Én legutóbb Matthoz írt hozzászólásomban csak arra próbáltam rávilágítani, hogy miért támadják itt páran. Matt attól tartok csak azt látja per pill, hogy a fél fórum őt támadja, holott elég egyszerű szerintem, amiről a vita folyik:Sunsky írta: Persze, de most nem is Matt véleményéről beszélek, hanem arról, hogy úgy beszélnek, mintha nekem és másoknak is azért lenne az a véleményünk, ami, mert valakinek meg akarunk felelni.. Az, hogy most az én véleményem a fórum nagyrészével egyezik, véletlen.
ha valaki (bárki, legyen az más fórumozó) úgy adja elő a mondandóját, mintha csak ő tudná a frankót, és ennek érdekében még direkt lesarkítja a vitát arra, mintha rajta kívül mindenki más csak egy véleményvezérnek próbálna megfelelni önálló gondolat nélkül, az teljesen érthető módon sérti az itt fórumozók többségét, hiszen mindenki azért jön ide, mert azt gondolja, hogy fontos a SAJÁT véleményét megosztani másokkal.
Aki úgy beszél itt a többiekről, hogy elenfántcsonttoronyból osztja az észt, az ki fogja provokálni a többiek nem tetszését.
A kölcsönös tisztelet egymás véleménye iránt az alapja, hogy ne legyen itt folyton balhé.
Szerintem Matt véleményével semmi bajunk nincs (nekem legalábbis, nem akarok a fórumozók nevében beszélni), és Matt személyével sem, igyekeztem is neki megvillantani, hogy mi itt a problémája sokaknak vele: a stílus. Az, hogy lekezelően beszél sokszor, és birkának nézi a fórumon véleményt nyilvánítók többségét, utalgat arra, hogy csak ő látja "helyes szemszögből", szerintem kulturált formában fel kell szólalni ez ellen a stílus ellen. De mondom, semmi bajom se vele, se a véleményével.
Csak tudod: próféták kíméljenek, el tudom dönteni egyedül is, hogy mit gondoljak.
(csak hogy idézzem is:)
erre írtam anno: A "helyes szemszög" helyett én inkább arra hagyatkozom, hogy azt mondjam, amit gondolok. Az őszintére. A "helyes szemszög" kiválasztásán hánykódni amúgy meg önmagában okoskodás: mi a helyes? Ki dönti el, Te, mi itt a fórumon, vagy ki?Matt009 írta: Az igazán nehéz nem a véleményformálás meg az okoskodás, hanem a helyes szemszög kiválasztása.