Ez pontosan így van.Reaper's Scythe írta: Amennyire én tudom neki is az első számú feladata a labdaszerzés és Schweini szervez. Még ha nem is az a kifejezett ütköző ember, de inkább védekezésben jó, mint a támadásban vagy szervezésben.
Na mindegy, te így látod én meg úgy, hogy a 3 középpályásból egynek olyannak kell lenni, akinek a fő feladata a labda megszerzése és leosztása Modricnak, Xabinak vagy Gündogannak, ha jön, ők meg szépen építhetik a támadásokat.
Martinez tipikusan az intelligens labdaszerző, remekül helyezkedik, zárja le a passzsávokat, a párharcokat pedig a fizikai adottságainak köszönhetően nagy arányban nyeri meg. Ugyanakkor ne felejtsük, hogy Schweini is nagyon jó lényegében mindenben. Talán Matt írta, hogy nála Schweinsteiger a legjobb belső középpályás jelenleg - ez abszolút igaz. Számomra megkérdőjelezhetetlen.
Ugyanakkor ez (Martinez szerepe) azzal is jár, hogy nem "száll el" a támadásokkal, nem maradhat fenn, nem mehet fel túl sokszor, támadásban korlátozott a szerepköre, a támadóharmadba alig mozog be. Lényegében soha. Persze, nem ügyetlen, van érzéke a szervezéshez, de abból is inkább egy mélységi irányító szerepkört tud betölteni.