Igen ebben van valami. Én is ezt szoktam mondogatni amikor focikedvelő társaságban vagyok és felmerül a Barca.A Pep fociról annyit, hogy az első 2 évben simán nézhető volt, aztán az Inter elleni meccs megmutatta a világnak a taktikát ellenünk. Onnantól fogva mindenki, még a Real Madrid is beállt a saját térfelére és lőttek a focinknak, a focinak. Felállt falak ellen mutassatok egy csapatot aki szépen, élvezhetően játszik. Mint nektek legutóbb az Atma kb. Nem tudtatok mást csinálni mint passzolgatni és ívelgetni. Mert ez volt a helyes taktika. Mi az ívelgetést hanyagoltuk a pici emberek miatt. De ellenünk nem csak az Atma állt be bunkerbe hanem mindenki. Pep második 2 éve nem csak nektek, szerintem sok Barca szurkolónak is nézhetetlen volt, de nem mi akartunk így játszani, hanem erre kényszerültünk, mert az összes ellenfél telerakott gatyáva jött ki a pályára. Ott vannak a MU elleni BL döntők. Gyors, szép játék, de ők is focizni akartak. Akkoriból kb az egyetlen csapat. Nem véletlen, hogy olyan látványos meccseket játszottunk velük. Mindenki más túlélni akart.
Pep legelső évében ez a játék valami isteni volt. Abban igaza van R.M.C.F-nek, hogy a játékrendszer önmagában nem elég. Sőt, egy ilyen rendszerhez elengedhetetlen egy klasszis jelenléte. Engem leginkább a '74-es holland vállogatottra emlékeztet, ahol rengeteg minőségi játékos volt, de ott volt az extraklasszis Cruyff aki nagyon kellett oda.
Ami szerintem minden Barca szurkolónak idegesítő lehetett, az az, hogy Pep b@szott változtatni, amikor nem működött a dolog.
Érdekes látni amúgy, hogy végre megint van egy valódi 9-es a Barcában. Jóformán Eto volt az utolsó. Utána is voltak. De Pep kitalálta ezt a hülye, "csatárokat tegyünk ki a szélre" taktikát.
Ugye itt nem Ibra könyvére hagyatkozol?Mint utóbb kiderült nem pep találta ki messi új posztját,hanem messi magának és ki is követelte.

Szerk: ja, de látom igen