A probléma nem csak a financiális háttérrel van. A törvényi keretek sem éppen a megoldásnak kedveznek. Szóval a pénztől még nem lesz annyival jobb a helyzet.VanillaSky írta:Egy, a két gigászra kialakított rendszert szerveznek át, talán oly módon, hogy a hírek nem arról szólnak majd, hogy a Levante (bár behelyettesíthetsz még 5-6 klubot a helyére) játékosai sztrájkra készülnek az elmaradt fizetések miatt. Egy cseppet sem sajnálom érte se a katalánokat, se magunkat, Perez is talán értelmesebben csesz el 91 milliót vagy 80-at vagy 33-at vagy 31.5-et...
És attól, hogy kevesebb pénzünk lesz, még semmi sem garantálja, hogy a piac normalizálódna, vagy Péreznek csökkenne a megalomániája, avagy hogy a nagyobb befektetéseink nem csődölnek majd be. Ellenben arra garancia, hogy infrastrukturális fejlesztésekre kevesebb jut, ahogy a banki kölcsönöknél is kevesebb jut az önrészre. Valamint mivel már nincs saját szerződésünk tv-s társasággal, így azt sem lehet felhasználni banki garanciához.
Másrészről, attól hogy Te személy szerint nem sajnálod a csapatunkat, még nem tesz jót a Real Madridnak, ha kivesznek a zsebükből 25-50 milliót.
Bale top játékosnak volt kikiáltva. Vagyis más szóval azt mondod, hogy ne vegyünk top játékosokat? A jobb pénzköltésre meg továbbra is azt tudom mondani, hogy nem erre halad a piac.Remy írta:Esetleg majd nem Bale szintű alakokra kéne elkölteni a pénzt és akkor nem lenne gond. Amúgy szerintem eddig se volt pénzhiány a klubnál. A Real egyike azon kluboknak, amik nem csak történelemmel rendelkeznek, hanem egy konkrét kialakított márka is egyben. Szóval szerintem a pénz ezután se lesz probléma a klubnál. (no, de ezt majd valami témában jártasabb jobban kifejti)
Valóban, eddig nem volt gond a pénz. A Realnak - emlékeim szerint - 3 gazdasági alappillére van: marketing, "stadion" és a tv-s jogdíjak. Mivel tudni lehetett, hogy a tv-s jogdíjak csökkenni fognak, ezért is akarta Pérez a stadiont és környékét fejleszteni, hogy több pénzt generáljon. Ez nem sikerült. Továbbra sem fogunk csődbe menni, mert - ha jól emlékszem - 600-650 millió között van a Real éves bevétele. De ha ebből leveszel 25-50 milliót, az jelentős mennyiség. És az állandó kiadások ettől még nem fognak csökkenni (stadion fenntartás, bérek, fennálló banki kamatok és játékos árak törlesztései, Real iskolák, stb.)
Külön-külön volt annyi.BBeno írta:én is először 50 milliót írtam aztán visszavettem 25-re mert nem tudtam értelmezni hogy külön külön 150-150 millió volt eddig a díj vagy a két klubnak együtt.
Remy írta:Viszont a bajnokság erősebb lesz, aminek én örülök. És akkor legalább nem azon kell agyalni, hogy vajon a Barca botlik-e az utolsó 10 fordulóban, avagy sem...![]()
A Barca eddig is bukott nem egy pontot. Mindig bukunk mi is, és ők is. A bajnokság meg nem csak az utolsó 10 fordulóból áll. 38 forduló áll rendelkezésre, hogy több pontot gyűjtsünk mint ők. Volt, hogy vezettünk 4-gyel is.Remy írta:Mondjuk én pont leszarom, hogy ki ellen nyerünk, lényeg, hogy nyerjünk. Viszont az se jó, hogy ha bukunk valaki ellen, akkor már össze kell tennünk a két kezünket, hogy bukjon a barca is.
Másrészről ha a bajnokság erősebb, akkor nem csak a Barca fog több pontot veszíteni, de mi is. Mi a garancia arra, hogy erősebb bajnokságban nem fog a Barca megint 2-vel több pontot gyűjteni mint mi? Semmi.
Attól, hogy több pénz lesz a bajnokság többi tagjának, még semmivel sem lesznek tiszteletreméltóbbak az ellenfelek.Simi írta:Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.
Ugyanakkor tegyük fel, hogy erősödnek a csapatok. Most is megy a "sírás", hogy milyen kemény ez a Sevilla - Juventus - Valencia - Juventus 2 hét. Ha erősebb lesz a bajnokság, akkor több ilyen kemény hét vár ránk. De ugye ez sem baj, mert majd igazolunk a padra, és Ancelotti rotálni fog. Ezzel csak két baj van, igazolásokhoz pénz kell, ami most csökkeni fog, másrészről eddig Ancelotti olyan sokat nem rotált.