h3x0r írta:
Ibra a konyveben ezt irta es azok alapjan ahogy es amiket az azt megelozo fejezetekben irt, en elhiszem neki.
Folyamatosan mindenki Ibra könyvére hagyatkozik, persze itt érthető. Graham Hunter-éről egyetlen hivatkozást sem olvastam, ami sokkal inkább objektív. Nem azt mondom, hogy nem részrehajló olykor, de többnyire olyan forrásokból táplálkozik, amik teljesen valósak. Azért kicsit furcsállom, hogy egy olyan könyv itt az etalon, ami egy enyhén sértődött embertől származik, aki enyhén szubjektív ebben a témában. Amúgy meg többször lenyilatkozta, hogy Messivel semmi baja, barátok.
Azonkívül kicsit le van sarkítva ez a stílus, amit Pep alatt játszott a Barca. Csak annyit olvasni, hogy unalmas tili-toli, unalmas passzolgatás aztán Messi beveri. A gyors háromszögelések, kényszerítők, amibe az ellenfél olykor beleőrült nem volt olyan unalmas szerintem. Ugyanez igaz például a kontrákra. Azok között is hatalmas különbségek vannak. Van nagyon szépen kivitelezett 1-2 gyors passzal végigvitt támadás, ugyanakkor van az ellentettje is. Nem lehet ezeket sem egy kalap alá venni.
Végülis mindegy, kinek a pap...
Guardiolat pedig nem elismerni, mikor egy szétesett, szinte a béka segge alatt lévő csapatot átvéve első szezonjában az elitbe emelt szerintem elég dőreség. Pláne, hogy nem sztárigazolásokkal tette.
Nem azt mondom, hogy egyedülálló edző a futballtörténelemben, sokszor tényleg túloznak vele kapcsolatban, de kicsit le van itt nézve. Mou, az edzőfejedelem stb. szintén majd mindig a tutiba ment. A Porto-val tényleg nagyot alkotott, de azóta folyamatosan az élklubokat váltogatja.