fiore írta:Ha már így pörög a topik, akkor én is kérdeznék egyet.
Soha nem edzettem normálisan, kb. 2 hete kezdtem el az egészet. Jelenleg ún. átmozgatást végzek, hogy az ízületek izmok, szokják a terhelést, viszont olyan súlyokkal edzek mint egy kislány (full retard vagyok

). Heti 3-szor edzek, akkor megmozgatom minden nagyobb izomcsoportomat, a hét többi részén meg próbálok 2-3 aerob edzést végezni. Pár hét múlva áttérek osztott edzésre.
Igazából jól csinálod, nem szabad egyből fejest ugrani a nagy súlyokba, még ha az "okosok" (általában fiatalok) bele is lovalják egymást. Nekem ilyenkor mindig az jár a fejemben, hogy: nem a súly növel, hanem a gyakorlat! Lassan, koncentráltan végzem inkább, hiába csinálom x kilóval kevesebbel is.
fiore írta:Az étrendem nem kimondottan testépítő, inkább mondanám rá, hogy próbálom kiszűrni a szemetet. Naponta 1 csirke-barnarizs, teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicsek, tojás, cottage cheese, zöldség ilyesmi) Multi- és C-vitamint szedek, fehérjeport viszont nem.
Vitamin fontos, mindenkinek, még aki nem is sportol, én már évek óta szedem, előtte sokat betegeskedtem, az utóbbi két évben kétszer voltam beteg, mindkétszer saját hülyeségem (hosszabb ideig pólóban kinn télen.. ), úgyhogy az nyomjad. Kaját pedig amennyire tudod tartsd azért be, csirke-rizs, tojás, cottage cheese, zöldség jók csak a mennyiségen van a hangsúly, sokan mondják, hogy "sokat esznek mégsem nőnek", rákérdezek az a sok az inkább elég kevés... A zöldség pedig külön fontos a rostok miatt azt se sajnáld ki
fiore írta:Tisztában vagyok vele, hogy az effektív izomnövekedéshez kellene a mindennapos kalóriatöbblet, tskg.-ra elosztott zsír, fehérje, szénhidrát, stb.
A kérdésem az, hogy így, szinte a 0-ról mennyi fejlődést várhatok ezzel a "nem profi" hozzáállással? Nem fogok hetente 1kiló izmot felpakolni, viszont nem is ez a célom, hanem, hogy egy kicsit megemberesedjek. Remélem azért ezzel többet érek el, mint azok, akik lejárnak és utána egyből iránya meki (ismerek ilyen embert).
Fejlődés az sok mindentől függ, az elején sokat olvass utána, próbáld meg megtanulni a gyakorlatokat, ha nagyjából jól csinálod és csak nagyjából van rendben a kajád, már akkor is fog feljönni pár kiló, genetikától függ, hogy milyen gyorsan. Én ismereket olyanokat akik szarul kajálnak szarul edzenek és mégis jól néznek ki, hát mázlisták, majd kitapasztalod, hogy neked mennyire kell komolyan tartani az étrendet, hogy ne zsírosodj stb..
fiore írta:Aztán ha tetszik az egész, akkor lehet átállok a tökéletesebb étrendre, viszont erről így mit gondoltok? Működhet egy bizonyos szintig?
Ha bejön maga az edzés, és még egy kis fejlődést is érsz el akkor biztos még jobban megjön majd a kedved, és nagyobb motivációval könnyebb keményen odatenni magad, és a kajára is rendesen odafigyelni. Akkor lesz majd nehéz amikor magas intenzítással nyomod, ehhez csak ajánlás: szerezz egy jó edzőpartnert, kb veled egyszintűt, bár minden edzésen magaddal versenyzel, mégis a partnered átsegít a holtpontokon, ha szarabb napod van, de látod hogy ő is belead mindent, neked is könnyebb lesz rávenned magad.