Nincs jó válasz. Azért nincs, mert rohadtul ő a legalkalmasabb jelenleg ennek a csapatnak. Ezen nincs mit vitatkozni, ha leírja valaki egy papírra a negatívumokat és a pozitívumokat hamar rájön. Nincs olyan edző aki jelenleg jobb lenne.
Szerintem van. Csak látatlanban nem nagyon lehet megmondani hogy ki, ahhoz túl összetett a dolog. Persze sokat lehet tudni egyes edzőkről, stílusukról, felkészültségükről, meg a csapat magjáról is, de hogy a kettő hogy fog működni, milyen játékrendszert talál ki, hogy hangolódik rá a játékosokra, hogy nyúl bele az igazolásokba, stb., azt nem lehet tudni. Kb Pep a legjobb példa erre, aki tényleg nagyon kemény időszakot hozott össze a barcával. Valószínűleg más edzővel is sokat nyertek volna azok a játékosok, de jó eséllyel nem ennyit és nem ilyen játékkal. Nem véletlen, hogy a legtöbb edzőnek ingadozik a pályája, a tudásától függetlenül komoly bukásokat hozhat össze, máshol meg alázni tud.
Ancelottival jó páros alkot a Madrid, de biztos, hogy nem a legtökéletesebb párosítás. Ezekben a játékosokban több van, mint amit látunk.
Ugyanakkor bizonyos értelembe nekem elég, amit ancelotti nyújt, mert nem tudnám kire cserélni. Még régen volt egy vitám Mattel Khediráról, amikor ő a csapatba tartotta volna, én pedig azt írtam, hogy hozzunk helyette akárkit, kísérletezzünk, mert amit Khedira tud, az egyszerűen kevés, és tökmindegy, hogy nem tudunk biztosan jobb megoldást hozni a helyére hirtelen, inkább kockáztassunk, de a biztos középszerrel ne elégedjünk meg. Akkor asszem elfogadta tőlem az érvelést, még ha ő nem is így gondolta. Most fordítva van, neki több kell, én maradnék annál, amit Ancelotti ad. Nem azt mondom, hogy középszer, de szerintem is van olyan, aki többet is kihozna ebből a keretből, csak fogalmam sincs ki, és az edzői poszton én nem kísérletezgetnék, ellentétben Khedira posztjával.
Én is örülnék egy olyan évnek, amikor tényleg szétszedjük a európát, amikor beállunk az élre a bajnokságban, és ellentmondást nem tűrve végigmasírozunk a ligán, megcsapkodva az atleticot és a barcát is(legalább otthon). És úgy igazán megalázva, ahogy velünk tették párszor régebben. Ősszel voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy ez egy ilyen év lehet, mégha nehezen is indult be. De Modric sérülése tönkre vágta az egészet, aztán persze ki tudja hogy lett volna, ha nem történik ez, akkor is visszaestünk volna-e. Viszont még Carlonak is leesik 1-1 bajnokság, így remélem legkésőbb jövőre, talán komolyabb kerettel, és kevesebb kulcs ember sérüléssel meglehet az az év. Sok minden nekünk dolgozik, Ha Balet elpasszolnánk, bőven lenne pénz mindenre, az egyik legfaszább kapus szinte várja, hogy elrángassuk, a védelmünk abszolút rendben van(Varane se ugrálhat már ezek után), valami fasza balhátvédet csak leakasztunk. Hamesz, Isco fejlődnek, fiatalok, Benzema egyre kiegyensúlyozotabb idényeket hoz, Modricban még bőven van 1-2 év a toppon, Kroos is csak stabilabb lehet....Tényleg csak Bale az igazi gyenge pont, illetve CR azért jó eséllyel szépen lassan elkezd visszaesni, szerintem már a következő idényben számokban is meg fog mutatkozni a dolog. Tehát papíron ígéretesnek tűnik a következő szezon is(ahogy nagyon sokszor annak tűnt, aztán sikerül valahogy szépen elcseszni egy kicsit mindig az átigazolási szezont a végére...).
Szóval én megértem Matt érveit, és látom azokat, amikért lecserélné az olaszt. Én is látom őket, csak én összességében akkor sem cserélném. Ha nem nyerünk semmit, akkor sem. Mert alapvető dolgokban tetszik, amit Ancelotti akar. Csak kicsit segíteni kell neki, mondjuk eladni Bale-t.

És akkor nem lesz meg az a kényszere, hogy folyton játszassa.