nem volt teljesen béna akkor sem, ott voltak a BL döntőben nem egyszer.
És a BL döntőben sem simázta le őket a Bayern, a végéig esélyük volt megnyerni, de kijött a különbség, ez tény.
Géci írta:A bayern akkor építette fel azt a taktikát, stílust amivel romba vertek később mindenkit a Yupp féle foci jobban is feküdt nekik ezt is tegyük hozzá. R24 teljesen jól leírta amit gondolok.

Az előző kommentemet tudnám hozzáfűzni ehhez, egyáltalán nem volt egyértelmű Bayern siker az a döntő. Pedig ez alapján annak kellett volna lennie. Mondjuk azt nem értem, mi köze van a Dortmundnak ahhoz, hogyan játszott akkor a Bayern?
El Unico írta:Azok nem voltak klasszisok. Hanem az ő kezei alatt lettek azok,az ő szakértelmével lett mára az a Dortmund,ami.
Ezt szerintem is fontos hozzátenni, ő hozta fel Götzét az utánpótlásból és csinált belőle egy olyan játékost, akit a Bayern megvett 37 millióért. Ő "kukázta" ki Lewandowskit, Gündogant, gondolom Reust is ő akarta visszavinni a csapathoz, Hummelst is ő tette kulcsjátékossá, aki manapság az egyik legjobb középső védő. Azért egy másik edzővel lehet egyikből sem lett volna semmi, ki tudja.
Realista24 írta:
Amennyire le van nézve Carlo, annyira túl van fújva Klopp.
Én Ancelottit nagy edzőnek tartom, ezt többször is kifejtettem, sőt jobb edzőnek is tartom, ettől függetlenül Kloppot is jónak gondolom.