HozzászólásSzerző: Rasta » 2015. május 5., kedd 15:52
Most ezzel nem leszek népszerű, de szerintem Diego itt erősen túl volt értékelve a fórumon. Félreértés ne essék, jó kapusnak tartom, emberileg is ritka szimpatikus, de azért közel nem volt ő az az igazi klasszis. Amikor idejött, fél évig tényleg felszívta magát, és bitang jó időszaka volt. Utána a szezonban hozott egy biztos szintet, ami valahol az átlag és a klasszis között valahol félúton helyezkedett el. Nem volt sok látható megingása, de azért kapott ő is olyan gólokat, amiket egy 190+ -os kapusnak nem szabadott volna kapnia. Ráadásul a rögzített helyzeteknél (ami Iker nyakába volt/van varrva rendszeresen) egy dekával nem vált jobbá vele a védelmünk, ugyanúgy kaptuk szögletekből a gólokat.
Igazából ami miatt szerintem sok ember szívéhez nőtt itt, az az volt, hogy spanyol plusz saját nevelés, szimpatikus is, meg hát előtte volt az a bizonyos Mou vs Casillas és Ramos kavarás, aminél nagyon sokáig nem fogjuk még megtudni, hogy valójában mi folyt a színfalak mögött. Az egyik tábor szerint Iker szembeköpte a klubot - nekik felüdülésként hathatott Lopez leigazolása, megis értem, ha ők hajlamosabbak esetleg kicsit radikálisabban látni mindkét kapus teljesítményét. A másik tábor szerint meg inkább egy karaktergyilkosságot nézhettünk végig amelyiket Mou követte el Casillas kárára, a sajtó hathatós asszisztálásával. Ők talán egy picit objektívebbek maradtak Lopezzel szemben.
Casillas távozása esetén én csak De Geát tartom elfogadható opciónak, aki átveheti tőle a stafétabotot. A másik két topkapus egyrészt mozdíthatatlan, másrészt azért vannak velük kapcsolatban fenntartásaim. Curtois-sal kapcsolatban annyi, hogy a lapos lövésekre nem szokott leérni (tessék megnézni, hogy az előző 1-2 szezonban hány lapos lövésből származó gólt kapott csak tőlünk). Neuer meg ha elkezdi játszani a La Ligában azt, amit a Bundásban meg szokott engedni magának, és 1-2 gólt benyal a kis-középcsapatoktól a hülyeségei miatt, az itt azért annyira nem mindegy, és a bajnokságba kerülhet.
Kíváncsi vagyok, mi lesz az ügy vége, 30 millió körüli összeg nagyon erős túlzás egy kapusért - még De Geáért is, főleg most, hogy a tv-s jogból befolyó összeg csökkenni fog. Inkább akkor ki kell húzni még 1-2 évet a Navas - Casillas duóval, és a középpályát, valamint a védelmet erősíteni (főleg, ha Fabio meg Alvaro is lelép). Tartom magam ahhoz, hogy nem a kapusposzt a legégetőbb problémánk. Ha nem lép mindenképpen Iker, és De Gea sem lesz hozható nyáron, akkor inkább várjunk ki 1-2 szezont szerintem. Viszont ha bármelyik az előző két esetből mégis bekövetkezik, akkor természetesen azonnal lépni kell.