Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Victor » 2015. május 15., péntek 15:31

Essemm 112
Na, végre rávettem magam erre... neeeeem :mrgreen: hogy őszinte legyek pheco, csíplek (bár a zenei ízlésed... :mrgreen: ), de a magyar rap nagyon távol áll tőlem. talán a Hősök (és köztük is főleg Eckü) és Anonim MC akiket képes vagyok meghallgatni rendesen :) ezek fényében nézd majd a kritikám és a pontszámom.

Az album névadója, a 112 nekem túlságosan monoton. Csak mondja és mondja, a hangja semmi kiemelkedő, a szöveg sem túlságosan releváns. A Csak pörög szintén olyan semmilyen volt, megy a szokásos alap, teletűzdelve káromkodással, egy kicsit hangzatosabb refrénnel.
A Bustával készült Mindig ilyen voltam még az előző kettőnél is kevésbé tetszett, ez a tipikus "ki, ha nem én?","jaj de menő vagyok, mert rappelek" stílus tőlem nagyon távol áll...
Az Aha, ahol három vendégszereplő is volt, rendesen idegesített, voltak benne érthetetlen, agy és fültoszó részek benne.
A Teszem amit kell megint csak nem jött át, továbbra sem szeretem az olyan számokat, ahol angol és magyar nyelven is "énekelnek", ezen kívül meg csak a szokásos rizsa volt...

Elérkeztünk a következő trakchez, ahol viszont feltűnt a Beersewalk neve. Na, őket magyar rap csapat lévére nem utálom elvből, sőt, hallgattam is egy időben pár számukat, mert a többiektől eltérve legalább 1-1 egyedibb hang fellelhető volt a repertoárban, ráadásul a "[...]Gyertek tini rib*ncok meg plázabuxák Mettyú kielemzi veletek a kámaszutrát...[...]" örök szlengem marad :lol: Ez volt tehát az a szám, amit vártam is a többi után, és nem csalódtam végül is. Ugyan a srácok saját produkciója jobban bejött, de legalább ebben volt kis muzsika, kis dallam, és nem volt szétkáromkodva.

A Házi Coast címe feltűnt, egész ötletes, de ahogy elindult... minden tovaszállt :mrgreen: A lábamon a Bruce lee, a fia a vádli (gyengébbek kedvéért: vád lee)viszont hatalmas volt :lol:

A Túl fekete megint csak a szokásos volt, bár ez a feketézés nem tudom honnan jött, a múltkor a jó öreg Byelaextől hallottam egyet...

A nevem Essemmben ha más nem, a csaj nagyon is értékelhető volt, bár nem vagyok oda ezért a tipikus, autós, pucsító csajos rapes klipekért.

Csumi: megint az angollal való keverés, meg nekem erről egy szó jutott eszembe: suttyó. bántás és személyeskedés nélkül (nem a hallgatót vagy az előadót, a számot illettem ezzel a jelzővel)

Könnyű álmot hozzon az éj: hát mondanom sem kell, rögtön Charlie dala és remek hangja ugrott be, ez pedig attól nagyon messze volt. legalább volt benne kis dallam.

A mindig is mondtam kicsit össze-vissza volt, de legalább elkülönült a többitől. Nem feltétlen pozitív irányba.

Rólunk szól: a csaj itt sem volt rossz, de szerintem ez a szám sem. Kiemelkedett nekem a többi közül, ha más miatt nem, akkor legalább amiatt, mert női hang szólalt meg. bár a szól szól ismétlése idegesítő volt kissé.

Van még elég út: felcsendült a zongora! de mégsem fogott meg. kicsit ez is össze-visszaság volt nekem, nem tetszett.

ééés jött a következő Beerseewalkkal közös szám. az előző után vártam. ez csalódás volt. nem tetszett, az alapja sem, semmi.

Örökké nem tudok... megint semmi pozitívum nem szűrhető le, egy szokásos alap, szokásos szódara...

Spanod voltam: végre kis ének a refrénbe, a csávónak egész érdekes hangja volt, szóval egy fokkal jobb volt a többinél.

Rajkór 3: borzalmasan értékelhetetlen, szétkáromkodott, k*rva menő vagyok gyenge szám.

Ahol felnőttembe megint volt kis ének, bár ez a Smith az előző dalban sem győzött meg túlságosan.

Azért is tértem ki ennyire részletesen, mert
Ez az egyik kedvenc hip-hop lemezem
Ez az album a 112 címet kapta, ami a lakására, 1. emelet 12-es ajtóra utal, mivel ezt az albumot otthon, a saját maga által kialakított „stúdióban” rögzítette. Épp emiatt is szerintem 100%-ig szívből jövő cuccról van szó és egyáltalán nem hallatszik, hogy nem profi stúdióban lett felvéve
ezek szimpatikus dolgok voltak, és ha már ez az egyik kedvenc korongod a stíluson belül, akkor megtiszteltelek vele, hogy rendesen kielemzem számomra.

nekem ez a stílus egyáltalán nem jön be, még csak egy kicsit sem, majdnem az értékelhetetlen kategória nálam. ez nem ellened, vagy bármelyik más ajánló ellen szól, ez a műfaj sajátosságaival szembeni ellenérzéseim, amit hiába próbálok leküzdeni, hiába próbálok mindig optimistán végig pörgetni egy ilyen lemezt, egyre nagyobb a gödör az ilyen zenék és köztem, mert annyit csalódtam ezekben. próbáljatok meggyőzni magyar rappel, arra rapül majd a 10/10 (meeecsoda szóvicc :mrgreen: )

3/10, bocsánat. :sziv:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. május 13., szerda 23:02

pheco írta:Essemm - 112
Féltem az albumtól, annyira még sem volt nehéz szülés. Nem rajongok a magyar gangszterrapért, nem tudom az volt-e, de nagyon emlegette a csávó egymás pisztoly általi kivégzését :lol:

Sajnos a magyar hip-hop, rapzenével még mindig hadilábon állok, egy-két számot szívesen meghallgatok, de nagyobb mértékben már nem szeretem, kivétel talán az Akph, Hősök, Punnany, egy-két Mike M szám pl, na meg a Tirpa- Gádzsik 3 :mrgreen: B-)

Ennyi lenne, sokat nem tudok írni róla, nem vagyok tájékozott rapzene terén szóval csak az értékelés maradt hátra

5/10
"And my heart will leave you never."

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. május 13., szerda 16:51

messideco írta:Félek a cucctól, remélem meglepetést okoz.

A Házi Coast számban majd lesz egy részlet amit még szilveszteri bulin toltam, biztos felrémlik majd, tudod, egy kis újpest oltás :D :mrgreen:

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: peadani » 2015. május 13., szerda 15:25

Essemm-112

Hát ez egyáltalán nem az én kedvelt stílusom zene terén és akkor még enyhén fogalmaztam.Nem akarok és nem is tudok róla bővebben véleményt formálni.Egy szám volt amit ismertem az pedig a Rólunk szól, na az tetszett anno is(a kevés kivétel egyike ebben a zenei stílusban).Bocs pheco de ez nálam 2 pont.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. május 13., szerda 13:27

Félek a cucctól, remélem meglepetést okoz.
"And my heart will leave you never."

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. május 12., kedd 17:10

realistahuni írta:
Ha jól tudom realistahuni sem igazán kedveli, pedig ő magyar ug fan
0:39 :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=tpjC6qdBEbc
Ismerem :D Killákat is szeretem, csak nem annyira, mint Essemmet. Mondjuk mióta Essemmet ennyire csípem, azóta nem hallgatom ezt a Killa számot :mrgreen:

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. május 12., kedd 16:43

Ha jól tudom realistahuni sem igazán kedveli, pedig ő magyar ug fan
0:39 :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=tpjC6qdBEbc

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2015. május 11., hétfő 20:54

Essemm-112

Sokat nem kell rám várni,mert ismerem a munkásságát,ezt az albumot is többek között. (Ez így egy kis negatívum,hogy nem újdonság,de nem baj,kellett már ilyen zene :) ) Essemm nem a kedvencem,szövegeit nem mindig értékelem éppenséggel,de a flowja az egyik legjobb szerintem. És ezek ellenére ez az egyik kedvenc magyar albumom. Vannak naponta(kis túlzással) pörgő számok róla. Szövegileg van jobb,minőségre is (érződik szerintem hogy nem a legprofibban felvett),alapokra,mégis favok között van.

7/10 (azért csak ennyi mert ismertem és így kicsit kevesebb :mrgreen: )
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2015. május 11., hétfő 20:23

Fuh, ezzel sokan meg fognak szenvedni, főleg, hogy 19 számból áll. Ha én zeneklubbos lennék nálam instant menne a 10/10, de reméljük más is vélekedik majd így. :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. május 11., hétfő 20:15

ezaz, magyar hip-hop :mrgreen:
Kép

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. május 11., hétfő 19:52

Itt is vagyok.

Talán most választottam ki legnehezebben, hogy mit is dobjak be. Eddigi ajánlásaim egy kivételével magyarok voltak, így gondoltam, hogy most biztos külföldit fogok ajánlani. Viszont ebben a körben egyetlen egy magyar ajánlás volt és az utánam következő két úriember is külföldit fog ajánlani szerintem, szóval muszáj magyart hoznom. Így sincsen könnyű dolgom, mert kapásból van vagy 10 album, amit nagyon szívesen bedobnék.

A jelenlegi kedvenc magyar előadóm egyik albumát hozom. Manapság Magyarország egyik legnépszerűbb rapperéről van szó, sőt talán Facebookon a legnépszerűbb, Youtubeon is óriási nézettségeket produkál a klipjeivel és koncertjei is szép számmal vannak. TV-ben, rádióban nincs jelen, szóval teljesen önerőből érte el a mostani sikereit(ezzel nem bántom azokat, akiket esetleg segítenek, tolnak). Kb 15 éve foglalkozik rap zenével. Viszont csak 2009-ben jelent meg az első albuma, de az egy kéttagú csapat produkciója volt. Az első szóló nagyalbuma 2012 augusztusában jelent meg. Ez az album a 112 címet kapta, ami a lakására, 1. emelet 12-es ajtóra utal, mivel ezt az albumot otthon, a saját maga által kialakított „stúdióban” rögzítette. Épp emiatt is szerintem 100%-ig szívből jövő cuccról van szó és egyáltalán nem hallatszik, hogy nem profi stúdióban lett felvéve. Leginkább a hangjára figyeltem fel és amiatt szerettem meg 2010 környékén, viszont a szövegei is jók, sok esetben tartalmasak, de előfordul néha, kis önfényezés, keménykedés is(ezen az albumon kb 3-4 szám), de a rapben ez nem ritka. Sok közreműködő van az albumon, akiknek nagy részével mai napig nagyon jó barátságot ápol az előadó, így szerintem teljesen hiteles az egész, nem csak a nagyobb nézettségért hívta be őket. Sajnos szerintem sokan összemossátok a nevét Mr. Busta-val(előre is elnézést kérek, amiért ő is közreműködik a lemezen :mrgreen: ), pedig ég és föld a két előadó. Remélem ez le fog jönni nektek is az albumból. Ez az egyik kedvenc hip-hop lemezem, szóval légyszi ne húzzátok le nagyon :D Ha jól tudom realistahuni sem igazán kedveli, pedig ő magyar ug fan, kíváncsi vagyok kinek, hogy tetszik.Tehát akkor az ajánlás:

Essemm - 112

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. május 11., hétfő 17:21

Falling in Reverse - Fashionably Late

Nem volt rossz, bár néha egy-egy rész eléggé one directionösre sikerült. :lol:
Második, harmadik szám tetszett, végén is volt 1-2 jó track, háttérzenének jó volt, olyan nagyon viszont nem fog az agyamba égni ez az együttes sem. A változatosságot értékelem benne, így

6/10

Zsoc
Kedvenc játékosaid: Raul,RC,Guti-Iker,SR4,Coentrao,Varane- Gerrard,Totti,Schweinsteiger

HozzászólásSzerző: Zsoc » 2015. május 10., vasárnap 23:50

Számomra az egyik legjobb ajánlás volt eddig. Szerintem egészen jol sikerült összemixelni a különböző stílusokat és egyikben sem vallottak szégyent. Bár személy szerint nekem maga az éneklős része tetszett legkevésbé, nem igazán tetszett a hangja a csávónak.
A hörgéssel nem lett volna sok bajom, ha igazán jo benne, de néha kicsit erőtlen volt, nem igazán jó technikával csinálhatja, bár pontosan nem tudom mi különbözteti meg egyiket a másiktól, de itt tényleg néha zavaró hangon csinálta és nem mélyről csak torokból.
A rap része nem volt rossz, közben teljesen jól illett az alapokhoz, de máskor viszont egészen elütött.
Én számokat nem emelnék ki, egyrészt mert egyesével nem néztem őket, másrészt igazán maradandó nem volt egyik sem, ennek ellenére kétszer is letekertem az albumot.
Pontszámmal kicsit bajban vagyok, de a változatossága és úgymond merészsége, különcsége miatt legyen 7/10.

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. május 10., vasárnap 22:44

Még 6 számom van a Fallingból, holnap hozom, remélem minél hamarabb.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2015. május 10., vasárnap 22:40

Nem ismertem őket,így ez már pozitívum. Tetszett,hogy több műfaj is jelen volt,így nem fulladt unalomba,mert megvolt a változatosság. Hörgés néhol nem tetszett,de amúgy teljesen korrekt volt. Engem nem zavart hogy néhol popos beüése volt,mondjuk így... Talált nálam ez az ajánlásod,szóval

7/10 :)
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2015. május 10., vasárnap 21:14

még az Aloe Blacc - Lift Your Spirit-hez

Rühellem a wake me upot sajnos. :D Annyira telenyomattak mindent az Avicii-s verziójával, hogy ha már egy dallamot meghallok abból a falnak megyek. Többi szám olyan kis semmilyen, lötyögős, erőtlen volt nekem. Sajnálom, de nem tudott nagyon megfogni a műfaj. Sok ajánlott albummal ellentétben viszont ez inkább hallgatható számomra. :)

Az énekes nagy kedvencem volt az Escape the Fate nevű bandával. Miután kijött a börtönből, megjelent a Falling in Reverse első albuma, azt nagyon szerettem, de már sajnos az sem tudta annyira visszaadni a régi dolgokat. Aztán megjelent az ajánlott lemez. Szabadabb, más stílus. Pár szám nagyon összecsapottnak hat nekem, a rap-es dolgok sem nagyon ülnek, viszont színesebbé teszik az összhatást. Hangját nagyon szeretem, annak ellenére, hogy nem a legjobb amit valaha hallottam. De egyedi legalább. Hörgéseket nagyon jól tolja még mindig, bár volt pár hely, ahol már kicsit kellemetlennek hatott még az én fülemnek is. Hiába a több negatívum, azért ha az egész albumot veszem figyelembe, a többi ajánlotthoz hasonlítom és elvonatkoztatok attól, hogy a korábbi albumokat (FIR/ETF) jobban szerettem, akkor mindenképp megérdemel egy 8-ast! Fashionably late egy időszakban a kedvenc számom volt, atomfasza! :) Itt egy hasonló tőlük, halgassa meg mindenképp akinek bejött az említett.
.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. május 10., vasárnap 16:09

Volt itt minden, vérhányás, rappelés, pop-beütés. De nekem ez nem jött be, talán egyedül a Fashionably Late volt élvezhető. Néha a kemény résznél jött a váltás pop feelingre, nagyon nem illik ez egymáshoz. És ne mondjátok, hogy a Slipknotba is ilyen volt, mert ég és föld a kettő, ott nem nyávogás (kis túlzással) követte a hörgést. 1-2 jó pillanatot leszámítva nekem ez gyenge volt, nem tudom hova rakni, 4,5/10.
Kép

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. május 10., vasárnap 15:22

A hörgős és a kicsit zúzósabb részeknél nagyon szenvedtem, ez még mindig nem az én világom, de a kicsit lágyabb számok tetszettek, és a rap is meglepően jó volt, viszonylag gördülékenyen ment a váltás a rockról a rapre, aztán vissza, ezt jól összerakták szerintem. És részben emiatt is van az, hogy nem fullad egyhangúságba az album, hanem végig fenntartja a hallgató figyelmét, legalábbis nálam így volt. Amik nekem a leginkább bejöttek: Bad Girls Club, It's Over When It's Over, Keep Holding On.

Kitűnő ajánlás, sajnos a hörgős/zúzós részek miatt nem tudok nagyon jó osztályzatot adni, csak egy olyat, hogy
6/10

És még örülhetsz, hogy az Aeternum és még korábban a csodálatos Pedro Cornetta-lemez lehúzása miatt nem adtam 1/10-et. :mrgreen:

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. május 10., vasárnap 15:08

Éjfél a határidő és a klub több, mint fele még nem értékelt. Holnap hozom a 10/10-es ajánlást, szóval igyekezzetek! :mrgreen:

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. május 10., vasárnap 11:15

Gyorsan meghallgattam tanulás előtt, hátha ad valami kis erőt. Hát nem igazán adott :D Nekem valahogy nem passzolt össze a rock-rap-elektronikus vonal. Pedig a rap nem is volt rossz, persze azért szövegileg nem váltotta meg a világot, de kellemes volt. A hörgésekkel úgy néz ki nem tudok megbarátkozni, nálam azonnal elrontották az összes számot. Még mindig nem látom értelmét. It's over when it's over volt a legjobb szám, plusz inkább a végén voltak a hörgésmentes számok, amik jobban bejöttek.

4,5/10

Vissza: