Bagossy Brothers Company - Elviszlek
Én is inkább a folk zenei stílusba sorolnám, rockos elemeket csak nyomokban tapasztaltam!Talán ez az első olyan album itt a zeneklubban amit kétszer végighallgattam,mert a másodszori hallgatásnál már próbáltam figyelni a szövegre és az utalásokra!
Nekem több együttes,előadó is eszembe jutott róluk: Magna Cum Laude,Kispál,Kowalsky, de ettől függetlenül van bennük valami egyedi!Az elején amikor csak átfutottam a számok címeit, kicsit féltem, hogy tele lesz szerelmes témájú számokkal, de szerencsére még ha az alaptéma a legtöbb helyen az is volt, nem vitték túlzásba,nem csöpögött szerencsére!Szerintem nem volt egysíkú az album persze voltak hasonló számok, de nagyon nehéz kimondottan változatos albumot csinálni, szerintem ezzel nagy baj nem volt!Az énekes hangja kellemes, volt egy kicsi rekedtség ami tetszett, persze nem az a elsöprő,hatalmas hang vagy olyan nagyon egyedi,de ehhez a zenéhez bőven jó!Több szám is volt ami kifejezetten tetszett:
Az aki így akar,
Élj a mának,
Van egy ház,
Színdarab,
Komédiás!Az utolsóra azért egy kicsit kitérnék, ott a szöveg zseniális volt!
"alternatív ma mindenki, a divatot a semmi jellemzi"
"kihalófélben a komédiás rajta kívül nem nevet senki más"
"csak úgy repkednek a diplomák, kérek én is mondjuk filozófiát"

Negatívumként esetleg azt tudnám mondani, hogy több rockos elem lehetett volna, és ahogy az elején írtam, azért ha nem is nagyon a legtöbb számnál szerelmes téma adta az alapötletet még ha nem is vitték túlzásba, illetve persze volt néhány szám ami így lement, de semmi extrát nem éreztem, de ez ezért várható volt!
Szóval összességben, nagyon is tetszett az album, de az is igaz, hogy ez a stílus elég távol áll tőlem(így többnyire rockos elemek nélkül), valószínűleg nem mennék ki egy koncertjükre, de 3-4 számukat bármikor meghallgatom!
A pontozással bajban vagyok, alapból egy 7,5 adtam volna rá, de mivel (erdélyi) magyar együttes,plusz újdonság maga a stílus, így legyen:
8
Szerintem az eddigi legjobb ajánlás!

(pedig egy kicsit féltem h3x0r ajánlásától, de hála az égnek letett az eredeti tervéről, GT-vel is elbeszélgethetne az ilyen ötletekről

)
Viszont így megint túl jó lesz az átlagom(azt gondoltam, hogy h3x0r ajánlása után kicsit lejjebb megy, de most jól kibaszott velem

), és nézve az ajánlok listáját már csak phecoban bízhatok, hogy lejjebb viszi!