Akkor itt lennék.

Az előző körökben több olyan ajánlásom is volt, amely nem az elektronikus zenei szférából került ki, annak ellenére, hogy alapvetően ez a fő "profilom", éppen ezért most mindenképpen valami elektronikus finomságot akartam hozni. Hosszadalmas gondolkodás után kikötöttem egy előadónál, akinek két remek lemeze között vacilláltam elég sokáig.
A választott egy Hereford városából származó angol fiatalember, Marcus Levy-Chance, aki a Synthetic Epiphany művésznéven tevékenykedik. Zene iráni szeretete elég korán kialakult, több hangszeren is játszik (zongora, gitár, harmonika), és már kamaszkorában elkezdett az elektronikus zenével foglalkozni. Technóval kezdett, aztán szépen lassan továbblépett valami egészen különleges dolog felé. Egyre több elektronikus zenei alstílusban alkotott, egy idő után finoman keverve őket egymással, ma már elég sok olyan száma van, amit az ember csak három-négy különböző stílus megnevezésével tud csak pontosan leírni. Mindeközben kifejlesztett egy igen egyedi stílust és hangzásvilágot, amelynek az lett az eredménye, hogy hiába képviselnek különböző stílust bizonyos számai, mégis mindben van valami közös, valami, ami élettel tölti meg a zenét és olyasmi hatással van a hallgatóra, amit egy kommentelő tökéletesen leírt:
Didn't know whether to dance, relax or question life choices. Completed all 3 with different body parts.
Finom, szinte törékeny elektronika, (liquid) drum&bass, chillstep/melodic dubstep, deep/progressive house, ambient, dubstep, future garage - ezek mind jellemzőek a zenéjére, ahogy már említettem, sokszor egymásba mosódva, furcsa, mégis harmonikus egyveleget alkotva.
Meglehetősen termékeny előadóként egyébként, szerencsére elég sűrűn jelentet meg jobbnál jobb albumokat. Én egy 2014-es lemezt hoztam tőle, pontosabban EP-t, mindössze hat számmal, hogy azoknak se jelentsen olyan nagy szenvedést, akik nehezebben fogadják be az elektronikus zenét.
Synthetic Epiphany - Aeternum
YouTube-playlistet sajnos nem találtam, ha valakinek gondja lenne a SoundClouddal, akkor itt egy másik link:
http://syntheticepiphany.bandcamp.com/album/aeternum
Remélem, lesz olyan, akinek tetszeni fog az EP, jó zenehallgatást!