HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2013. június 22., szombat 16:34
Hát igen. Az a baj, hogy annyira felgyorsult már minden, hogy nem "épülnek fel" tudatosan a karrierek. Neymar is beleugrott a mélybe, Thiago is lehet, hogy elmegy a MU-ba, Isco a Realba... 20 év körüli srácok, játszaniuk kellene orrba-szájba (mondjuk ez Neymarnál adott lesz szerintem), pontosan olyan csapatokban, amit írtál. Erős, európai szinten az elit és a középréteg közötti kluboknál. Ott már van nyomás, kell eredmény is, mutatott játék is már érdekli a szurkolókat, de azért mégis reálisak az elvárások, nincs fejvesztés egy-egy kudarc után. Ilyen szinten 1-2-3 év nagyon fontos szerintem. Utána már fejben is kész lennének, jobban viselnék a terhelést, nem kettesével kellene venni a lépcsőket.
Perzse így is vannak akkora tehetségek, akik elbírják ezt, vagy annyira jók, hogy így is sikeresek lesznek, de nem lepődnék meg, ha előbb kiégnének.
Pl. Lucas szerintem ragyogóan csinálta. Mondjuk ott más is közrejátszott, ugye a MU már "zsebben érezte", csak jött Leonardo, meg a zseton... De akárhogy is, ott van egy elit felé kacsintgató csapatnál, egy viszonylag erős bajnokságban, adva van a játéklehetőség, van sikerkényszer is. Pár évet lehúz ott, még akkor is pofátlanul fiatal lesz, készen egy topklubra, a legmagasabb szintre.
Aztán itt jön az egész kerékkötője, az üzlet. A fiatal tehetségekért már annyit kérnek a nevelőklubjaik, amiket kizárólag az igazán pénzes csapatok tudnak kicsengetni. Innen meg jön a 22-es csapdája...
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)